
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Białą część dymki oraz czosnek siekamy i smażymy na gorącej oliwie z oliwek aż do zeszklenia. Posypujemy mąką i krótko podsmażamy. Zalewamy gorącym bulionem i doprowadzamy do wrzenia.
Dodajemy mrożony szpinak i gotujemy pod przykryciem mniej więcej przez 10 minut do momentu, aż szpinak się rozmrozi, mieszając od czasu do czasu.
Szczypior dymki kroimy bardzo drobno. Fetę kruszymy i mieszamy ze szczypiorkiem.
Zupę doprawiamy śmietaną i lekko miksujemy. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. Podając, posypujemy zupę kawałkami fety zmieszanej ze szczypiorkiem i zmielonym czarnym pieprzem.
Zobacz podobne
przepisy
Makaron z pesto ze szpinaku
Makaronowe świderki połączone z domowym, zielonym pesto to doskonały pomysł na sycący posiłek. Smakuje wybornie!

Lasagne ze szpinakiem i pomidorami
Płaty makaronu przełożone kremowym nadzieniem i skąpane w pomidorowym sosie. To danie podbije serca Twoich gości!

Makaron tagliatelle ze szpinakiem i łososiem
Ryba i szpinak to duet doskonały. W połączeniu z makaronem tworzy przepyszne danie, w którym rozsmakuje się każdy.

Ekspresowy krem z groszku
Pomysł na błyskawiczną zupę dla zabieganych: kremowa kompozycja z zielonego groszku z dodatkiem pysznej mozzarelli!

Zobacz przepisy
na święta
- Jajka faszerowane pastą z kawioru
- Pasta jajeczna
- Pikantny schab pieczony w boczku
- Wegańskie śledzie à la matias z bakłażana
- Wegańska polędwica wellington z burakami
- Tort serowy z nutą pomarańczy
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Jaja faszerowane na dwa sposoby i sos wielkanocny
- Domowe majonezy smakowe
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Mazurek z białą czekoladą i wiśniami
- Monoporcje – malinowe serniczki na zimno z żywymi kwiatami
- Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Barszcz biały na zakwasie z kapusty kiszonej
- Pasztet z fasoli z grzybami
- Ciasto bez laktozy “Wielkanocny Domek”
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Wegańska tarta z warzywami i serkiem z nerkowców
- Kruche zajączki maślane
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (27)
2107 dni temu
Śmietana jest kwaśna, śmietanka jest słodka.
odpowiedz
2611 dni temu
Kapitalny przepis, przede wszystkim prosty i to zdecydowanie jego największy atut; zupa wychodzi wyborna; polecam wszystkim :-)
odpowiedz
2841 dni temu
Moja nowa ulubiona zupa :3 Najśmieszniejsze jest to, że generalnie nie lubię ani fety ani szpinaku xD
odpowiedz
3053 dni temu
Właśnie zrobiłam tą zupę , ale 150% w proporcjach.. jestem rozczarowana. Zawsze lubiałam szpinak, a ta zupa jest mdła i wieje od niej sztucznością. Szczypiorek pali wnętrze brzucha. Nie wiem co jako jedna w tym domu studentka zrobię z całym garem zupy, której jeden łyk to dla mnie katorga :(
odpowiedz
2895 dni temu
Następnym rezem jako studentka zrób próbę : proporcje 50%... lub zaproś kolegów na darmową wyżerkę :-)
3053 dni temu
hej :-) uwielbiam szpinak ;-) mam pytanie, czy 'śmietana kremówka' to smietana zwykła, czy ta 30%?
odpowiedz
3053 dni temu
kremówka to śmietana 30% :)
3215 dni temu
Można zamiast śmietany dodać jogurtu? Aby przyoszczędzić odrobine kalorii ;)
odpowiedz
3215 dni temu
Alicjo, możesz :)
3392 dni temu
Naj pyszniejsza zupka na świecie :)
odpowiedz
3393 dni temu
A jesli mam swieży szpinak to ile go mam dodac?
odpowiedz
3393 dni temu
Monia, jeśli używasz świeżego szpinaku, możesz dodać około 100g więcej :)
3392 dni temu
dziekuje :)
3415 dni temu
Zupa wspaniała! Moje dziecko powiedziało, że trudno będzie ją przebić smakiem inną. :-)
odpowiedz
3414 dni temu
Cezary, cieszymy się, że zupa zasmakowała Tobie i Twoim bliskim :)
3425 dni temu
Posypujemy jeszcze w trakcie gotowania, czy juz na talerzu?
odpowiedz
3425 dni temu
Drogi Gościu, najlepiej na talerzu :)
3446 dni temu
Pycha <3
odpowiedz
3477 dni temu
Mój przepis jest podobny ale zawiera pewną nutę...a raczej tajemnicze składniki które z zupy zmieniają ją w krem bez mąki i innych tłustych produktów
odpowiedz
3484 dni temu
10/10
odpowiedz
3512 dni temu
ochyda
odpowiedz
3388 dni temu
Ohyda pisze się przez samo H
3524 dni temu
mmmmm pycha...
odpowiedz
3524 dni temu
mi nie smakowała ale każdy ma prawo do swojego zdania i każdy ma przecież inny gust. :D YOLO
odpowiedz
3549 dni temu
Pyszna. Nawet córka zjadła bez marudzenia :)
odpowiedz
3577 dni temu
Super zupa
odpowiedz
3577 dni temu
Super zupa polecam
odpowiedz
zobacz wszystkie