Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Musztardę, olej, przyprawę do mięs oraz zioła prowansalskie mieszamy razem. Do marynaty dodajemy pokrojone w kostkę mięso, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki mniej więcej na godzinę.
Patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie mniej więcej przez 30 minut.
W międzyczasie papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na mniejsze kawałki. Cebule kroimy na ćwiartki.
Na patyczki do szaszłyków nabijamy naprzemiennie kawałki papryki, cebuli oraz mięso. Układamy na rozgrzanej patelni grillowej lub na ruszcie grilla i odwracając od czasu do czasu, pieczemy, aż mięso będzie przyrumienione z zewnątrz i gotowe w środku.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Golonka pieczona po bawarsku
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Boczek pieczony
- Kutia
- Pierniki
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Krokiety z mięsem
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Nuggetsy z kurczaka
- Przekąski sylwestrowe
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sałatka gyros
- Klasyczna sałatka grecka
- Domek z piernika
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pieczona ryba po grecku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (6)
364 dni temu
Dziś zrobiłem Szaszłyki wieprzowe Bardzo dobre!!! godne polecenia Dziekuje za pomysł i przepis Pozdrawiam serdecznie
Odpowiedz
4037 dni temu
Ago, patyczki moczymy, by mięso łatwiej z nich schodziło :)
Odpowiedz
4040 dni temu
hmm , a w jakim celu moczymy patyczk???
Odpowiedz
4191 dni temu
uszy, gorąco polecamy wędliny marki Pikok! :)
Odpowiedz
4192 dni temu
mi tu jeszce pasuje odrobina boczku...tylko jaka marka jest najlepsza waszy zdaniem? ostatnio nalsuchalam se wiele pozytywow o kani.. co wy na to?
Odpowiedz
4231 dni temu
Uwielbiam je ,już nie mogę się doczekać lata,myślę że po świętach przygotuję te pyszne szaszłyki kuchni Lidla.
Odpowiedz