Grillowane piersi kurczaka w marynacie jogurtowej
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Filety myjemy, osuszamy, kroimy na niezbyt grube plastry. Czosnek drobno siekamy.
Składniki marynaty mieszamy. Wkładamy do niej mięso i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc.

Mięso wyjmujemy z marynaty, delikatnie zdejmujemy jej nadmiar, układamy mięso na grillu. Pieczemy z obu stron, aż będzie rumiane i upieczone w środku.

Jak podawać

Podawać na gorąco z warzywami z grilla i dipami na bazie jogurtu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (15)

Avatar
  • Werka Werka
    2750 dni temu
    Ten pomysł to rewelacyjne ulepszenie mojego starego przepisu na pierś w marynacie jogurtowo-cytrynowej. Przepis na grillu sprawdził się idealnie!!! Nawet koleżanka nie przepadająca za curry była zachwycona :) POLECAM!!!!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2763 dni temu
    witam, czy mogę użyć marynaty do zrobienia szaszłyków z kurczaka i nabijać naprzemiennie z papryką, ananasem i pomidorkami koktajlowymi? zastanawiam się czy będzie się to razem komponować

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2763 dni temu
    Jak najbardziej marynata również sprawdzi się do zamarynowania mięsa na szaszłyki. Jeśli lubisz słodki dodatek - ananas też tutaj się sprawdzi :)
  • Gość Gość
    3215 dni temu
    Czy smażąc na patelni grillowa musze użyć oleju żeby panierce się nie spaliła???

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3215 dni temu
    Możesz delikatnie nasmarować powierzchnię patelni olejem. Najlepiej to zrobić z użyciem ręcznika papierowego:)
  • BigJo BigJo
    3769 dni temu
    Usmażyłam na patelni grillowej i niestety marynata spaliła się na węgiel. Następnym razem spróbuję upiec w piekarniku.

    odpowiedz

  • emil 100% emil 100%
    3885 dni temu
    przepyszne aż palce lizać. a tak naprawdę obleśne.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3886 dni temu
    Edith, mamy nadzieję, że znajdziesz więcej takich przepisów w Kuchni Lidla!

    odpowiedz

  • Edith Edith
    3886 dni temu
    Przyznam nie raz już słyszałam o piersiach w jogurcie, że faktycznie są delikatne, soczyste i kruche. W końca spróbowałam - i faktycznie! Przepis super prosty i niezwykle smaczny. Na stałe wpisuje go do swojej książki kucharskiej :)

    odpowiedz

  • Magda Magda
    3987 dni temu
    Piersi były przepyszne! Leżały całą noc w lodówce, więc marynata mogła "podziałać" :) Upiekłam z ziemniaczkami w piekarniku (40min, 200 stopni, przykryte folią aluminiową) i były bardzo soczyste i aromatyczne. Polecam!

    odpowiedz

  • Dorota Dorota
    4185 dni temu
    Pierś jest soczysta, chrupiąca. Rewelacja !!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4241 dni temu
    absolutnie fenomenalna :)

    odpowiedz

  • Ola Ola
    4253 dni temu
    Pierś w marynacie z jogurtu jest przepyszna i małokaloryczna,uwielbiam takie dania :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4254 dni temu
    Karolino, jak najbardziej możesz usmażyć te piersi na patelni, oczywiście najlepiej na grillowej. Jeśli chcesz je upiec najlepiej na ostatnie kilka minut włączyć funkcję grill. Smacznego.

    odpowiedz

  • Karolina Garczewska Karolina Garczewska
    4254 dni temu
    czy pierś w takiej marynacie mogę też usmażyć na patelni lub upiec w piekarniku?

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!