Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- Wykałaczki i folię aluminiową.
Przygotowanie
Ser żółty kroimy w słupki. Każdą kiełbaskę nacinamy wzdłuż, wkładamy do niej kawałeczek sera.
Mieszamy ketchup z musztardą. Każdy plasterek boczku smarujemy mieszanką i owijamy nim dokładnie kiełbaskę, spinając dodatkowo wykałaczką, żeby boczek dobrze się trzymał.
Kiełbaski w boczku układamy na ruszcie i grillujemy, aż boczek się zarumieni, a ser roztopi.
Myjemy i suszymy po kilka ładnych liści sałaty. Robimy sos winegret: sól, pieprz, musztardę dijon, 2 łyżki octu, 6 łyżek oliwy z oliwek mieszamy.
Nieobrane ziemniaki gotujemy do momentu, kiedy będą robić się miękkie. Odcedzamy i owijamy każdy w folię aluminiową i wrzucamy pomiędzy żażące się węgle. Pieczemy, aż ziemniaki będą miękkie.
Jak podawać
Kiełbaski podajemy z zieloną sałatą i sosem winegret oraz pieczonymi ziemniaczkami.
Zobacz podobne
przepisy
Karkówka czosnkowo-śliwkowa z grilla
Karkówka to prawdziwy grillowy klasyk. Dzięki marynacie z czosnku, octu balsamicznego i powideł nabiera głębokiego smaku.
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.
Grillowana karkówka w piwie
Gdy wykąpiesz karkówkę w piwnej marynacie, ona odwdzięczy Ci się niepowtarzalnym, subtelnym smakiem.
Młode ziemniaki z grilla w boczku
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto marchewkowe
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Przekąski sylwestrowe
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Błyskawiczne pierniczki
- Kutia
- Kapusta z grochem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
3852 dni temu
Kristof w tym przepisie wykorzystaliśmy Kiełbaski Grillowe marki Pikok, ale możesz użyć dowolnych, ulubionych kiełbas :)
odpowiedz
3852 dni temu
Powiedzcie, które dokładnie kiełbaski mam kupić? Pozdrawiam!
odpowiedz
4241 dni temu
Rewelacja, mąż zajadał się aż mu się uszy trzęsły (pieczone w piekarniku też wychodzą dobre).
odpowiedz