Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Mieszamy wszystkie składniki marynaty, wkładamy do niej umyte i osuszone polędwiczki z kurczaka.
Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 30 min, a najlepiej na całą noc.
Grillujemy na średnim ogniu, aż się polędwiczki zarumienią. Serwujemy z bukietem sałat.
Zobacz podobne
przepisy
Camembert z grilla
Grill we francuskim stylu! Przyrządzony na ruszcie ser rozpływa się w ustach, a żurawina nadaje mu niepowtarzalny smak.
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.
Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
Delikatne pieczarki grillowane z aromatycznym nadzieniem. Taką przystawką pobudzisz apetyt swoich gości!
Grillowane piersi kurczaka w marynacie jogurtowej
Pachnące i złociste mięso drobiowe z grilla. Smakuje doskonale z warzywami pieczonymi na ruszcie i sosami jogurtowymi.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto na pierogi
- Kompot z suszu z cytryną
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Sernik krakowski
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Błyskawiczne pierniczki
- Ryba po japońsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
3172 dni temu
Dlaczego moje mięso po ugrilowaniu robi sie gumowe ?
odpowiedz
2736 dni temu
Zbyteczna sól, brak właściwej marynaty, stare mięso ... brak tłuszczu, zbyt długie grilowanie ......
3869 dni temu
Polędwiczki wyszły bardzo smaczne,wszyscy byli zachwyceni ich smakiem ,świetny pomysł z dżemem brzoskwiniowym.
odpowiedz