Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- 8 patyczków do szaszłyków
Sposób przygotowania:
KROK 1: SMAŻYMY KOFTY
Cebulę i natkę pietruszki drobno siekamy i mieszamy z mielonym mięsem, jajkiem i przyprawami. Następnie z mięsa formujemy 8 podobnej wielkości owalnych pulpetów. Każdy z nich nabijamy na patyczek do szaszłyka. Oliwę rozgrzewamy na średnim ogniu i smażymy na niej z każdej strony kofty.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY DODATKI
Ogórka kroimy w plasterki, a pomidorki w ćwiartki. Chlebki pita podgrzewamy według instrukcji na opakowaniu.
KROK 3: PODAJEMY KOFTY
Chlebki pita kładziemy na talerzach, smarujemy odrobiną ajwaru i układamy na nich sałatę, plastry ogórka i kawałki pomidorków. Na każdy z chlebków wykładamy po 2 szaszłyki.
WSKAZÓWKA! Kofty najlepiej podawać z dipem jogurtowo-ziołowym.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Makowiec japoński
- Sernik pistacjowy
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Nuggetsy z kurczaka
- Śledzie po kaszubsku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Domek z piernika
- Boczek pieczony
- Śledź w oleju
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Klasyczna sałatka grecka
- Pierniki
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ryba po japońsku
- Guacamole
- Golonka pieczona po bawarsku
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)