Karkówka czosnkowo-sliwkowa
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Składniki marynaty mieszamy.

Karkówka

Karkówkę kroimy w plastry grubości ok. 3 cm. Wkładamy do marynaty i pozostawiamy w niej przez 2-3 godziny, a najlepiej całą noc.

Mięso wyjmujemy z marynaty, delikatnie zdejmujemy jej nadmiar i układamy mięso na rozgrzanym grillu. Grillujemy z obu stron, co jakiś czas smarując plastry karkówki marynatą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Bozena78 Bozena78
    228 dni temu
    Pyszne danie polecam na niedzielny obiad przy familjadzie. Podczas jedzenia smiechow nie było końca. Ten przepis uratował rodzinny obiad

    odpowiedz

  • Mm Mm
    511 dni temu
    Rewelacyjny przepis! Marynata nadaje karkówce słodkawy smak z lekkim posmakiem cytryny. Naprawdę super. Mięso włożyłam do marynaty wieczorem a dopiero następnego dnia wczesnym popołudniem było grillowane i przeszło idealnie. Jesteśmy zwolennikami grubszych i soczystych kawałków mięsa dlatego już go nie rozbijalam. Wyszło naprawdę pyszne. Jedyne moim zdaniem czego trzeba pilnować to to żeby zdjąć z mięsa przed położeniem na grillu dość gęstą marynate bo cukier (powidła) w niej zawarty dosyć szybko się może przypalic. Polecam!

    odpowiedz

  • an-kin an-kin
    1995 dni temu
    Karkówka na słodko palce lizac, także i ten przepis wypróbowałem, karkówkę trzymałem w marynacie całą noc i chyba to było za długo bo później ciężko było ją rozbic i grillowała się dosyc długo lecz sam przepis super, tyle że wykonanie miałem złe hehe :)

    odpowiedz

  • Archiwum z X Archiwum z X
    2037 dni temu
    MMMMMMMMMMMM..................

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram