Ekspresowy krem z groszku
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Gotujemy groszek i dymkę z bulionem.
Pozbywamy się dymki z garnka, następnie przelewamy ugotowany groszek do blendera lub robota kuchennego i miksujemy, aż uzyskamy kremową konsystencję.
Kroimy mozzarellę i dodajemy do zmiksowanego groszku. Miksujemy krem, aż będzie zupełnie gładki.

Jak podawać

Podajemy gorący.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (34)

Avatar
  • vesterix vesterix
    237 dni temu
    Generalnie przepis powinien być bardziej szczegółowy. Drugi w ostatnim czasie z którego jestem rozczarowany.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    528 dni temu
    ile gram ma porcja ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    528 dni temu
    Jedna porcja ma ok. 500-520 gramów.
  • Gość Gość
    1273 dni temu
    Przelewamy groszek z bulionem?czy sam groszek?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1272 dni temu
    Groszek z bulionem. Bez dymki ;)
  • Gość Gość
    1264 dni temu
    z bulionem
  • Gość Gość
    1911 dni temu
    Super przepis

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3273 dni temu
    Chyba dobre

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3357 dni temu
    POKRAWAMY??? Jest taki polski wyraz? Chyba "kroimy"?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3496 dni temu
    zzz, w całości :)

    odpowiedz

  • zzz zzz
    3496 dni temu
    Czy dymkę należy pokroić czy gotujemy ją w całości z groszkiem???

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3529 dni temu
    Drogi Gościu, miksujemy groszek razem z bulionem :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3530 dni temu
    Czy należy wylać bulion przed miksowaniem czy zmiksować groszek z bulionem?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3530 dni temu
    MGość, szklanka groszku waży około 150 g.

    odpowiedz

  • MGość MGość
    3530 dni temu
    "4 kubki" to ile gramów groszku?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3636 dni temu
    Drogi Gościu potrzebne będzie około 1 litra bulionu.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3637 dni temu
    Ile tego bulionu ? 0,5 litra czy więcej ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3656 dni temu
    Drogi Gościu, w tym przepisie należy wykorzystać mrożony groszek. Groszek konserwowy nie sprawdzi się tu zbyt dobrze.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3656 dni temu
    A czy można użyć groszku z puszki, czy mrożony jest lepszy?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3663 dni temu
    Drogi Smakoszu, w tym przepisie wykorzystujemy białą mozzarellę.

    odpowiedz

  • Gość smakosz Gość smakosz
    3664 dni temu
    Mozzarella biała czy żółta?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3771 dni temu
    Magika, mamy nadzieję, że Twoja przygoda będzie nadal trwać :) Pozdrawiamy!

    odpowiedz

  • Magika Magika
    3772 dni temu
    Pyszny krem! Od tego przepisu zaczęła się moja przygoda z kuchnią Lidla, która trwa nadal.

    odpowiedz

  • helga helga
    3853 dni temu
    Jaka limonka i mięta? Chyba nie ten przepis :P

    odpowiedz

  • Kasiulaw89 Kasiulaw89
    3969 dni temu
    Jest świetna. Z grzankami smakuje idealnie.

    odpowiedz

  • Janek Janek
    4014 dni temu
    Szybka rzeczysiście, ale szału nie ma. Może z serkiem topionym byłaby lepsza ... tak jak lidlowa zupa cebulowa.

    odpowiedz

  • Tomilidżons Tomilidżons
    4031 dni temu
    Rewelacja. Polecam z grzankami!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4040 dni temu
    Około 10 minut - tyle by groszek zdążył zmięknąć, a cebula oddała swój aromat.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4040 dni temu
    Ile czasu należy gotować groszek z cebulką dymką?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4043 dni temu
    Cookie Monster, może zachęci Cię równie szybki w wykonaniu rozgrzewający krem z marchwi? https://kuchnialidla.pl/Krem-z-marchwi-pomaranczy-i-imbiru-z-grzankami

    odpowiedz

  • Cookie Monster Cookie Monster
    4044 dni temu
    Idealny, gdy wracamy zmęczeni z pracy i nie mamy obiadu :) Robiłam go już wiele razy i zawsze jest przepyszny, ale banalny w przygotowaniu :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4048 dni temu
    Magdaleno, zajrzyj do naszej kategorii "zupy", z pewnością znajdziesz tam coś jeszcze, co Cię zainteresuje! :) https://kuchnialidla.pl/przepisy?Cat=soup

    odpowiedz

  • Magdalena Jakubowska Magdalena Jakubowska
    4048 dni temu
    Krem dobry. Po składnikach typu mięta i limonka spodziewałam się czegoś lepszego. Ocena 6/10

    odpowiedz

  • Daria Daria
    4257 dni temu
    Krem banalny i smaczny, tak na szybko. Polecam :)

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!