Pasta z sera feta z oliwkami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • mikser lub blender

Krok 1: Siekamy papryczkę

Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy w drobną kostkę. Oliwki osączamy i siekamy wraz z nadzieniem.

Krok 2: Łączymy składniki pasty

Fetę osączamy, kruszymy na małe kawałki i miksujemy wraz z jogurtem na gładką masę. Doprawiamy oregano, pieprzem i odrobiną soli. Dodajemy paprykę i oliwki. Podajemy z chlebem pita.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Grześ Grześ
    1520 dni temu
    Ja dałem całą papryczkę chili, ale tylko pół sera feta i jogurtu, bo szkoda mi było zużyć całe opakowanie. Ledwo co jest pikatne. Chyba mam już za bardzo przepaloną gębę.

    odpowiedz

  • Rafał Rafał
    2588 dni temu
    Dałem połowę papryczek i pali że szok!! Nikt z domowników nie chce jeść! Szkoda że na ekranie nie ma pokazane jak jedzą w studiu bo ktoś chyba przesadził z proporcją papryki chili!!!

    odpowiedz

  • demolka demolka
    2800 dni temu
    Spróbowałam z ciekawości, ale z mniejszą ilością papryczek i większą jogurtu.Hahaha pali, że hoho;-)

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!