
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Gotujemy groszek i dymkę z bulionem.
Pozbywamy się dymki z garnka, następnie przelewamy ugotowany groszek do blendera lub robota kuchennego i miksujemy, aż uzyskamy kremową konsystencję.
Kroimy mozzarellę i dodajemy do zmiksowanego groszku. Miksujemy krem, aż będzie zupełnie gładki.
Jak podawać
Podajemy gorący.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa serowa z grzankami
Rozgrzewająca propozycja dla miłośników kremowych zup: łagodny smak serka topionego połączony z chrupiącymi grzankami.

Krem z marchwi, pomarańczy i imbiru z grzankami
Zobacz, jak połączyć marchew, pomarańcze i kilka kromek chleba w smaczną, aromatyczną zupę krem.

Krem z borowików z chrupiącymi grzankami
Niepowtarzalny smak swojskich borowików doskonale komponuje się z podsmażanymi grzankami. Musisz tego spróbować!

Zupa czosnkowa
Rozgrzewająca zupa czosnkowa z dodatkiem sera oraz chrupiącymi grzankami kusi swym smakiem nawet w najchłodniejsze dni.

Komentarze (31)
378 dni temu
Przelewamy groszek z bulionem?czy sam groszek?
odpowiedz
377 dni temu
Groszek z bulionem. Bez dymki ;)
369 dni temu
z bulionem
1016 dni temu
Super przepis
odpowiedz
2378 dni temu
Chyba dobre
odpowiedz
2462 dni temu
POKRAWAMY??? Jest taki polski wyraz? Chyba "kroimy"?
odpowiedz
2601 dni temu
zzz, w całości :)
odpowiedz
2601 dni temu
Czy dymkę należy pokroić czy gotujemy ją w całości z groszkiem???
odpowiedz
2634 dni temu
Drogi Gościu, miksujemy groszek razem z bulionem :)
odpowiedz
2635 dni temu
Czy należy wylać bulion przed miksowaniem czy zmiksować groszek z bulionem?
odpowiedz
2635 dni temu
MGość, szklanka groszku waży około 150 g.
odpowiedz
2635 dni temu
"4 kubki" to ile gramów groszku?
odpowiedz
2741 dni temu
Drogi Gościu potrzebne będzie około 1 litra bulionu.
odpowiedz
2742 dni temu
Ile tego bulionu ? 0,5 litra czy więcej ?
odpowiedz
2761 dni temu
Drogi Gościu, w tym przepisie należy wykorzystać mrożony groszek. Groszek konserwowy nie sprawdzi się tu zbyt dobrze.
odpowiedz
2761 dni temu
A czy można użyć groszku z puszki, czy mrożony jest lepszy?
odpowiedz
2768 dni temu
Drogi Smakoszu, w tym przepisie wykorzystujemy białą mozzarellę.
odpowiedz
2769 dni temu
Mozzarella biała czy żółta?
odpowiedz
2876 dni temu
Magika, mamy nadzieję, że Twoja przygoda będzie nadal trwać :) Pozdrawiamy!
odpowiedz
2877 dni temu
Pyszny krem! Od tego przepisu zaczęła się moja przygoda z kuchnią Lidla, która trwa nadal.
odpowiedz
2958 dni temu
Jaka limonka i mięta? Chyba nie ten przepis :P
odpowiedz
3074 dni temu
Jest świetna. Z grzankami smakuje idealnie.
odpowiedz
3119 dni temu
Szybka rzeczysiście, ale szału nie ma. Może z serkiem topionym byłaby lepsza ... tak jak lidlowa zupa cebulowa.
odpowiedz
3136 dni temu
Rewelacja. Polecam z grzankami!
odpowiedz
3145 dni temu
Około 10 minut - tyle by groszek zdążył zmięknąć, a cebula oddała swój aromat.
odpowiedz
3145 dni temu
Ile czasu należy gotować groszek z cebulką dymką?
odpowiedz
3148 dni temu
Cookie Monster, może zachęci Cię równie szybki w wykonaniu rozgrzewający krem z marchwi? https://kuchnialidla.pl/product/Krem-z-marchwi-pomaranczy-i-imbiru-z-grzankami
odpowiedz
3149 dni temu
Idealny, gdy wracamy zmęczeni z pracy i nie mamy obiadu :) Robiłam go już wiele razy i zawsze jest przepyszny, ale banalny w przygotowaniu :)
odpowiedz
3153 dni temu
Magdaleno, zajrzyj do naszej kategorii "zupy", z pewnością znajdziesz tam coś jeszcze, co Cię zainteresuje! :) https://kuchnialidla.pl/przepisy?Cat=soup
odpowiedz
3153 dni temu
Krem dobry. Po składnikach typu mięta i limonka spodziewałam się czegoś lepszego. Ocena 6/10
odpowiedz
3362 dni temu
Krem banalny i smaczny, tak na szybko. Polecam :)
odpowiedz
zobacz wszystkie