Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • 8 patyczków do szaszłyków

Sposób przygotowania:

KROK 1: SMAŻYMY KOFTY

Cebulę i natkę pietruszki drobno siekamy i mieszamy z mielonym mięsem, jajkiem i przyprawami. Następnie z mięsa formujemy 8 podobnej wielkości owalnych pulpetów. Każdy z nich nabijamy na patyczek do szaszłyka. Oliwę rozgrzewamy na średnim ogniu i smażymy na niej z każdej strony kofty.  

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY DODATKI

Ogórka kroimy w plasterki, a pomidorki w ćwiartki. Chlebki pita podgrzewamy według instrukcji na opakowaniu.

KROK 3: PODAJEMY KOFTY

Chlebki pita kładziemy na talerzach, smarujemy odrobiną ajwaru i układamy na nich sałatę, plastry ogórka i kawałki pomidorków. Na każdy z chlebków wykładamy po 2 szaszłyki.

WSKAZÓWKA! Kofty najlepiej podawać z dipem jogurtowo-ziołowym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!