Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- rozdrabniacz
KROK 1: Prażymy przyprawy
Na rozgrzanej, suchej patelni prażymy kolendrę, kmin i czarny pieprz, aż się zezłocą i uwolnią aromat.
KROK 2: Blendujemy składniki na pastę
Szalotkę, czosnek, imbir, papryczki chili (bez zielonej części), skórkę startą z limonki i cytryny oraz kurkumę łączymy w naczyniu rozdrabniacza.
Dodajemy podprażone przyprawy, drobno posiekaną trawę cytrynową, olej słonecznikowy i sól. Całość blendujemy na gładką, jednolitą masę.
Gotową pastę przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce.
Zobacz podobne
przepisy
Pasta z sera feta z oliwkami
Ostre chili, oliwki nadziewane czosnkiem, ser feta i jogurt naturalny – z tych składników przygotujesz pastę idealną do kanapek.
Baba ghanoush
Daria Ładocha pokaże Ci, jak przygotować aromatyczną pastę z pieczonego bakłażana z domową pastą tahini!
Wegesmalec ze skwarkami
Coś z sadu, coś z grządki, czyli tradycyjny smak w bezmięsnej wersji zamknięty w słoiczku. Zasmakuj w połączeniu jabłek i grochu, które Kinga wybrała na bazę swojego wegesmalcu ze skwarkami!
Ajwar
Ajwar – pasta warzywna, wyśmienita zarówno do kanapek, jak i mięs. Przygotuj ją w domu według świetnego przepisu Darii!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sycylijskie cannoli nadziewane kremem z serka ricotta o smaku limonki
- Ratatouille
- Konfitura z pieczonych jabłek z chrzanem
- Curry z jagnięciny z fasolką
- Chutney śliwkowo-gruszkowe
- 3 sposoby na chutney jabłkowy
- Gołąbki z soczewicą i grzybami
- Dip z czosnku niedźwiedziego z rzodkiewką
- Curry z kurczaka z ciecierzycą
- Ramen
- Ajwar
- Owsiane babeczki śniadaniowe
- Domowy sos barbecue
- Domowa pasta tahini
- Jabłkowy chutney z piwem
- Wegańskie ciasto à la panna cotta
- Żółta pasta curry
- Polędwiczka wieprzowa w sosie czekoladowym z gorgonzolą
- Bananowa piña colada bez alkoholu
- Zupa jarzynowa z pastą ziołową
- Sok z buraka, marchwi i jabłka z imbirem
- Owocowe sushi
- Naleśniki z pstrągiem i gruszką
- Gofry z rzeżuchą i kalarepą w śmietanie
- Minibabeczki z rabarbarem i białą czekoladą
- Ciasto z morelami i suszoną żurawiną
- Ciasto kawowo-wiśniowe
- Suflet z mango
- Sałatka azjatycka z makaronem i kaczką
- Śniadaniowe bubble waffles z jajkiem sadzonym i warzywami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
841 dni temu
Jak długo można ją przechowywać w lodówce?
odpowiedz
840 dni temu
Pastę należy przechowywać w lodówce maksymalnie do 3 tygodni. Należy pamiętać przy tym, by dokładnie umyć, wyparzyć i osuszyć słoiczek, w którym będzie przechowywana.