Zupa krem z brokułów z paskami łososia
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Świeże brokuły oczyścić, podzielić na różyczki, łodygę pokroić w kostkę (mrożone brokuły rozmrozić). Cebulę obrać i posiekać, wrzucić wraz z brokułami do wrzącego wywaru i gotować pod przykryciem przez 15 minut. Wyjąć kilka różyczek, resztę zmiksować w bulionie na gładką masę. Dodać kwaśną śmietanę i doprawić do smaku. Do zmiksowanego kremu wrzucić wcześniej wyjęte różyczki.

Łososia pokroić w paski. Zupę rozlać na talerze, udekorować paskami łososia.

Wskazówka

Ciabattę, 150 g podpiec w piekarniku zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu i pokrojoną w kromki podawać do zupy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (7)

Avatar
  • Ewa Ewa
    764 dni temu
    Pychotka! Zupka szybka, a jaka smaczna! Śmietanę zamieniłam na jogurt naturalny! :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    896 dni temu
    zupa super pyszna, a przepis fantastyczny :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    936 dni temu
    czy można zamiast smietany zastosowac jogurt grecki?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    936 dni temu
    Można zamienić śmietanę na jogurt :)
  • Gość Gość
    953 dni temu
    Coś pysznego ! :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1196 dni temu
    Kuronekochan, mamy nadzieję, że znajdziesz u nas więcej inspirujących przepisów :)

    odpowiedz

  • Kuronekochan Kuronekochan
    1196 dni temu
    Zupka prosta i dość szybka a bardzo syta i naprawdę pyszna. W dodatku prezentuje się wspaniale - łosoś wygląda ślicznie w zielonej zupce a i jego smak wyjątkowo się z nią zgrywa. W dodatku samo zdrowie!

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram