Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Z piwa i przypraw przygotowujemy marynatę: łączymy ze sobą 25 ml oleju rzepakowego, 1/2 l jasnego piwa, 6 ziaren ziela angielskiego, 4 liście laurowe, 1 łyżka tymianku, świeżego lub suszonego, 1 drobno posiekana papryczka chili, 1 również drobno posiekany ząbek czosnku, sól oraz pieprz.
Karkówka
Karkówkę kroimy na równe, niezbyt grube plastry i wkładamy do marynaty, dokładnie je w niej obtaczając. Mięso pozostawiamy w marynacie na co najmniej 12 godzin.
Karkówkę układamy na grillu, pieczemy z każdej strony około 5-7 minut, co jakiś czas smarując marynatą.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka gyros
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ryba po japońsku
- Pierniki
- Świąteczne pierniczki
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ryba z piekarnika
- Sernik pistacjowy
- Boczek pieczony
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Klasyczna sałatka grecka
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Golonka pieczona po bawarsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Krokiety z mięsem
- Łazanki
- Makowiec japoński
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (7)
1983 dni temu
Zabuszowałem w internecie za daleko i trafiłem na tego bloga: (https://kalkulatorpromili.pl/blog/czy-mozna-polewac-mieso-na-grillu-piwem/25). Ostatnio miałem okazję robić karkówkę na grillu i sobie przypomniałem o tym wpisie. Szczerze, to ten pierwszy przepis z linka wydawał mi się dużo lepszy, może przez te oliwki, chociaż z kolei brakuje w nim papryczki chilli.
Odpowiedz
3333 dni temu
świetna sprawa taka karkóweczka koleszkowie
Odpowiedz
3333 dni temu
Cieszymy się :)
3784 dni temu
Karkowka wyszla, soczysta i aromatyczna! Polecam!!!
Odpowiedz
4504 dni temu
Wspaniały przepis serdecznie polecam, sprawdził się w 100% i rodzinka była zadowolona, smakiem karkówki ;) nie rozgniatałem liści ani ziela wrzuciłem je w całości :)
Odpowiedz
4563 dni temu
a te listki i ziarenka to lepiej je troszkę przemielić/zgnieść czy tak zostawić w całości?
Odpowiedz
4570 dni temu
Karkówka wg.przepisu kuchni Lidla wyszła rewelacyjna,soczysta i smaczna a w dodatku szybko się grilluje.
Odpowiedz