Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- dość dużą i głęboką patelnię
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PODSMAŻAMY CEBULE
Cebule obieramy i kroimy w półksiężyce. Następnie na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebule, aż się zeszklą i zmiękną – potrwa to ok. 10 minut.
KROK 2: GOTUJEMY KONFITURĘ
Podsmażoną cebulę zalewamy czerwonym winem, dodajemy do niej cukier, ocet balsamiczny i przyprawy. Całość mieszamy i zagotowujemy. Następnie zmniejszamy ogień i przez ok. 1 godzinę gotujemy konfiturę, co jakiś czas mieszając, aż zgęstnieje.
KROK 3: DOPRAWIAMY KONFITURĘ
Gotową konfiturę studzimy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Kutia
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pierniki
- Sernik pistacjowy
- Domek z piernika
- Spaghetti carbonara
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Makowiec japoński
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ciasto na pierogi
- Piernik świąteczny
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ciasto marchewkowe
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Guacamole
- Sałatka gyros
- Nuggetsy z kurczaka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)