zobacz film Żółta pasta curry

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • rozdrabniacz

KROK 1: Prażymy przyprawy

Na rozgrzanej, suchej patelni prażymy kolendrę, kmin i czarny pieprz, aż się zezłocą i uwolnią aromat.

KROK 2: Blendujemy składniki na pastę

Szalotkę, czosnek, imbir, papryczki chili (bez zielonej części), skórkę startą z limonki i cytryny oraz kurkumę łączymy w naczyniu rozdrabniacza.

Dodajemy podprażone przyprawy, drobno posiekaną trawę cytrynową, olej słonecznikowy i sól. Całość blendujemy na gładką, jednolitą masę.

Gotową pastę przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    885 dni temu
    Jak długo można ją przechowywać w lodówce?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    885 dni temu
    Pastę należy przechowywać w lodówce maksymalnie do 3 tygodni. Należy pamiętać przy tym, by dokładnie umyć, wyparzyć i osuszyć słoiczek, w którym będzie przechowywana.

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!