Ekspresowy krem z groszku
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Gotujemy groszek i dymkę z bulionem.
Pozbywamy się dymki z garnka, następnie przelewamy ugotowany groszek do blendera lub robota kuchennego i miksujemy, aż uzyskamy kremową konsystencję.
Kroimy mozzarellę i dodajemy do zmiksowanego groszku. Miksujemy krem, aż będzie zupełnie gładki.

Jak podawać

Podajemy gorący.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (31)

Avatar
  • Gość Gość
    92 dni temu
    Przelewamy groszek z bulionem?czy sam groszek?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    91 dni temu
    Groszek z bulionem. Bez dymki ;)
  • Gość Gość
    83 dni temu
    z bulionem
  • Gość Gość
    730 dni temu
    Super przepis

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2092 dni temu
    Chyba dobre

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2176 dni temu
    POKRAWAMY??? Jest taki polski wyraz? Chyba "kroimy"?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2315 dni temu
    zzz, w całości :)

    odpowiedz

  • zzz zzz
    2315 dni temu
    Czy dymkę należy pokroić czy gotujemy ją w całości z groszkiem???

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2348 dni temu
    Drogi Gościu, miksujemy groszek razem z bulionem :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2349 dni temu
    Czy należy wylać bulion przed miksowaniem czy zmiksować groszek z bulionem?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2349 dni temu
    MGość, szklanka groszku waży około 150 g.

    odpowiedz

  • MGość MGość
    2349 dni temu
    "4 kubki" to ile gramów groszku?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2455 dni temu
    Drogi Gościu potrzebne będzie około 1 litra bulionu.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2456 dni temu
    Ile tego bulionu ? 0,5 litra czy więcej ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2475 dni temu
    Drogi Gościu, w tym przepisie należy wykorzystać mrożony groszek. Groszek konserwowy nie sprawdzi się tu zbyt dobrze.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2475 dni temu
    A czy można użyć groszku z puszki, czy mrożony jest lepszy?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2482 dni temu
    Drogi Smakoszu, w tym przepisie wykorzystujemy białą mozzarellę.

    odpowiedz

  • Gość smakosz Gość smakosz
    2483 dni temu
    Mozzarella biała czy żółta?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2590 dni temu
    Magika, mamy nadzieję, że Twoja przygoda będzie nadal trwać :) Pozdrawiamy!

    odpowiedz

  • Magika Magika
    2591 dni temu
    Pyszny krem! Od tego przepisu zaczęła się moja przygoda z kuchnią Lidla, która trwa nadal.

    odpowiedz

  • helga helga
    2672 dni temu
    Jaka limonka i mięta? Chyba nie ten przepis :P

    odpowiedz

  • Kasiulaw89 Kasiulaw89
    2788 dni temu
    Jest świetna. Z grzankami smakuje idealnie.

    odpowiedz

  • Janek Janek
    2833 dni temu
    Szybka rzeczysiście, ale szału nie ma. Może z serkiem topionym byłaby lepsza ... tak jak lidlowa zupa cebulowa.

    odpowiedz

  • Tomilidżons Tomilidżons
    2850 dni temu
    Rewelacja. Polecam z grzankami!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2859 dni temu
    Około 10 minut - tyle by groszek zdążył zmięknąć, a cebula oddała swój aromat.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2859 dni temu
    Ile czasu należy gotować groszek z cebulką dymką?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2862 dni temu
    Cookie Monster, może zachęci Cię równie szybki w wykonaniu rozgrzewający krem z marchwi? https://kuchnialidla.pl/product/Krem-z-marchwi-pomaranczy-i-imbiru-z-grzankami

    odpowiedz

  • Cookie Monster Cookie Monster
    2863 dni temu
    Idealny, gdy wracamy zmęczeni z pracy i nie mamy obiadu :) Robiłam go już wiele razy i zawsze jest przepyszny, ale banalny w przygotowaniu :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2867 dni temu
    Magdaleno, zajrzyj do naszej kategorii "zupy", z pewnością znajdziesz tam coś jeszcze, co Cię zainteresuje! :) https://kuchnialidla.pl/przepisy?Cat=soup

    odpowiedz

  • Magdalena Jakubowska Magdalena Jakubowska
    2867 dni temu
    Krem dobry. Po składnikach typu mięta i limonka spodziewałam się czegoś lepszego. Ocena 6/10

    odpowiedz

  • Daria Daria
    3076 dni temu
    Krem banalny i smaczny, tak na szybko. Polecam :)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!