Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Mieszamy wszystkie składniki marynaty, wkładamy do niej umyte i osuszone polędwiczki z kurczaka.
Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 30 min, a najlepiej na całą noc.
Grillujemy na średnim ogniu, aż się polędwiczki zarumienią. Serwujemy z bukietem sałat.
Zobacz podobne
przepisy
Camembert z grilla
Grill we francuskim stylu! Przyrządzony na ruszcie ser rozpływa się w ustach, a żurawina nadaje mu niepowtarzalny smak.
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.
Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
Delikatne pieczarki grillowane z aromatycznym nadzieniem. Taką przystawką pobudzisz apetyt swoich gości!
Grillowane piersi kurczaka w marynacie jogurtowej
Pachnące i złociste mięso drobiowe z grilla. Smakuje doskonale z warzywami pieczonymi na ruszcie i sosami jogurtowymi.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pstrąg grillowany w papilotach
- Imbirowe skrzydełka z grilla
- Piersi kurczaka w marynacie jogurtowo-pomarańczowej
- Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowo-musztardowym
- Brzoskwiniowo-bazyliowe smoothie
- Miodowo-pomarańczowy kurczak z pieczoną kalarepą
- Indyjskie szaszłyki z indyka z jogurtem z curry
- Francuskie tosty z karmelizowanymi jabłkami
- Uda kurczaka z sałatką z grillowanych warzyw z parowanymi ziemniaczkami
- Mazurek pomarańczowy
- Królik z musztardą pieczony w rękawie
- Polędwica wieprzowa z ananasem z woka
- Pizza z papryczką pepperoni i boczkiem
- Chili con carne z wędzonym boczkiem
- Buraczki z chili
- Crème brûlée z trawą cytrynową, wiśniami i imbirem
- Parfait waniliowe z malinami (domowe lody)
- Wegański tatar
- Gulasz z warzyw korzeniowych pieczony z bułeczkami
- Torcik melba z brzoskwinią i lodami karmelowymi
- Naleśniki. Przepis na ciasto na naleśniki
- Burger z sandaczem z sosem z kaparów
- Serniczkowe zajączki
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- Warzywa stir-fry po tajsku
- Zupa śliwkowa z kluskami z semoliny
- Ciasto z profiterolkami
- Miniomlety pomidorowe
- Domowe lody szparagowe
- Wegański falafel burger z portobello
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
3147 dni temu
Dlaczego moje mięso po ugrilowaniu robi sie gumowe ?
odpowiedz
2711 dni temu
Zbyteczna sól, brak właściwej marynaty, stare mięso ... brak tłuszczu, zbyt długie grilowanie ......
3845 dni temu
Polędwiczki wyszły bardzo smaczne,wszyscy byli zachwyceni ich smakiem ,świetny pomysł z dżemem brzoskwiniowym.
odpowiedz