Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Gotujemy groszek i dymkę z bulionem.
Pozbywamy się dymki z garnka, następnie przelewamy ugotowany groszek do blendera lub robota kuchennego i miksujemy, aż uzyskamy kremową konsystencję.
Kroimy mozzarellę i dodajemy do zmiksowanego groszku. Miksujemy krem, aż będzie zupełnie gładki.
Jak podawać
Podajemy gorący.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Jajka na miękko
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Krokiety z mięsem
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Sałatka gyros
- Świąteczne pierniczki
- Łazanki
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kutia
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Domek z piernika
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Boczek pieczony
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Klasyczna sałatka grecka
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Burek ze szpinakiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (34)
560 dni temu
Generalnie przepis powinien być bardziej szczegółowy. Drugi w ostatnim czasie z którego jestem rozczarowany.
Odpowiedz
851 dni temu
ile gram ma porcja ?
Odpowiedz
851 dni temu
Jedna porcja ma ok. 500-520 gramów.
1596 dni temu
Przelewamy groszek z bulionem?czy sam groszek?
Odpowiedz
1595 dni temu
Groszek z bulionem. Bez dymki ;)
1587 dni temu
z bulionem
2234 dni temu
Super przepis
Odpowiedz
3596 dni temu
Chyba dobre
Odpowiedz
3680 dni temu
POKRAWAMY??? Jest taki polski wyraz? Chyba "kroimy"?
Odpowiedz
3819 dni temu
zzz, w całości :)
Odpowiedz
3819 dni temu
Czy dymkę należy pokroić czy gotujemy ją w całości z groszkiem???
Odpowiedz
3852 dni temu
Drogi Gościu, miksujemy groszek razem z bulionem :)
Odpowiedz
3853 dni temu
Czy należy wylać bulion przed miksowaniem czy zmiksować groszek z bulionem?
Odpowiedz
3853 dni temu
MGość, szklanka groszku waży około 150 g.
Odpowiedz
3853 dni temu
"4 kubki" to ile gramów groszku?
Odpowiedz
3959 dni temu
Drogi Gościu potrzebne będzie około 1 litra bulionu.
Odpowiedz
3960 dni temu
Ile tego bulionu ? 0,5 litra czy więcej ?
Odpowiedz
3979 dni temu
Drogi Gościu, w tym przepisie należy wykorzystać mrożony groszek. Groszek konserwowy nie sprawdzi się tu zbyt dobrze.
Odpowiedz
3979 dni temu
A czy można użyć groszku z puszki, czy mrożony jest lepszy?
Odpowiedz
3986 dni temu
Drogi Smakoszu, w tym przepisie wykorzystujemy białą mozzarellę.
Odpowiedz
3987 dni temu
Mozzarella biała czy żółta?
Odpowiedz
4094 dni temu
Magika, mamy nadzieję, że Twoja przygoda będzie nadal trwać :) Pozdrawiamy!
Odpowiedz
4095 dni temu
Pyszny krem! Od tego przepisu zaczęła się moja przygoda z kuchnią Lidla, która trwa nadal.
Odpowiedz
4176 dni temu
Jaka limonka i mięta? Chyba nie ten przepis :P
Odpowiedz
4292 dni temu
Jest świetna. Z grzankami smakuje idealnie.
Odpowiedz
4337 dni temu
Szybka rzeczysiście, ale szału nie ma. Może z serkiem topionym byłaby lepsza ... tak jak lidlowa zupa cebulowa.
Odpowiedz
4354 dni temu
Rewelacja. Polecam z grzankami!
Odpowiedz
4363 dni temu
Około 10 minut - tyle by groszek zdążył zmięknąć, a cebula oddała swój aromat.
Odpowiedz
4363 dni temu
Ile czasu należy gotować groszek z cebulką dymką?
Odpowiedz
4366 dni temu
Cookie Monster, może zachęci Cię równie szybki w wykonaniu rozgrzewający krem z marchwi? https://kuchnialidla.pl/Krem-z-marchwi-pomaranczy-i-imbiru-z-grzankami
Odpowiedz
4367 dni temu
Idealny, gdy wracamy zmęczeni z pracy i nie mamy obiadu :) Robiłam go już wiele razy i zawsze jest przepyszny, ale banalny w przygotowaniu :)
Odpowiedz
4371 dni temu
Magdaleno, zajrzyj do naszej kategorii "zupy", z pewnością znajdziesz tam coś jeszcze, co Cię zainteresuje! :) https://kuchnialidla.pl/przepisy?Cat=soup
Odpowiedz
4371 dni temu
Krem dobry. Po składnikach typu mięta i limonka spodziewałam się czegoś lepszego. Ocena 6/10
Odpowiedz
4580 dni temu
Krem banalny i smaczny, tak na szybko. Polecam :)
Odpowiedz
zobacz wszystkie