Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- rozdrabniacz
KROK 1: Prażymy przyprawy
Na rozgrzanej, suchej patelni prażymy kolendrę, kmin i czarny pieprz, aż się zezłocą i uwolnią aromat.
KROK 2: Blendujemy składniki na pastę
Szalotkę, czosnek, imbir, papryczki chili (bez zielonej części), skórkę startą z limonki i cytryny oraz kurkumę łączymy w naczyniu rozdrabniacza.
Dodajemy podprażone przyprawy, drobno posiekaną trawę cytrynową, olej słonecznikowy i sól. Całość blendujemy na gładką, jednolitą masę.
Gotową pastę przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Świąteczne pierniczki
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Guacamole
- Zupa grzybowa z makaronem
- Golonka pieczona po bawarsku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Uszka z grzybami
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Przekąski sylwestrowe
- Piernik świąteczny
- Ciasto marchewkowe
- Ryba po japońsku
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ciasto na pierogi
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
1232 dni temu
Jak długo można ją przechowywać w lodówce?
Odpowiedz
1231 dni temu
Pastę należy przechowywać w lodówce maksymalnie do 3 tygodni. Należy pamiętać przy tym, by dokładnie umyć, wyparzyć i osuszyć słoiczek, w którym będzie przechowywana.