Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Gotujemy groszek i dymkę z bulionem.
Pozbywamy się dymki z garnka, następnie przelewamy ugotowany groszek do blendera lub robota kuchennego i miksujemy, aż uzyskamy kremową konsystencję.
Kroimy mozzarellę i dodajemy do zmiksowanego groszku. Miksujemy krem, aż będzie zupełnie gładki.
Jak podawać
Podajemy gorący.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
Rozgrzewająca propozycja dla miłośników kremowych zup: łagodny smak serka topionego połączony z chrupiącymi grzankami.
Krem z marchwi, pomarańczy i imbiru z grzankami
Zobacz, jak połączyć marchew, pomarańcze i kilka kromek chleba w smaczną, aromatyczną zupę krem.
Krem z borowików z chrupiącymi grzankami
Niepowtarzalny smak swojskich borowików doskonale komponuje się z podsmażanymi grzankami. Musisz tego spróbować!
Zupa czosnkowa
Rozgrzewająca zupa czosnkowa z dodatkiem sera oraz chrupiącymi grzankami kusi swym smakiem nawet w najchłodniejsze dni.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zupa z czerwonej papryki
- Sałatka z szynką szwarcwaldzką
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
- Łosoś parzony na grillu z sałatką z ziemniaków i papryki
- Tarta szpinakowo-borówkowa
- Zupa z groszku i pomarańczy z grzankami z cebulką
- Smażona ryba na purée z groszku
- Jajka w sosie bazyliowym z purée
- Zielone warzywa z dipem romesco
- Zupa krem z buraka
- Tarta flambee
- Zupa jarzynowa z brukselką
- Ryż smażony z warzywami
- Bułeczki bolońskie
- Risotto z warzywami
- Grillowany kurczak z masłem limonkowo-ziołowym
- Gotowana kukurydza z sosem z humusu
- Zupa meksykańska z indykiem
- Jabłkowy chutney z piwem
- Pesto z kolendry
- Trifle makaronikowe
- Pesto z liści rzodkiewki
- Pesto z rukoli
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Ubijany ganasz
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- ZIELONY MAJONEZ
- Crostini z szynką i melonem
- Roladki z gładzicy z nadzieniem krabowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (34)
213 dni temu
Generalnie przepis powinien być bardziej szczegółowy. Drugi w ostatnim czasie z którego jestem rozczarowany.
odpowiedz
505 dni temu
ile gram ma porcja ?
odpowiedz
505 dni temu
Jedna porcja ma ok. 500-520 gramów.
1249 dni temu
Przelewamy groszek z bulionem?czy sam groszek?
odpowiedz
1249 dni temu
Groszek z bulionem. Bez dymki ;)
1241 dni temu
z bulionem
1888 dni temu
Super przepis
odpowiedz
3249 dni temu
Chyba dobre
odpowiedz
3334 dni temu
POKRAWAMY??? Jest taki polski wyraz? Chyba "kroimy"?
odpowiedz
3473 dni temu
zzz, w całości :)
odpowiedz
3473 dni temu
Czy dymkę należy pokroić czy gotujemy ją w całości z groszkiem???
odpowiedz
3506 dni temu
Drogi Gościu, miksujemy groszek razem z bulionem :)
odpowiedz
3506 dni temu
Czy należy wylać bulion przed miksowaniem czy zmiksować groszek z bulionem?
odpowiedz
3507 dni temu
MGość, szklanka groszku waży około 150 g.
odpowiedz
3507 dni temu
"4 kubki" to ile gramów groszku?
odpowiedz
3613 dni temu
Drogi Gościu potrzebne będzie około 1 litra bulionu.
odpowiedz
3613 dni temu
Ile tego bulionu ? 0,5 litra czy więcej ?
odpowiedz
3632 dni temu
Drogi Gościu, w tym przepisie należy wykorzystać mrożony groszek. Groszek konserwowy nie sprawdzi się tu zbyt dobrze.
odpowiedz
3632 dni temu
A czy można użyć groszku z puszki, czy mrożony jest lepszy?
odpowiedz
3640 dni temu
Drogi Smakoszu, w tym przepisie wykorzystujemy białą mozzarellę.
odpowiedz
3640 dni temu
Mozzarella biała czy żółta?
odpowiedz
3748 dni temu
Magika, mamy nadzieję, że Twoja przygoda będzie nadal trwać :) Pozdrawiamy!
odpowiedz
3748 dni temu
Pyszny krem! Od tego przepisu zaczęła się moja przygoda z kuchnią Lidla, która trwa nadal.
odpowiedz
3829 dni temu
Jaka limonka i mięta? Chyba nie ten przepis :P
odpowiedz
3945 dni temu
Jest świetna. Z grzankami smakuje idealnie.
odpowiedz
3990 dni temu
Szybka rzeczysiście, ale szału nie ma. Może z serkiem topionym byłaby lepsza ... tak jak lidlowa zupa cebulowa.
odpowiedz
4007 dni temu
Rewelacja. Polecam z grzankami!
odpowiedz
4016 dni temu
Około 10 minut - tyle by groszek zdążył zmięknąć, a cebula oddała swój aromat.
odpowiedz
4016 dni temu
Ile czasu należy gotować groszek z cebulką dymką?
odpowiedz
4020 dni temu
Cookie Monster, może zachęci Cię równie szybki w wykonaniu rozgrzewający krem z marchwi? https://kuchnialidla.pl/Krem-z-marchwi-pomaranczy-i-imbiru-z-grzankami
odpowiedz
4020 dni temu
Idealny, gdy wracamy zmęczeni z pracy i nie mamy obiadu :) Robiłam go już wiele razy i zawsze jest przepyszny, ale banalny w przygotowaniu :)
odpowiedz
4024 dni temu
Magdaleno, zajrzyj do naszej kategorii "zupy", z pewnością znajdziesz tam coś jeszcze, co Cię zainteresuje! :) https://kuchnialidla.pl/przepisy?Cat=soup
odpowiedz
4024 dni temu
Krem dobry. Po składnikach typu mięta i limonka spodziewałam się czegoś lepszego. Ocena 6/10
odpowiedz
4234 dni temu
Krem banalny i smaczny, tak na szybko. Polecam :)
odpowiedz
zobacz wszystkie