Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Kiełbasę kroimy w grubsze krążki. Boczek kroimy w większą kostkę. Cebule obieramy i kroimy na kawałki zbliżone wielkością do plasterków kiełbasy.
Drewniane patyczki do szaszłyków moczymy co najmniej godzinę w zimnej wodzie. Nadziewamy na nie na przemian: kiełbasę, boczek, cebulę.
Szaszłyki oprószamy mieszanką przypraw i kładziemy na ruszcie. Pieczemy, aż boczek i kiełbasa się zarumienią.
Robimy sos winegret: Do miseczki wlewamy ocet winny i dodajemy sól. Mieszamy aż sól się rozpuści i dolewamy oliwę. Mieszamy aż składniki się połączą i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Jak podawać
Podajemy z mieszanką sałat i sosem winegret.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Nuggetsy z kurczaka
- Świąteczne pierniczki
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ciasto marchewkowe
- Makowiec japoński
- Spaghetti carbonara
- Ryba po japońsku
- Pierniki
- Przekąski sylwestrowe
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Uszka z grzybami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Piernik świąteczny
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Zupa grzybowa z makaronem
- Guacamole
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Śledź w oleju
- Golonka pieczona po bawarsku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (3)
1764 dni temu
Czy szaszłyki można przygotować w piekarniku?
Odpowiedz
1763 dni temu
Jak najbardziej, można je przygotować w piekarniku :)
4561 dni temu
Pyszności!!! Warty wypróbowania przepis :) Wszystkim baaardzo smakowało :)
Odpowiedz