
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- dość dużą i głęboką patelnię
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PODSMAŻAMY CEBULE
Cebule obieramy i kroimy w półksiężyce. Następnie na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebule, aż się zeszklą i zmiękną – potrwa to ok. 10 minut.
KROK 2: GOTUJEMY KONFITURĘ
Podsmażoną cebulę zalewamy czerwonym winem, dodajemy do niej cukier, ocet balsamiczny i przyprawy. Całość mieszamy i zagotowujemy. Następnie zmniejszamy ogień i przez ok. 1 godzinę gotujemy konfiturę, co jakiś czas mieszając, aż zgęstnieje.
KROK 3: DOPRAWIAMY KONFITURĘ
Gotową konfiturę studzimy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Musaka grecka
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Risotto z cukinią
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
- Pulpety w sosie własnym
- Gnocchi alla sorrentina – zapiekane gnocchi z pomidorami
- Zapiekanka ziemniaczana
- Spaghetti bolognese
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Chlebek bananowy
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Kartacze z mięsem
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Ramen
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Kurczak po tajsku
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
- Ravioli z grzybami – przepis na włoski przysmak
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)