Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- 8 patyczków do szaszłyków
Sposób przygotowania:
KROK 1: SMAŻYMY KOFTY
Cebulę i natkę pietruszki drobno siekamy i mieszamy z mielonym mięsem, jajkiem i przyprawami. Następnie z mięsa formujemy 8 podobnej wielkości owalnych pulpetów. Każdy z nich nabijamy na patyczek do szaszłyka. Oliwę rozgrzewamy na średnim ogniu i smażymy na niej z każdej strony kofty.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY DODATKI
Ogórka kroimy w plasterki, a pomidorki w ćwiartki. Chlebki pita podgrzewamy według instrukcji na opakowaniu.
KROK 3: PODAJEMY KOFTY
Chlebki pita kładziemy na talerzach, smarujemy odrobiną ajwaru i układamy na nich sałatę, plastry ogórka i kawałki pomidorków. Na każdy z chlebków wykładamy po 2 szaszłyki.
WSKAZÓWKA! Kofty najlepiej podawać z dipem jogurtowo-ziołowym.
Zobacz podobne
przepisy
Szaszłyki z karkówki w marynacie orzechowej z gruszkami i sałatką z rukoli
Klasyczne grillowe mięso w niecodziennej odsłonie. Aromatyczne szaszłyki i wyborne dodatki tworzą oryginalną kompozycję.
Szaszłyki z krewetek w słodko-ostrej marynacie
W sezonie grillowym nie ma miejsca na nudę! Szczególnie wtedy, gdy na stole rządzą szaszłyki z krewetek w pysznej marynacie.
Szaszłyki wieprzowe
Klasyczna potrawa na letniego grilla. Wypróbuj nasz prosty i szybki przepis na szaszłyki z mięsa wieprzowego.
Szaszłyki z krewetek po azjatycku
Orientalne klopsiki z krewetek podane z soczystym grejpfrutem z dodatkiem imbiru i sosu sojowego. Warto spróbować!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pistacjowy sernik baskijski
- Wigilijny makowiec
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Świąteczne pierniczki
- Błyskawiczne pierniczki
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Przekąski sylwestrowe
- Kutia
- Sernik piernikowy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)