Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Składniki marynaty mieszamy.
Karkówka
Karkówkę kroimy w plastry grubości ok. 3 cm. Wkładamy do marynaty i pozostawiamy w niej przez 2-3 godziny, a najlepiej całą noc.
Mięso wyjmujemy z marynaty, delikatnie zdejmujemy jej nadmiar i układamy mięso na rozgrzanym grillu. Grillujemy z obu stron, co jakiś czas smarując plastry karkówki marynatą.
Zobacz podobne
przepisy
Camembert z grilla
Grill we francuskim stylu! Przyrządzony na ruszcie ser rozpływa się w ustach, a żurawina nadaje mu niepowtarzalny smak.
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.
Grillowana karkówka w piwie
Gdy wykąpiesz karkówkę w piwnej marynacie, ona odwdzięczy Ci się niepowtarzalnym, subtelnym smakiem.
Młode ziemniaki z grilla w boczku
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
- Grillowana karkówka po myśliwsku
- Sałatka z orzechami włoskimi i żurawiną
- Wieniec drożdżowy z powidłami
- Kaczka w czerwonym winie i powidłach
- Grillowana makrela w ostrej marynacie
- Pstrąg w papilotach z czosnkowymi ziemniakami
- Zupa pomidorowa z bazylią
- Krem brokułowy z gruszkami i gorgonzolą
- Sałatka z mixem sałat, owocami i francuskim serem
- Pieczony udziec z jelenia w marynacie winno-musztardowej
- Roladki z bakłażana z farszem orzechowym
- Zupa krem z białych warzyw z krakersami z orzechów
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- Brokułowa zupa krem
- Tartaletki ze szpinakiem
- Zakwas na żurek
- Pieczone gołąbki ziemniaczane z grzybami
- Kotleciki jagnięce
- Sałatka z indykiem i marynowanymi burakami
- Ciastka pisanki
- Nalewka z głogu
- Kruche rogaliki waniliowo-cynamonowe
- Ostra zupa rybna z ryżem
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Hummus grzybowy
- Wieniec wielkanocny
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (8)
1814 dni temu
Czy zamiast na grillu, można taką karkówkę upiec?
odpowiedz
1814 dni temu
Oczywiście najlepiej w 180 stopniach.
1976 dni temu
Pierwszy raz zjadłam karkówkę u znajomych od razu spytałam o przepis i odesłano mnie do tego właśnie przepisu. Od tamtej pory jest to jedna z ulubionych marynat, mało tego zaczęłam sięgać po więcej przepisów z kuchni lidla bo są trochę inne,nowoczesne i łatwo dostępne produkty.Dodatkowo nie wychodzą zbyt drogo a przepisy są łatwe i smaczne.Czyli wszystko co najlepsze.
odpowiedz
1976 dni temu
Liczymy, że znajdziesz tutaj więcej swoich ulubionych przepisów :)
2394 dni temu
Pyszne danie polecam na niedzielny obiad przy familjadzie. Podczas jedzenia smiechow nie było końca. Ten przepis uratował rodzinny obiad
odpowiedz
2678 dni temu
Rewelacyjny przepis! Marynata nadaje karkówce słodkawy smak z lekkim posmakiem cytryny. Naprawdę super. Mięso włożyłam do marynaty wieczorem a dopiero następnego dnia wczesnym popołudniem było grillowane i przeszło idealnie. Jesteśmy zwolennikami grubszych i soczystych kawałków mięsa dlatego już go nie rozbijalam. Wyszło naprawdę pyszne. Jedyne moim zdaniem czego trzeba pilnować to to żeby zdjąć z mięsa przed położeniem na grillu dość gęstą marynate bo cukier (powidła) w niej zawarty dosyć szybko się może przypalic. Polecam!
odpowiedz
4161 dni temu
Karkówka na słodko palce lizac, także i ten przepis wypróbowałem, karkówkę trzymałem w marynacie całą noc i chyba to było za długo bo później ciężko było ją rozbic i grillowała się dosyc długo lecz sam przepis super, tyle że wykonanie miałem złe hehe :)
odpowiedz
4203 dni temu
MMMMMMMMMMMM..................
odpowiedz