Szaszłyki wieprzowe
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Musztardę, olej, przyprawę do mięs oraz zioła prowansalskie mieszamy razem. Do marynaty dodajemy pokrojone w kostkę mięso, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki mniej więcej na godzinę.

Patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie mniej więcej przez 30 minut.

W międzyczasie papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na mniejsze kawałki. Cebule kroimy na ćwiartki.

Na patyczki do szaszłyków nabijamy naprzemiennie kawałki papryki, cebuli oraz mięso. Układamy na rozgrzanej patelni grillowej lub na ruszcie grilla i odwracając od czasu do czasu, pieczemy, aż mięso będzie przyrumienione z zewnątrz i gotowe w środku.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3664 dni temu
    Ago, patyczki moczymy, by mięso łatwiej z nich schodziło :)

    odpowiedz

  • Aga Aga
    3666 dni temu
    hmm , a w jakim celu moczymy patyczk???

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3818 dni temu
    uszy, gorąco polecamy wędliny marki Pikok! :)

    odpowiedz

  • uszy uszy
    3819 dni temu
    mi tu jeszce pasuje odrobina boczku...tylko jaka marka jest najlepsza waszy zdaniem? ostatnio nalsuchalam se wiele pozytywow o kani.. co wy na to?

    odpowiedz

  • Kasia Kasia
    3858 dni temu
    Uwielbiam je ,już nie mogę się doczekać lata,myślę że po świętach przygotuję te pyszne szaszłyki kuchni Lidla.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!