Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Kiełbasę kroimy w grubsze krążki. Boczek kroimy w większą kostkę. Cebule obieramy i kroimy na kawałki zbliżone wielkością do plasterków kiełbasy.
Drewniane patyczki do szaszłyków moczymy co najmniej godzinę w zimnej wodzie. Nadziewamy na nie na przemian: kiełbasę, boczek, cebulę.
Szaszłyki oprószamy mieszanką przypraw i kładziemy na ruszcie. Pieczemy, aż boczek i kiełbasa się zarumienią.
Robimy sos winegret: Do miseczki wlewamy ocet winny i dodajemy sól. Mieszamy aż sól się rozpuści i dolewamy oliwę. Mieszamy aż składniki się połączą i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Jak podawać
Podajemy z mieszanką sałat i sosem winegret.
Zobacz podobne
przepisy
Camembert z grilla
Grill we francuskim stylu! Przyrządzony na ruszcie ser rozpływa się w ustach, a żurawina nadaje mu niepowtarzalny smak.
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.
Grillowana karkówka w piwie
Gdy wykąpiesz karkówkę w piwnej marynacie, ona odwdzięczy Ci się niepowtarzalnym, subtelnym smakiem.
Grillowane piersi kurczaka w marynacie jogurtowej
Pachnące i złociste mięso drobiowe z grilla. Smakuje doskonale z warzywami pieczonymi na ruszcie i sosami jogurtowymi.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kaczka po azjatycku z makaronem chow mein
- Jajko pieczone w awokado
- Szaszłyki wieprzowe
- Petit salé, czyli francuska potrawka z peklowaną wieprzowiną i soczewicą
- Szaszłyki z grzybami i cukinią w marynacie czosnkowej
- Szybki schab w pistacjach ze słodko-kwaśnymi warzywami
- Sałatka jarzynowa z purée jabłkowym i majonezem
- Mieszanka przyprawowa do grilla
- Grillowane szaszłyki z karkówki ze szparagami
- Grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem z masła orzechowego i sałatką z fasolki szparagowej
- Deser czekoladowo-pomarańczowy
- Tajskie szaszłyki z indyka
- Wegańskie szaszłyki z tofu i warzywami
- Szparagi z szynką parmeńską
- Grillowane szaszłyki z klopsików z serem halloumi
- Frozen bites o smaku matchy i mango
- Kotleciki z kalafiora z dipem orzechowo-czosnkowym
- Pilaw z roladkami z cukinii
- Polędwiczki wieprzowe z przyprawami z zapiekanką bakłażanową po neapolitańsku
- Klops z jajkiem
- Gorąca lemoniada
- Gulasz cielęcy po azjatycku
- Pieczona owsianka na 3 sposoby
- Zupa w stylu azjatyckim
- Muffiny jajeczne z papryczkami padron
- Pieczarki faszerowane brązowym ryżem i serem camembert
- Frittata z boczkiem i młodą kapustą
- Sałatka z makaronem i suszonymi pomidorami
- Faszerowane cygaretki z łososia
- Marynowane pieczarki w słoiku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
1424 dni temu
Czy szaszłyki można przygotować w piekarniku?
odpowiedz
1423 dni temu
Jak najbardziej, można je przygotować w piekarniku :)
4221 dni temu
Pyszności!!! Warty wypróbowania przepis :) Wszystkim baaardzo smakowało :)
odpowiedz