Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Filety myjemy, osuszamy, kroimy na niezbyt grube plastry. Czosnek drobno siekamy.
Składniki marynaty mieszamy. Wkładamy do niej mięso i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc.
Mięso wyjmujemy z marynaty, delikatnie zdejmujemy jej nadmiar, układamy mięso na grillu. Pieczemy z obu stron, aż będzie rumiane i upieczone w środku.
Jak podawać
Podawać na gorąco z warzywami z grilla i dipami na bazie jogurtu.
Zobacz podobne
przepisy
Ziemniaki z grilla
Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.
Grillowane polędwiczki z piersi z kurczaka
Delikatne mięso w oryginalnej słodko-ostrej marynacie z dżemu brzoskwiniowego i papryczki chili. Doskonałe do sałatki!
Młode ziemniaki z grilla w boczku
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sernik piernikowy
- Wigilijny makowiec
- Piernik staropolski
- Uszka z grzybami
- Kapusta z grochem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Błyskawiczne pierniczki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Przekąski sylwestrowe
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pieczona ryba po grecku
- Śledzie po kaszubsku
- Kutia
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (15)
2750 dni temu
Ten pomysł to rewelacyjne ulepszenie mojego starego przepisu na pierś w marynacie jogurtowo-cytrynowej. Przepis na grillu sprawdził się idealnie!!! Nawet koleżanka nie przepadająca za curry była zachwycona :) POLECAM!!!!
odpowiedz
2763 dni temu
witam, czy mogę użyć marynaty do zrobienia szaszłyków z kurczaka i nabijać naprzemiennie z papryką, ananasem i pomidorkami koktajlowymi? zastanawiam się czy będzie się to razem komponować
odpowiedz
2763 dni temu
Jak najbardziej marynata również sprawdzi się do zamarynowania mięsa na szaszłyki. Jeśli lubisz słodki dodatek - ananas też tutaj się sprawdzi :)
3215 dni temu
Czy smażąc na patelni grillowa musze użyć oleju żeby panierce się nie spaliła???
odpowiedz
3215 dni temu
Możesz delikatnie nasmarować powierzchnię patelni olejem. Najlepiej to zrobić z użyciem ręcznika papierowego:)
3769 dni temu
Usmażyłam na patelni grillowej i niestety marynata spaliła się na węgiel. Następnym razem spróbuję upiec w piekarniku.
odpowiedz
3885 dni temu
przepyszne aż palce lizać. a tak naprawdę obleśne.
odpowiedz
3886 dni temu
Edith, mamy nadzieję, że znajdziesz więcej takich przepisów w Kuchni Lidla!
odpowiedz
3886 dni temu
Przyznam nie raz już słyszałam o piersiach w jogurcie, że faktycznie są delikatne, soczyste i kruche. W końca spróbowałam - i faktycznie! Przepis super prosty i niezwykle smaczny. Na stałe wpisuje go do swojej książki kucharskiej :)
odpowiedz
3987 dni temu
Piersi były przepyszne! Leżały całą noc w lodówce, więc marynata mogła "podziałać" :) Upiekłam z ziemniaczkami w piekarniku (40min, 200 stopni, przykryte folią aluminiową) i były bardzo soczyste i aromatyczne. Polecam!
odpowiedz
4185 dni temu
Pierś jest soczysta, chrupiąca. Rewelacja !!
odpowiedz
4241 dni temu
absolutnie fenomenalna :)
odpowiedz
4253 dni temu
Pierś w marynacie z jogurtu jest przepyszna i małokaloryczna,uwielbiam takie dania :)
odpowiedz
4254 dni temu
Karolino, jak najbardziej możesz usmażyć te piersi na patelni, oczywiście najlepiej na grillowej. Jeśli chcesz je upiec najlepiej na ostatnie kilka minut włączyć funkcję grill. Smacznego.
odpowiedz
4254 dni temu
czy pierś w takiej marynacie mogę też usmażyć na patelni lub upiec w piekarniku?
odpowiedz
zobacz wszystkie