Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy ziemniaki i włoszczyznę
Włoszczyznę i ziemniaki obieramy lub oczyszczamy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju przez 2-3 minuty ze wszystkich stron. Doprawiamy kolendrą, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Dolewamy bulion warzywny. Zagotowujemy i gotujemy pod przykryciem przez 15 minut.
Krok 2: Kroimy kapustę
Kapustę oczyszczamy, myjemy, osączamy i kroimy na paski o szerokości ok. 1 cm. Dodajemy wraz z tahini do zupy i gotujemy pod przykryciem przez kolejne 5 minut.
Krok 3: Dodajemy łososia
Łososia myjemy, osuszamy i kroimy w 2-3-centymetrową kostkę. Doprawiamy solą i sokiem z limonki. Zupę doprawiamy, dodajemy łososia pokrojonego w kostkę i pozostawiamy w zupie przez 5-7 minut, aż się ugotuje. Zupę podajemy posypaną oberwanymi listkami kolendry.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Łazanki
- Krokiety z mięsem
- Nuggetsy z kurczaka
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Sernik pistacjowy
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Świąteczne pierniczki
- Boczek pieczony
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Przekąski sylwestrowe
- Ryba z piekarnika
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Spaghetti carbonara
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Kutia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (3)
2327 dni temu
czemu ten przepis jest w kategorii weganskie? losos to nie roslina
Odpowiedz
3017 dni temu
Lekka i smaczna zupa :) Ziemniaki to obowiązkowy dodatek! Samo zdrowie!
Odpowiedz
3193 dni temu
Zrobiłem była super ...
Odpowiedz