Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Białą część dymki oraz czosnek siekamy i smażymy na gorącej oliwie z oliwek aż do zeszklenia. Posypujemy mąką i krótko podsmażamy. Zalewamy gorącym bulionem i doprowadzamy do wrzenia.
Dodajemy mrożony szpinak i gotujemy pod przykryciem mniej więcej przez 10 minut do momentu, aż szpinak się rozmrozi, mieszając od czasu do czasu.
Szczypior dymki kroimy bardzo drobno. Fetę kruszymy i mieszamy ze szczypiorkiem.
Zupę doprawiamy śmietaną i lekko miksujemy. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. Podając, posypujemy zupę kawałkami fety zmieszanej ze szczypiorkiem i zmielonym czarnym pieprzem.
Zobacz podobne
przepisy
Makaron z pesto ze szpinaku
Makaronowe świderki połączone z domowym, zielonym pesto to doskonały pomysł na sycący posiłek. Smakuje wybornie!
Lasagne ze szpinakiem i pomidorami
Płaty makaronu przełożone kremowym nadzieniem i skąpane w pomidorowym sosie. To danie podbije serca Twoich gości!
Makaron tagliatelle ze szpinakiem i łososiem
Ryba i szpinak to duet doskonały. W połączeniu z makaronem tworzy przepyszne danie, w którym rozsmakuje się każdy.
Ekspresowy krem z groszku
Pomysł na błyskawiczną zupę dla zabieganych: kremowa kompozycja z zielonego groszku z dodatkiem pysznej mozzarelli!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zupa z czerwonej papryki
- Zupa piwna z bekonem
- Zupa z pieczonego kalafiora i czosnku z marchewką i truflowym pesto
- Kotlety rybne ze szczypiorkiem
- Ostra zupa rybna z ryżem
- Roladki z indyka z papryką i kaparami
- Dorada faszerowana pastą pomidorową z ryżem i ogórkiem
- Szaszłyki z indykiem i brzoskwiniami w sosie sojowym z sałatką z serem kozim
- Koktajl truskawkowy i truskawki w czekoladzie
- Zupa z marchwi i batatów z kozim serem
- Zupa krem z kukurydzy
- Pieczona cukinia z dressingiem z pepperoni
- Babka ziemniaczana z boczkiem
- Briam – zapiekanka warzywna w stylu greckim
- Risotto z warzywami
- Cytrynowe ciasteczka owsiane z makiem
- Pesto z rukoli
- Jabłkowy chutney z piwem
- Kanapki z grillowanym kurczakiem i warzywami
- Risotto z grzybami
- Holenderska sałatka z tuńczykiem i jajkiem
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
- Risotto z groszkiem — przepis rodem z Wenecji
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Trifle makaronikowe
- Pesto z liści rzodkiewki
- Pesto z kolendry
- Grillowany kurczak z masłem limonkowo-ziołowym
- Crostini z szynką i melonem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (27)
2028 dni temu
Śmietana jest kwaśna, śmietanka jest słodka.
odpowiedz
2531 dni temu
Kapitalny przepis, przede wszystkim prosty i to zdecydowanie jego największy atut; zupa wychodzi wyborna; polecam wszystkim :-)
odpowiedz
2761 dni temu
Moja nowa ulubiona zupa :3 Najśmieszniejsze jest to, że generalnie nie lubię ani fety ani szpinaku xD
odpowiedz
2973 dni temu
Właśnie zrobiłam tą zupę , ale 150% w proporcjach.. jestem rozczarowana. Zawsze lubiałam szpinak, a ta zupa jest mdła i wieje od niej sztucznością. Szczypiorek pali wnętrze brzucha. Nie wiem co jako jedna w tym domu studentka zrobię z całym garem zupy, której jeden łyk to dla mnie katorga :(
odpowiedz
2815 dni temu
Następnym rezem jako studentka zrób próbę : proporcje 50%... lub zaproś kolegów na darmową wyżerkę :-)
2974 dni temu
hej :-) uwielbiam szpinak ;-) mam pytanie, czy 'śmietana kremówka' to smietana zwykła, czy ta 30%?
odpowiedz
2974 dni temu
kremówka to śmietana 30% :)
3136 dni temu
Można zamiast śmietany dodać jogurtu? Aby przyoszczędzić odrobine kalorii ;)
odpowiedz
3135 dni temu
Alicjo, możesz :)
3312 dni temu
Naj pyszniejsza zupka na świecie :)
odpowiedz
3313 dni temu
A jesli mam swieży szpinak to ile go mam dodac?
odpowiedz
3313 dni temu
Monia, jeśli używasz świeżego szpinaku, możesz dodać około 100g więcej :)
3312 dni temu
dziekuje :)
3335 dni temu
Zupa wspaniała! Moje dziecko powiedziało, że trudno będzie ją przebić smakiem inną. :-)
odpowiedz
3335 dni temu
Cezary, cieszymy się, że zupa zasmakowała Tobie i Twoim bliskim :)
3346 dni temu
Posypujemy jeszcze w trakcie gotowania, czy juz na talerzu?
odpowiedz
3346 dni temu
Drogi Gościu, najlepiej na talerzu :)
3367 dni temu
Pycha <3
odpowiedz
3398 dni temu
Mój przepis jest podobny ale zawiera pewną nutę...a raczej tajemnicze składniki które z zupy zmieniają ją w krem bez mąki i innych tłustych produktów
odpowiedz
3404 dni temu
10/10
odpowiedz
3433 dni temu
ochyda
odpowiedz
3309 dni temu
Ohyda pisze się przez samo H
3444 dni temu
mmmmm pycha...
odpowiedz
3444 dni temu
mi nie smakowała ale każdy ma prawo do swojego zdania i każdy ma przecież inny gust. :D YOLO
odpowiedz
3469 dni temu
Pyszna. Nawet córka zjadła bez marudzenia :)
odpowiedz
3497 dni temu
Super zupa
odpowiedz
3497 dni temu
Super zupa polecam
odpowiedz
zobacz wszystkie