• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • mikser lub blender

Krok 1: Siekamy papryczkę

Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy w drobną kostkę. Oliwki osączamy i siekamy wraz z nadzieniem.

Krok 2: Łączymy składniki pasty

Fetę osączamy, kruszymy na małe kawałki i miksujemy wraz z jogurtem na gładką masę. Doprawiamy oregano, pieprzem i odrobiną soli. Dodajemy paprykę i oliwki. Podajemy z chlebem pita.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Rafał Rafał
    421 dni temu
    Dałem połowę papryczek i pali że szok!! Nikt z domowników nie chce jeść! Szkoda że na ekranie nie ma pokazane jak jedzą w studiu bo ktoś chyba przesadził z proporcją papryki chili!!!

    odpowiedz

  • demolka demolka
    633 dni temu
    Spróbowałam z ciekawości, ale z mniejszą ilością papryczek i większą jogurtu.Hahaha pali, że hoho;-)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram