
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Gotujemy groszek i dymkę z bulionem.
Pozbywamy się dymki z garnka, następnie przelewamy ugotowany groszek do blendera lub robota kuchennego i miksujemy, aż uzyskamy kremową konsystencję.
Kroimy mozzarellę i dodajemy do zmiksowanego groszku. Miksujemy krem, aż będzie zupełnie gładki.
Jak podawać
Podajemy gorący.
Zobacz podobne przepisy
Zobacz przepisy na lato
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Grillowana cukinia
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Pinsa verde
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Zupa krem z brokułów
- Babeczka z mikrofali na 3 sposoby
- Dorsz z piekarnika w czosnku i cytrynie
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (34)
514 dni temu
Generalnie przepis powinien być bardziej szczegółowy. Drugi w ostatnim czasie z którego jestem rozczarowany.
Odpowiedz
806 dni temu
ile gram ma porcja ?
Odpowiedz
806 dni temu
Jedna porcja ma ok. 500-520 gramów.
1550 dni temu
Przelewamy groszek z bulionem?czy sam groszek?
Odpowiedz
1550 dni temu
Groszek z bulionem. Bez dymki ;)
1542 dni temu
z bulionem
2189 dni temu
Super przepis
Odpowiedz
3550 dni temu
Chyba dobre
Odpowiedz
3635 dni temu
POKRAWAMY??? Jest taki polski wyraz? Chyba "kroimy"?
Odpowiedz
3774 dni temu
zzz, w całości :)
Odpowiedz
3774 dni temu
Czy dymkę należy pokroić czy gotujemy ją w całości z groszkiem???
Odpowiedz
3807 dni temu
Drogi Gościu, miksujemy groszek razem z bulionem :)
Odpowiedz
3807 dni temu
Czy należy wylać bulion przed miksowaniem czy zmiksować groszek z bulionem?
Odpowiedz
3808 dni temu
MGość, szklanka groszku waży około 150 g.
Odpowiedz
3808 dni temu
"4 kubki" to ile gramów groszku?
Odpowiedz
3914 dni temu
Drogi Gościu potrzebne będzie około 1 litra bulionu.
Odpowiedz
3914 dni temu
Ile tego bulionu ? 0,5 litra czy więcej ?
Odpowiedz
3933 dni temu
Drogi Gościu, w tym przepisie należy wykorzystać mrożony groszek. Groszek konserwowy nie sprawdzi się tu zbyt dobrze.
Odpowiedz
3933 dni temu
A czy można użyć groszku z puszki, czy mrożony jest lepszy?
Odpowiedz
3941 dni temu
Drogi Smakoszu, w tym przepisie wykorzystujemy białą mozzarellę.
Odpowiedz
3941 dni temu
Mozzarella biała czy żółta?
Odpowiedz
4049 dni temu
Magika, mamy nadzieję, że Twoja przygoda będzie nadal trwać :) Pozdrawiamy!
Odpowiedz
4049 dni temu
Pyszny krem! Od tego przepisu zaczęła się moja przygoda z kuchnią Lidla, która trwa nadal.
Odpowiedz
4130 dni temu
Jaka limonka i mięta? Chyba nie ten przepis :P
Odpowiedz
4247 dni temu
Jest świetna. Z grzankami smakuje idealnie.
Odpowiedz
4291 dni temu
Szybka rzeczysiście, ale szału nie ma. Może z serkiem topionym byłaby lepsza ... tak jak lidlowa zupa cebulowa.
Odpowiedz
4308 dni temu
Rewelacja. Polecam z grzankami!
Odpowiedz
4317 dni temu
Około 10 minut - tyle by groszek zdążył zmięknąć, a cebula oddała swój aromat.
Odpowiedz
4317 dni temu
Ile czasu należy gotować groszek z cebulką dymką?
Odpowiedz
4321 dni temu
Cookie Monster, może zachęci Cię równie szybki w wykonaniu rozgrzewający krem z marchwi? https://kuchnialidla.pl/Krem-z-marchwi-pomaranczy-i-imbiru-z-grzankami
Odpowiedz
4321 dni temu
Idealny, gdy wracamy zmęczeni z pracy i nie mamy obiadu :) Robiłam go już wiele razy i zawsze jest przepyszny, ale banalny w przygotowaniu :)
Odpowiedz
4325 dni temu
Magdaleno, zajrzyj do naszej kategorii "zupy", z pewnością znajdziesz tam coś jeszcze, co Cię zainteresuje! :) https://kuchnialidla.pl/przepisy?Cat=soup
Odpowiedz
4325 dni temu
Krem dobry. Po składnikach typu mięta i limonka spodziewałam się czegoś lepszego. Ocena 6/10
Odpowiedz
4535 dni temu
Krem banalny i smaczny, tak na szybko. Polecam :)
Odpowiedz
zobacz wszystkie