Grillowane piersi kurczaka w marynacie jogurtowej

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Filety myjemy, osuszamy, kroimy na niezbyt grube plastry. Czosnek drobno siekamy.
Składniki marynaty mieszamy. Wkładamy do niej mięso i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc.

Mięso wyjmujemy z marynaty, delikatnie zdejmujemy jej nadmiar, układamy mięso na grillu. Pieczemy z obu stron, aż będzie rumiane i upieczone w środku.

Jak podawać

Podawać na gorąco z warzywami z grilla i dipami na bazie jogurtu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Ziemniaki z grilla

Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.

Ziemniaki z grilla

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Grillowane polędwiczki z piersi z kurczaka

Delikatne mięso w oryginalnej słodko-ostrej marynacie z dżemu brzoskwiniowego i papryczki chili. Doskonałe do sałatki!

Grillowane polędwiczki z piersi z kurczaka

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 3 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Młode ziemniaki z grilla w boczku

Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!

Młode ziemniaki z grilla w boczku

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:25 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Marynowane szaszłyki warzywne z grilla

Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.

Marynowane szaszłyki warzywne z grilla

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:15 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (15)

Avatar
  • Werka Werka
    2949 dni temu
    Ten pomysł to rewelacyjne ulepszenie mojego starego przepisu na pierś w marynacie jogurtowo-cytrynowej. Przepis na grillu sprawdził się idealnie!!! Nawet koleżanka nie przepadająca za curry była zachwycona :) POLECAM!!!!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2962 dni temu
    witam, czy mogę użyć marynaty do zrobienia szaszłyków z kurczaka i nabijać naprzemiennie z papryką, ananasem i pomidorkami koktajlowymi? zastanawiam się czy będzie się to razem komponować

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2962 dni temu
    Jak najbardziej marynata również sprawdzi się do zamarynowania mięsa na szaszłyki. Jeśli lubisz słodki dodatek - ananas też tutaj się sprawdzi :)
  • Gość Gość
    3415 dni temu
    Czy smażąc na patelni grillowa musze użyć oleju żeby panierce się nie spaliła???

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3414 dni temu
    Możesz delikatnie nasmarować powierzchnię patelni olejem. Najlepiej to zrobić z użyciem ręcznika papierowego:)
  • BigJo BigJo
    3968 dni temu
    Usmażyłam na patelni grillowej i niestety marynata spaliła się na węgiel. Następnym razem spróbuję upiec w piekarniku.

    odpowiedz

  • emil 100% emil 100%
    4085 dni temu
    przepyszne aż palce lizać. a tak naprawdę obleśne.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4085 dni temu
    Edith, mamy nadzieję, że znajdziesz więcej takich przepisów w Kuchni Lidla!

    odpowiedz

  • Edith Edith
    4085 dni temu
    Przyznam nie raz już słyszałam o piersiach w jogurcie, że faktycznie są delikatne, soczyste i kruche. W końca spróbowałam - i faktycznie! Przepis super prosty i niezwykle smaczny. Na stałe wpisuje go do swojej książki kucharskiej :)

    odpowiedz

  • Magda Magda
    4187 dni temu
    Piersi były przepyszne! Leżały całą noc w lodówce, więc marynata mogła "podziałać" :) Upiekłam z ziemniaczkami w piekarniku (40min, 200 stopni, przykryte folią aluminiową) i były bardzo soczyste i aromatyczne. Polecam!

    odpowiedz

  • Dorota Dorota
    4384 dni temu
    Pierś jest soczysta, chrupiąca. Rewelacja !!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4440 dni temu
    absolutnie fenomenalna :)

    odpowiedz

  • Ola Ola
    4452 dni temu
    Pierś w marynacie z jogurtu jest przepyszna i małokaloryczna,uwielbiam takie dania :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4453 dni temu
    Karolino, jak najbardziej możesz usmażyć te piersi na patelni, oczywiście najlepiej na grillowej. Jeśli chcesz je upiec najlepiej na ostatnie kilka minut włączyć funkcję grill. Smacznego.

    odpowiedz

  • Karolina Garczewska Karolina Garczewska
    4453 dni temu
    czy pierś w takiej marynacie mogę też usmażyć na patelni lub upiec w piekarniku?

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!