Grillowane szaszłyki z kurczaka
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Uwaga!

Patyczki na szaszłyki należy przez co najmniej godzinę moczyć w zimnej wodzie.

Przygotowanie

Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w grubą kostkę (ok. 3 x 3 cm).

Ząbki czosnku i liście kolendry drobno siekamy. Składniki marynaty dokładnie mieszamy. Kawałki kurczaka zalewamy marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 min.

Cebuli nie obieramy, cytrynę dokładnie myjemy, parzymy i kroimy w cząstki. Następnie nabijamy na namoczone wcześniej patyczki do grillowania na przemian: cząstki cytryny, kawałki kurczaka i cebulki.

Grillujemy 5 minut z każdej strony.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Robert Robert
    3906 dni temu
    Dzięki za ciekawe przepisy i inspiracje http://www.rodzinawogrodzie.pl/grille-ogrodowe

    odpowiedz

  • Marta Marta
    4119 dni temu
    Nie ma to jak dietetyczny szaszłyk drobiowy,uwielbiam przepisy kuchni Lidla :)

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!