
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- mikser lub blender
Krok 1: Siekamy papryczkę
Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy w drobną kostkę. Oliwki osączamy i siekamy wraz z nadzieniem.
Krok 2: Łączymy składniki pasty
Fetę osączamy, kruszymy na małe kawałki i miksujemy wraz z jogurtem na gładką masę. Doprawiamy oregano, pieprzem i odrobiną soli. Dodajemy paprykę i oliwki. Podajemy z chlebem pita.
Zobacz podobne
przepisy
Przekąski z pastą z szynki
Rumiana bagietka i pasta twarogowa z szynki i suszonych pomidorów – smakowita przekąska, którą zrobisz w mgnieniu oka!

Bułka z pastą z orzechów
Świeże bułki z dynią idealnie pasują do smakowitej pasty z rozmaitych orzechów, suszonych pomidorów oraz czosnku.

Zupa jarzynowa z pastą ziołową
Pyszna zupa z doskonałą pastą z pietruszki, bazylii, parmezanu i orzeszków pinii!

Pasty rybne na kanapki
Makrela, łosoś czy halibut? Której ryby użyjesz do przygotowania swojej pasty kanapkowej?


Komentarze (3)
166 dni temu
Ja dałem całą papryczkę chili, ale tylko pół sera feta i jogurtu, bo szkoda mi było zużyć całe opakowanie. Ledwo co jest pikatne. Chyba mam już za bardzo przepaloną gębę.
odpowiedz
1234 dni temu
Dałem połowę papryczek i pali że szok!! Nikt z domowników nie chce jeść! Szkoda że na ekranie nie ma pokazane jak jedzą w studiu bo ktoś chyba przesadził z proporcją papryki chili!!!
odpowiedz
1446 dni temu
Spróbowałam z ciekawości, ale z mniejszą ilością papryczek i większą jogurtu.Hahaha pali, że hoho;-)
odpowiedz
zobacz wszystkie