Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy zielone warzywa
Cebulę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Por i cukinię myjemy. Por kroimy w krążki, cukinię kroimy na pół, a następnie w plasterki. Wszystko smażymy na rozgrzanym maśle przez 5 minut aż do zeszklenia. W międzyczasie fasolkę oczyszczamy i kroimy na pół. Warzywa zalewamy gorącym bulionem, dodajemy fasolkę i liść laurowy, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy pod przykryciem przez 10 minut.
Krok 2: Przygotowujemy pistou – pastę ziołową
Obrywamy listki ziół. Miksujemy z orzeszkami pinii i pokrojonym w kostkę parmezanem. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, dolewamy oliwę z oliwek i doprawiamy solą.
Krok 3: Podajemy zupę
Białą fasolę odcedzamy, płuczemy i osączamy. Dodajemy do zupy i gotujemy razem przez kolejne 5-10 minut. Zupę doprawiamy do smaku, przelewamy do misek i dodajemy trochę pasty ziołowej.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa z kapusty i ziemniaków z łososiem
Wiosenna zupa z ziemniakami, kapustą i łososiem – doskonale smakuje ze świeżą kolendrą!
Zupa szpinakowa z fetą
Pyszne danie dla fanów szpinaku – kremowa zupa o pięknej soczystej barwie, doprawiona serem feta oraz szczypiorkiem.
Zupa krem z brokułów z paskami łososia
Gęsta zupa z brokułów i łososia, kusząca nie tylko pięknym połączeniem kolorów, ale również wybitną kompozycją smakową!
Kremowa zupa z kalafiora
Kiedy nie ma czasu na długie godziny spędzone w kuchni, warto postawić na delikatną zupę z kalafiora z dodatkiem sera.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Krem ze szparagów
- Kokosowa zupa curry z marchewką
- Jajka faszerowane pastą z kawioru
- Pieczony pstrąg w pomidorach i oliwkach
- Kremowa zupa z pomidorów i pietruszki
- Szaszłyki z dipem z melona
- Grzanki z tapenadą - pastą z oliwek
- Kanapeczki z pastą z pieczonej flądry, suszonych pomidorów i papryki
- Cytrusowy pieczony leszcz
- Zupa porowo-ziemniaczana
- Makaron tagliatelle z pieczonymi pieczarkami
- Minipizze z fetą i oliwkami
- Zupa pomidorowa z bazylią
- Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i oliwkami
- Gnocchi z burakiem
- Minibabeczki z rabarbarem i białą czekoladą
- Ciasto kawowo-wiśniowe
- Gofry z rzeżuchą i kalarepą w śmietanie
- Suflet z mango
- Śniadaniowe bubble waffles z jajkiem sadzonym i warzywami
- Wegański obiad z jednego naczynia
- Polędwiczka wieprzowa w sosie czekoladowym z gorgonzolą
- Sok z buraka, marchwi i jabłka z imbirem
- Gulasz z jagnięciny z kopytkami
- Owocowe sushi
- Bananowa piña colada bez alkoholu
- Sałatka azjatycka z makaronem i kaczką
- Żółta pasta curry
- Deser pascha w 10 minut
- Naleśniki z pstrągiem i gruszką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)