Zupa jarzynowa z pastą ziołową
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Gotujemy zielone warzywa

Cebulę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Por i cukinię myjemy. Por kroimy w krążki, cukinię kroimy na pół, a następnie w plasterki. Wszystko smażymy na rozgrzanym maśle przez 5 minut aż do zeszklenia. W międzyczasie fasolkę oczyszczamy i kroimy na pół. Warzywa zalewamy gorącym bulionem, dodajemy fasolkę i liść laurowy, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy pod przykryciem przez 10 minut.

Krok 2: Przygotowujemy pistou – pastę ziołową

Obrywamy listki ziół. Miksujemy z orzeszkami pinii i pokrojonym w kostkę parmezanem. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, dolewamy oliwę z oliwek i doprawiamy solą.

Krok 3: Podajemy zupę

Białą fasolę odcedzamy, płuczemy i osączamy. Dodajemy do zupy i gotujemy razem przez kolejne 5-10 minut. Zupę doprawiamy do smaku, przelewamy do misek i dodajemy trochę pasty ziołowej.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!