Szaszłyki wieprzowe
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Musztardę, olej, przyprawę do mięs oraz zioła prowansalskie mieszamy razem. Do marynaty dodajemy pokrojone w kostkę mięso, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki mniej więcej na godzinę.

Patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie mniej więcej przez 30 minut.

W międzyczasie papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na mniejsze kawałki. Cebule kroimy na ćwiartki.

Na patyczki do szaszłyków nabijamy naprzemiennie kawałki papryki, cebuli oraz mięso. Układamy na rozgrzanej patelni grillowej lub na ruszcie grilla i odwracając od czasu do czasu, pieczemy, aż mięso będzie przyrumienione z zewnątrz i gotowe w środku.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1525 dni temu
    Ago, patyczki moczymy, by mięso łatwiej z nich schodziło :)

    odpowiedz

  • Aga Aga
    1528 dni temu
    hmm , a w jakim celu moczymy patyczk???

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1679 dni temu
    uszy, gorąco polecamy wędliny marki Pikok! :)

    odpowiedz

  • uszy uszy
    1680 dni temu
    mi tu jeszce pasuje odrobina boczku...tylko jaka marka jest najlepsza waszy zdaniem? ostatnio nalsuchalam se wiele pozytywow o kani.. co wy na to?

    odpowiedz

  • Kasia Kasia
    1719 dni temu
    Uwielbiam je ,już nie mogę się doczekać lata,myślę że po świętach przygotuję te pyszne szaszłyki kuchni Lidla.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram