Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Świeże brokuły oczyścić, podzielić na różyczki, łodygę pokroić w kostkę (mrożone brokuły rozmrozić). Cebulę obrać i posiekać, wrzucić wraz z brokułami do wrzącego wywaru i gotować pod przykryciem przez 15 minut. Wyjąć kilka różyczek, resztę zmiksować w bulionie na gładką masę. Dodać kwaśną śmietanę i doprawić do smaku. Do zmiksowanego kremu wrzucić wcześniej wyjęte różyczki.
Łososia pokroić w paski. Zupę rozlać na talerze, udekorować paskami łososia.
Wskazówka
Ciabattę, 150 g podpiec w piekarniku zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu i pokrojoną w kromki podawać do zupy.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa czosnkowa
Rozgrzewająca zupa czosnkowa z dodatkiem sera oraz chrupiącymi grzankami kusi swym smakiem nawet w najchłodniejsze dni.
Ekspresowy krem z groszku
Pomysł na błyskawiczną zupę dla zabieganych: kremowa kompozycja z zielonego groszku z dodatkiem pysznej mozzarelli!
Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
Rozgrzewająca propozycja dla miłośników kremowych zup: łagodny smak serka topionego połączony z chrupiącymi grzankami.
Zupa szpinakowa z fetą
Pyszne danie dla fanów szpinaku – kremowa zupa o pięknej soczystej barwie, doprawiona serem feta oraz szczypiorkiem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Chłodnik z pomidorów i papryki
- Dżem nektarynkowy z wanilią
- Zupa z pieczonego kalafiora i czosnku z marchewką i truflowym pesto
- Sałatka z pieczonym burakiem, szpinakiem i pomarańczą
- Kremowa zupa z pomidorów i pietruszki
- Sałatka z czerwoną fasolą i awokado
- Wieprzowina z kapustą po chińsku
- Zupa grzybowa z lubczykiem i prażonymi ziarnami dyni
- Morele z aksamitnym serkiem i pistacjami
- Chlebowe „muffiny” wytrawne
- Fondant czekoladowy z curry i boczkiem
- Kotlety mielone z karpia
- Racuchy z jabłkami
- Kawa po kozacku
- Roladki z grillowanego bakłażana z ricottą i gruszką
- Ciastka pisanki
- Tarta z gruszką i gorgonzolą
- Hummus grzybowy
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
- Grillowany filet z łososia z salsą z mango, kolendrą, miętą i ryżem basmati
- Gnocchi w sosie z gorgonzoli
- Smażone krążki cebuli w cieście piwnym
- Makaron z łososiem i awokado
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Nalewka z głogu
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Kotleciki jagnięce
- Wieniec wielkanocny
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
3053 dni temu
Pychotka! Zupka szybka, a jaka smaczna! Śmietanę zamieniłam na jogurt naturalny! :)
odpowiedz
3185 dni temu
zupa super pyszna, a przepis fantastyczny :)
odpowiedz
3225 dni temu
czy można zamiast smietany zastosowac jogurt grecki?
odpowiedz
3225 dni temu
Można zamienić śmietanę na jogurt :)
3242 dni temu
Coś pysznego ! :)
odpowiedz
3486 dni temu
Kuronekochan, mamy nadzieję, że znajdziesz u nas więcej inspirujących przepisów :)
odpowiedz
3486 dni temu
Zupka prosta i dość szybka a bardzo syta i naprawdę pyszna. W dodatku prezentuje się wspaniale - łosoś wygląda ślicznie w zielonej zupce a i jego smak wyjątkowo się z nią zgrywa. W dodatku samo zdrowie!
odpowiedz