Grillowane kiełbaski w boczku
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • Wykałaczki i folię aluminiową.

Przygotowanie

Ser żółty kroimy w słupki. Każdą kiełbaskę nacinamy wzdłuż, wkładamy do niej kawałeczek sera.

Mieszamy ketchup z musztardą. Każdy plasterek boczku smarujemy mieszanką i owijamy nim dokładnie kiełbaskę, spinając dodatkowo wykałaczką, żeby boczek dobrze się trzymał.
Kiełbaski w boczku układamy na ruszcie i grillujemy, aż boczek się zarumieni, a ser roztopi.

Myjemy i suszymy po kilka ładnych liści sałaty. Robimy sos winegret: sól, pieprz, musztardę dijon, 2 łyżki octu, 6 łyżek oliwy z oliwek mieszamy.

Nieobrane ziemniaki gotujemy do momentu, kiedy będą robić się miękkie. Odcedzamy i owijamy każdy w folię aluminiową i wrzucamy pomiędzy żażące się węgle. Pieczemy, aż ziemniaki będą miękkie.

Jak podawać

Kiełbaski podajemy z zieloną sałatą i sosem winegret oraz pieczonymi ziemniaczkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1480 dni temu
    Kristof w tym przepisie wykorzystaliśmy Kiełbaski Grillowe marki Pikok, ale możesz użyć dowolnych, ulubionych kiełbas :)

    odpowiedz

  • Kristof Kristof
    1481 dni temu
    Powiedzcie, które dokładnie kiełbaski mam kupić? Pozdrawiam!

    odpowiedz

  • Marysia Marysia
    1870 dni temu
    Rewelacja, mąż zajadał się aż mu się uszy trzęsły (pieczone w piekarniku też wychodzą dobre).

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram