
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Musztardę, olej, przyprawę do mięs oraz zioła prowansalskie mieszamy razem. Do marynaty dodajemy pokrojone w kostkę mięso, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki mniej więcej na godzinę.
Patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie mniej więcej przez 30 minut.
W międzyczasie papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na mniejsze kawałki. Cebule kroimy na ćwiartki.
Na patyczki do szaszłyków nabijamy naprzemiennie kawałki papryki, cebuli oraz mięso. Układamy na rozgrzanej patelni grillowej lub na ruszcie grilla i odwracając od czasu do czasu, pieczemy, aż mięso będzie przyrumienione z zewnątrz i gotowe w środku.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowane pieczarki w soli czosnkowej
Pyszna propozycja na rozpoczęcie sezonu grillowego – pieczarki wysmarowane ziołowym masłem i zarumienione nad rusztem.

Wieprzowe szaszłyki z surówką indyjską
Pikantne i soczyste szaszłyki z mielonego mięsa doskonale skomponują się z indyjską surówką z białej kapusty.

Szaszłyki z krewetek w słodko-ostrej marynacie
W sezonie grillowym nie ma miejsca na nudę! Szczególnie wtedy, gdy na stole rządzą szaszłyki z krewetek w pysznej marynacie.

Grillowane szaszłyki z kurczaka
Przekonaj się, jak soczyste mogą być szaszłyki z kurczaka. To zasługa cytryn i marynaty z białym winem.

Zobacz przepisy
na lato
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Botwinka – przepis na zupę z botwiny
- Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
- Kurczak po wietnamsku
- Deser z tapioką
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Corn dog
- Spaghetti carbonara
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Butter chicken
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
228 dni temu
Dziś zrobiłem Szaszłyki wieprzowe Bardzo dobre!!! godne polecenia Dziekuje za pomysł i przepis Pozdrawiam serdecznie
odpowiedz
3901 dni temu
Ago, patyczki moczymy, by mięso łatwiej z nich schodziło :)
odpowiedz
3904 dni temu
hmm , a w jakim celu moczymy patyczk???
odpowiedz
4055 dni temu
uszy, gorąco polecamy wędliny marki Pikok! :)
odpowiedz
4056 dni temu
mi tu jeszce pasuje odrobina boczku...tylko jaka marka jest najlepsza waszy zdaniem? ostatnio nalsuchalam se wiele pozytywow o kani.. co wy na to?
odpowiedz
4095 dni temu
Uwielbiam je ,już nie mogę się doczekać lata,myślę że po świętach przygotuję te pyszne szaszłyki kuchni Lidla.
odpowiedz