
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- mikser lub blender
Krok 1: Siekamy papryczkę
Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy w drobną kostkę. Oliwki osączamy i siekamy wraz z nadzieniem.
Krok 2: Łączymy składniki pasty
Fetę osączamy, kruszymy na małe kawałki i miksujemy wraz z jogurtem na gładką masę. Doprawiamy oregano, pieprzem i odrobiną soli. Dodajemy paprykę i oliwki. Podajemy z chlebem pita.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Piernik świąteczny
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Krokiety z mięsem
- Nuggetsy z kurczaka
- Pistacjowy sernik baskijski
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Pieczona ryba po grecku
- Łazanki
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Jajka na miękko
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Śledź w oleju
- Kutia
- Guacamole
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Sernik pistacjowy
- Makowiec japoński
- Spaghetti carbonara
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (3)
1855 dni temu
Ja dałem całą papryczkę chili, ale tylko pół sera feta i jogurtu, bo szkoda mi było zużyć całe opakowanie. Ledwo co jest pikatne. Chyba mam już za bardzo przepaloną gębę.
Odpowiedz
2923 dni temu
Dałem połowę papryczek i pali że szok!! Nikt z domowników nie chce jeść! Szkoda że na ekranie nie ma pokazane jak jedzą w studiu bo ktoś chyba przesadził z proporcją papryki chili!!!
Odpowiedz
3136 dni temu
Spróbowałam z ciekawości, ale z mniejszą ilością papryczek i większą jogurtu.Hahaha pali, że hoho;-)
Odpowiedz