
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy zielone warzywa
Cebulę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Por i cukinię myjemy. Por kroimy w krążki, cukinię kroimy na pół, a następnie w plasterki. Wszystko smażymy na rozgrzanym maśle przez 5 minut aż do zeszklenia. W międzyczasie fasolkę oczyszczamy i kroimy na pół. Warzywa zalewamy gorącym bulionem, dodajemy fasolkę i liść laurowy, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy pod przykryciem przez 10 minut.
Krok 2: Przygotowujemy pistou – pastę ziołową
Obrywamy listki ziół. Miksujemy z orzeszkami pinii i pokrojonym w kostkę parmezanem. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, dolewamy oliwę z oliwek i doprawiamy solą.
Krok 3: Podajemy zupę
Białą fasolę odcedzamy, płuczemy i osączamy. Dodajemy do zupy i gotujemy razem przez kolejne 5-10 minut. Zupę doprawiamy do smaku, przelewamy do misek i dodajemy trochę pasty ziołowej.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Burek ze szpinakiem
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Łazanki
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto marchewkowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Śledź w oleju
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Makowiec japoński
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Krokiety z mięsem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Sałatka gyros
- Pistacjowy sernik baskijski
- Makówki śląskie
- Spaghetti carbonara
- Uszka z grzybami
- Boczek pieczony
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)