Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- mikser lub blender
Krok 1: Siekamy papryczkę
Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy w drobną kostkę. Oliwki osączamy i siekamy wraz z nadzieniem.
Krok 2: Łączymy składniki pasty
Fetę osączamy, kruszymy na małe kawałki i miksujemy wraz z jogurtem na gładką masę. Doprawiamy oregano, pieprzem i odrobiną soli. Dodajemy paprykę i oliwki. Podajemy z chlebem pita.
Zobacz podobne
przepisy
Pasta rybna na kanapki
Makrela, łosoś czy halibut? Której ryby użyjesz do przygotowania swojej pasty kanapkowej?
Zupa jarzynowa z pastą ziołową
Pyszna zupa z doskonałą pastą z pietruszki, bazylii, parmezanu i orzeszków pinii!
Bułka z pastą z orzechów
Świeże bułki z dynią idealnie pasują do smakowitej pasty z rozmaitych orzechów, suszonych pomidorów oraz czosnku.
Przekąski z pastą z szynki
Rumiana bagietka i pasta twarogowa z szynki i suszonych pomidorów – smakowita przekąska, którą zrobisz w mgnieniu oka!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Deser owocowy z płatkami owsianymi
- Podudzia z kurczaka w cytrynie z sałatką z buraków i fety
- Ciasto gryczano-jogurtowe
- Sałatka z soczewicą, gruszką i serem feta
- Mrożony jogurt czekoladowy z ciastkami
- Zapiekanka z mięsa mielonego z marchwią i serem owczym
- Tort jogurtowy z owocami leśnymi
- Wegańskie tofumisu
- Mrożony jogurt z owocami leśnymi
- Chili con carne z wędzonym boczkiem
- Chlebek w stylu włoskim
- Jogurt
- Twarożek tofu z warzywami
- Marynowane oliwki z orzechami włoskimi
- Zapiekany bochenek chleba na imprezę sylwestrową
- Kaczka z chrupiącą skórką
- Koktajl z krewetek z awokado i sosem chili
- Praliny z białą czekoladą i ciasteczkami
- Lody waniliowo-malinowo-kokosowe
- Sałatka z truskawkami
- Wegańskie muffinki czekoladowe
- Babeczki czekoladowe z suszonymi żurawinami
- Sos z suszonych grzybów
- Lizaki bezowe
- Dorsz w owsianej panierce z frytkami z warzyw
- Duszone warzywa z fasolką i ziemniakami z dodatkiem fety
- Chrupiące ciasteczka czekoladowe
- Panierowany camembert z migdałami i pistacjami
- Parmigiana z bakłażanem i ziemniakami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
1520 dni temu
Ja dałem całą papryczkę chili, ale tylko pół sera feta i jogurtu, bo szkoda mi było zużyć całe opakowanie. Ledwo co jest pikatne. Chyba mam już za bardzo przepaloną gębę.
odpowiedz
2588 dni temu
Dałem połowę papryczek i pali że szok!! Nikt z domowników nie chce jeść! Szkoda że na ekranie nie ma pokazane jak jedzą w studiu bo ktoś chyba przesadził z proporcją papryki chili!!!
odpowiedz
2800 dni temu
Spróbowałam z ciekawości, ale z mniejszą ilością papryczek i większą jogurtu.Hahaha pali, że hoho;-)
odpowiedz