Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Z piwa i przypraw przygotowujemy marynatę: łączymy ze sobą 25 ml oleju rzepakowego, 1/2 l jasnego piwa, 6 ziaren ziela angielskiego, 4 liście laurowe, 1 łyżka tymianku, świeżego lub suszonego, 1 drobno posiekana papryczka chili, 1 również drobno posiekany ząbek czosnku, sól oraz pieprz.
Karkówka
Karkówkę kroimy na równe, niezbyt grube plastry i wkładamy do marynaty, dokładnie je w niej obtaczając. Mięso pozostawiamy w marynacie na co najmniej 12 godzin.
Karkówkę układamy na grillu, pieczemy z każdej strony około 5-7 minut, co jakiś czas smarując marynatą.
Zobacz podobne
przepisy
Młode ziemniaki z grilla w boczku
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!
Grillowane szaszłyki z boczku i kiełbasy
Boczek, kiełbasa, cebula i doskonale dobrana mieszanka przypraw - oto sposób na udane szaszłyki z grilla.
Karkówka czosnkowo-śliwkowa z grilla
Karkówka to prawdziwy grillowy klasyk. Dzięki marynacie z czosnku, octu balsamicznego i powideł nabiera głębokiego smaku.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Szaszłyki z krewetek w słodko-ostrej marynacie
- Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowo-musztardowym
- Miodowo-pomarańczowy kurczak z pieczoną kalarepą
- Bruk z polędwicy wołowej podany na purée z marchwi
- Nadziewane daktyle z boczkiem
- Portugalski gulasz rybny
- Piwne ziemniaczki
- Ryba z frytkami
- Kotlet w piwnej marynacie
- Pieczona karkówka z piekarnika - na dziko
- Wolno pieczona karkówka w przyprawach korzennych
- Karkówka z szynkowaru
- Sałatka ze szparagami i serem pleśniowym Blu Fou
- Ciasto na pizzę we włoskim stylu
- Minifrittaty ze szpinakiem, pomidorami i kozim serem
- Risotto z warzywami
- Makaron z kiełbasą i fasolą (one-pot)
- Pierś indyka z kaszą jęczmienną i sosem curry
- Włoskie bułeczki z bazylią i suszonymi pomidorami
- Grillowany łosoś z masłem ziołowym
- PONCZ – MOCKTAIL BEZALKOHOLOWY
- ROZGRZEWAJĄCY KOMPOT RABARBAROWO-TRUSKAWKOWY
- Uszka z grzybami
- Musaka z fasolą
- Gnocchi z kurczakiem
- Drożdżowe zajączki wielkanocne
- Flaki po włosku
- Jabłkowy chutney z kolendrą
- Musli z jabłkiem i pieczoną dynią
- Deser lodowy z owocami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
1601 dni temu
Zabuszowałem w internecie za daleko i trafiłem na tego bloga: (https://kalkulatorpromili.pl/blog/czy-mozna-polewac-mieso-na-grillu-piwem/25). Ostatnio miałem okazję robić karkówkę na grillu i sobie przypomniałem o tym wpisie. Szczerze, to ten pierwszy przepis z linka wydawał mi się dużo lepszy, może przez te oliwki, chociaż z kolei brakuje w nim papryczki chilli.
odpowiedz
2951 dni temu
świetna sprawa taka karkóweczka koleszkowie
odpowiedz
2951 dni temu
Cieszymy się :)
3402 dni temu
Karkowka wyszla, soczysta i aromatyczna! Polecam!!!
odpowiedz
4122 dni temu
Wspaniały przepis serdecznie polecam, sprawdził się w 100% i rodzinka była zadowolona, smakiem karkówki ;) nie rozgniatałem liści ani ziela wrzuciłem je w całości :)
odpowiedz
4181 dni temu
a te listki i ziarenka to lepiej je troszkę przemielić/zgnieść czy tak zostawić w całości?
odpowiedz
4188 dni temu
Karkówka wg.przepisu kuchni Lidla wyszła rewelacyjna,soczysta i smaczna a w dodatku szybko się grilluje.
odpowiedz