
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Uwaga!
Patyczki na szaszłyki należy przez co najmniej godzinę moczyć w zimnej wodzie.
Przygotowanie
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w grubą kostkę (ok. 3 x 3 cm).
Ząbki czosnku i liście kolendry drobno siekamy. Składniki marynaty dokładnie mieszamy. Kawałki kurczaka zalewamy marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 min.
Cebuli nie obieramy, cytrynę dokładnie myjemy, parzymy i kroimy w cząstki. Następnie nabijamy na namoczone wcześniej patyczki do grillowania na przemian: cząstki cytryny, kawałki kurczaka i cebulki.
Grillujemy 5 minut z każdej strony.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Sernik pistacjowy
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Jajka na miękko
- Burek ze szpinakiem
- Mini burgery
- Piernik świąteczny
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto marchewkowe
- Spaghetti carbonara
- Boczek pieczony
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Makowiec japoński
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Łazanki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Zupa grzybowa z makaronem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
4212 dni temu
Dzięki za ciekawe przepisy i inspiracje http://www.rodzinawogrodzie.pl/grille-ogrodowe
Odpowiedz
4426 dni temu
Nie ma to jak dietetyczny szaszłyk drobiowy,uwielbiam przepisy kuchni Lidla :)
Odpowiedz