
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Składniki marynaty mieszamy.
Karkówka
Karkówkę kroimy w plastry grubości ok. 3 cm. Wkładamy do marynaty i pozostawiamy w niej przez 2-3 godziny, a najlepiej całą noc.
Mięso wyjmujemy z marynaty, delikatnie zdejmujemy jej nadmiar i układamy mięso na rozgrzanym grillu. Grillujemy z obu stron, co jakiś czas smarując plastry karkówki marynatą.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciasto marchewkowe
- Pierniki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Uszka z grzybami
- Guacamole
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Makówki śląskie
- Sałatka gyros
- Klasyczna sałatka grecka
- Mini burgery
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Śledzie po kaszubsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Boczek pieczony
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ryba z piekarnika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (9)
5 dni temu
Tą karkówkę zawsze piekę w piekarniku, pod przykryciem, dzięki temu się nie wysusza ani nie przypala. Smakuje fenomenalnie, jeden z moich (wielu) najulubieńszych przepisów z Kuchni Lidla.
Odpowiedz
2146 dni temu
Czy zamiast na grillu, można taką karkówkę upiec?
Odpowiedz
2146 dni temu
Oczywiście najlepiej w 180 stopniach.
2308 dni temu
Pierwszy raz zjadłam karkówkę u znajomych od razu spytałam o przepis i odesłano mnie do tego właśnie przepisu. Od tamtej pory jest to jedna z ulubionych marynat, mało tego zaczęłam sięgać po więcej przepisów z kuchni lidla bo są trochę inne,nowoczesne i łatwo dostępne produkty.Dodatkowo nie wychodzą zbyt drogo a przepisy są łatwe i smaczne.Czyli wszystko co najlepsze.
Odpowiedz
2307 dni temu
Liczymy, że znajdziesz tutaj więcej swoich ulubionych przepisów :)
2726 dni temu
Pyszne danie polecam na niedzielny obiad przy familjadzie. Podczas jedzenia smiechow nie było końca. Ten przepis uratował rodzinny obiad
Odpowiedz
3009 dni temu
Rewelacyjny przepis! Marynata nadaje karkówce słodkawy smak z lekkim posmakiem cytryny. Naprawdę super. Mięso włożyłam do marynaty wieczorem a dopiero następnego dnia wczesnym popołudniem było grillowane i przeszło idealnie. Jesteśmy zwolennikami grubszych i soczystych kawałków mięsa dlatego już go nie rozbijalam. Wyszło naprawdę pyszne. Jedyne moim zdaniem czego trzeba pilnować to to żeby zdjąć z mięsa przed położeniem na grillu dość gęstą marynate bo cukier (powidła) w niej zawarty dosyć szybko się może przypalic. Polecam!
Odpowiedz
4493 dni temu
Karkówka na słodko palce lizac, także i ten przepis wypróbowałem, karkówkę trzymałem w marynacie całą noc i chyba to było za długo bo później ciężko było ją rozbic i grillowała się dosyc długo lecz sam przepis super, tyle że wykonanie miałem złe hehe :)
Odpowiedz
4535 dni temu
MMMMMMMMMMMM..................
Odpowiedz