
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- rozdrabniacz
KROK 1: Prażymy przyprawy
Na rozgrzanej, suchej patelni prażymy kolendrę, kmin i czarny pieprz, aż się zezłocą i uwolnią aromat.
KROK 2: Blendujemy składniki na pastę
Szalotkę, czosnek, imbir, papryczki chili (bez zielonej części), skórkę startą z limonki i cytryny oraz kurkumę łączymy w naczyniu rozdrabniacza.
Dodajemy podprażone przyprawy, drobno posiekaną trawę cytrynową, olej słonecznikowy i sól. Całość blendujemy na gładką, jednolitą masę.
Gotową pastę przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Gruszki w syropie
- Sałatka colesław z czerwonej kapusty
- Jak przygotować sos holenderski?
- Bruschetta z pomidorami
- Zupa gyros
- Spaghetti carbonara
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Corn dog
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Butter chicken
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Papryka faszerowana z oliwkami
- Jak zrobić idealny bekon?
- Jak robić ozdoby z masy cukrowej?
- Jak myć warzywa i owoce?
- Mac and cheese na dwa sposoby
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
1125 dni temu
Jak długo można ją przechowywać w lodówce?
odpowiedz
1124 dni temu
Pastę należy przechowywać w lodówce maksymalnie do 3 tygodni. Należy pamiętać przy tym, by dokładnie umyć, wyparzyć i osuszyć słoiczek, w którym będzie przechowywana.