
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Kiełbasę kroimy w grubsze krążki. Boczek kroimy w większą kostkę. Cebule obieramy i kroimy na kawałki zbliżone wielkością do plasterków kiełbasy.
Drewniane patyczki do szaszłyków moczymy co najmniej godzinę w zimnej wodzie. Nadziewamy na nie na przemian: kiełbasę, boczek, cebulę.
Szaszłyki oprószamy mieszanką przypraw i kładziemy na ruszcie. Pieczemy, aż boczek i kiełbasa się zarumienią.
Robimy sos winegret: Do miseczki wlewamy ocet winny i dodajemy sól. Mieszamy aż sól się rozpuści i dolewamy oliwę. Mieszamy aż składniki się połączą i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Jak podawać
Podajemy z mieszanką sałat i sosem winegret.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Kurczak po toskańsku
- Młode ziemniaki z grilla w boczku
- Przepis na sos pomidorowy do gołąbków
- Angielskie śniadanie — przepis
- Placuszki z kaszy manny
- Tiramisu pistacjowe z truskawkami
- Szaszłyki z piekarnika
- Frytki z batatów
- Croque madame
- Fit makaron à la carbonara
- Makaron z sosem amatriciana i guanciale
- Spaghetti napoli – przepis
- Gnocchi zapiekane w sosie serowym
- Suflet czekoladowy
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Gnocchi własnej roboty
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (3)
1659 dni temu
Czy szaszłyki można przygotować w piekarniku?
odpowiedz
1659 dni temu
Jak najbardziej, można je przygotować w piekarniku :)
4457 dni temu
Pyszności!!! Warty wypróbowania przepis :) Wszystkim baaardzo smakowało :)
odpowiedz