Szaszłyki wieprzowe

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Musztardę, olej, przyprawę do mięs oraz zioła prowansalskie mieszamy razem. Do marynaty dodajemy pokrojone w kostkę mięso, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki mniej więcej na godzinę.

Patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie mniej więcej przez 30 minut.

W międzyczasie papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na mniejsze kawałki. Cebule kroimy na ćwiartki.

Na patyczki do szaszłyków nabijamy naprzemiennie kawałki papryki, cebuli oraz mięso. Układamy na rozgrzanej patelni grillowej lub na ruszcie grilla i odwracając od czasu do czasu, pieczemy, aż mięso będzie przyrumienione z zewnątrz i gotowe w środku.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Grillowane pieczarki w soli czosnkowej

Pyszna propozycja na rozpoczęcie sezonu grillowego – pieczarki wysmarowane ziołowym masłem i zarumienione nad rusztem.

Grillowane pieczarki w soli czosnkowej

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Wieprzowe szaszłyki z surówką indyjską

Pikantne i soczyste szaszłyki z mielonego mięsa doskonale skomponują się z indyjską surówką z białej kapusty.

Wieprzowe szaszłyki z surówką indyjską

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Szaszłyki z krewetek w słodko-ostrej marynacie

W sezonie grillowym nie ma miejsca na nudę! Szczególnie wtedy, gdy na stole rządzą szaszłyki z krewetek w pysznej marynacie.

Szaszłyki z krewetek w słodko-ostrej marynacie

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Grillowane szaszłyki z kurczaka

Przekonaj się, jak soczyste mogą być szaszłyki z kurczaka. To zasługa cytryn i marynaty z białym winem.

Grillowane szaszłyki z kurczaka

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 3 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (6)

Avatar
  • Mephisto76 Mephisto76
    241 dni temu
    Dziś zrobiłem Szaszłyki wieprzowe Bardzo dobre!!! godne polecenia Dziekuje za pomysł i przepis Pozdrawiam serdecznie

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3914 dni temu
    Ago, patyczki moczymy, by mięso łatwiej z nich schodziło :)

    odpowiedz

  • Aga Aga
    3916 dni temu
    hmm , a w jakim celu moczymy patyczk???

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4068 dni temu
    uszy, gorąco polecamy wędliny marki Pikok! :)

    odpowiedz

  • uszy uszy
    4069 dni temu
    mi tu jeszce pasuje odrobina boczku...tylko jaka marka jest najlepsza waszy zdaniem? ostatnio nalsuchalam se wiele pozytywow o kani.. co wy na to?

    odpowiedz

  • Kasia Kasia
    4108 dni temu
    Uwielbiam je ,już nie mogę się doczekać lata,myślę że po świętach przygotuję te pyszne szaszłyki kuchni Lidla.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!