
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Gotujemy groszek i dymkę z bulionem.
Pozbywamy się dymki z garnka, następnie przelewamy ugotowany groszek do blendera lub robota kuchennego i miksujemy, aż uzyskamy kremową konsystencję.
Kroimy mozzarellę i dodajemy do zmiksowanego groszku. Miksujemy krem, aż będzie zupełnie gładki.
Jak podawać
Podajemy gorący.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa serowa z grzankami
Rozgrzewająca propozycja dla miłośników kremowych zup: łagodny smak serka topionego połączony z chrupiącymi grzankami.

Krem z marchwi, pomarańczy i imbiru z grzankami
Zobacz, jak połączyć marchew, pomarańcze i kilka kromek chleba w smaczną, aromatyczną zupę krem.

Krem z borowików z chrupiącymi grzankami
Niepowtarzalny smak swojskich borowików doskonale komponuje się z podsmażanymi grzankami. Musisz tego spróbować!

Zupa czosnkowa
Rozgrzewająca zupa czosnkowa z dodatkiem sera oraz chrupiącymi grzankami kusi swym smakiem nawet w najchłodniejsze dni.

Komentarze (28)
534 dni temu
Super przepis
odpowiedz
1895 dni temu
Chyba dobre
odpowiedz
1980 dni temu
POKRAWAMY??? Jest taki polski wyraz? Chyba "kroimy"?
odpowiedz
2119 dni temu
zzz, w całości :)
odpowiedz
2119 dni temu
Czy dymkę należy pokroić czy gotujemy ją w całości z groszkiem???
odpowiedz
2152 dni temu
Drogi Gościu, miksujemy groszek razem z bulionem :)
odpowiedz
2153 dni temu
Czy należy wylać bulion przed miksowaniem czy zmiksować groszek z bulionem?
odpowiedz
2153 dni temu
MGość, szklanka groszku waży około 150 g.
odpowiedz
2153 dni temu
"4 kubki" to ile gramów groszku?
odpowiedz
2259 dni temu
Drogi Gościu potrzebne będzie około 1 litra bulionu.
odpowiedz
2260 dni temu
Ile tego bulionu ? 0,5 litra czy więcej ?
odpowiedz
2279 dni temu
Drogi Gościu, w tym przepisie należy wykorzystać mrożony groszek. Groszek konserwowy nie sprawdzi się tu zbyt dobrze.
odpowiedz
2279 dni temu
A czy można użyć groszku z puszki, czy mrożony jest lepszy?
odpowiedz
2286 dni temu
Drogi Smakoszu, w tym przepisie wykorzystujemy białą mozzarellę.
odpowiedz
2286 dni temu
Mozzarella biała czy żółta?
odpowiedz
2394 dni temu
Magika, mamy nadzieję, że Twoja przygoda będzie nadal trwać :) Pozdrawiamy!
odpowiedz
2395 dni temu
Pyszny krem! Od tego przepisu zaczęła się moja przygoda z kuchnią Lidla, która trwa nadal.
odpowiedz
2476 dni temu
Jaka limonka i mięta? Chyba nie ten przepis :P
odpowiedz
2592 dni temu
Jest świetna. Z grzankami smakuje idealnie.
odpowiedz
2637 dni temu
Szybka rzeczysiście, ale szału nie ma. Może z serkiem topionym byłaby lepsza ... tak jak lidlowa zupa cebulowa.
odpowiedz
2653 dni temu
Rewelacja. Polecam z grzankami!
odpowiedz
2663 dni temu
Około 10 minut - tyle by groszek zdążył zmięknąć, a cebula oddała swój aromat.
odpowiedz
2663 dni temu
Ile czasu należy gotować groszek z cebulką dymką?
odpowiedz
2666 dni temu
Cookie Monster, może zachęci Cię równie szybki w wykonaniu rozgrzewający krem z marchwi? https://kuchnialidla.pl/product/Krem-z-marchwi-pomaranczy-i-imbiru-z-grzankami
odpowiedz
2667 dni temu
Idealny, gdy wracamy zmęczeni z pracy i nie mamy obiadu :) Robiłam go już wiele razy i zawsze jest przepyszny, ale banalny w przygotowaniu :)
odpowiedz
2670 dni temu
Magdaleno, zajrzyj do naszej kategorii "zupy", z pewnością znajdziesz tam coś jeszcze, co Cię zainteresuje! :) https://kuchnialidla.pl/przepisy?Cat=soup
odpowiedz
2671 dni temu
Krem dobry. Po składnikach typu mięta i limonka spodziewałam się czegoś lepszego. Ocena 6/10
odpowiedz
2880 dni temu
Krem banalny i smaczny, tak na szybko. Polecam :)
odpowiedz
zobacz wszystkie