Szaszłyki z boczku i kiełbasy
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Kiełbasę kroimy w grubsze krążki. Boczek kroimy w większą kostkę. Cebule obieramy i kroimy na kawałki zbliżone wielkością do plasterków kiełbasy.

Drewniane patyczki do szaszłyków moczymy co najmniej godzinę w zimnej wodzie. Nadziewamy na nie na przemian: kiełbasę, boczek, cebulę.
Szaszłyki oprószamy mieszanką przypraw i kładziemy na ruszcie. Pieczemy, aż boczek i kiełbasa się zarumienią.

Robimy sos winegret: Do miseczki wlewamy ocet winny i dodajemy sól. Mieszamy aż sól się rozpuści i dolewamy oliwę. Mieszamy aż składniki się połączą i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.

Jak podawać

Podajemy z mieszanką sałat i sosem winegret.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    1873 dni temu
    Pyszności!!! Warty wypróbowania przepis :) Wszystkim baaardzo smakowało :)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram