Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy ziemniaki i włoszczyznę
Włoszczyznę i ziemniaki obieramy lub oczyszczamy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju przez 2-3 minuty ze wszystkich stron. Doprawiamy kolendrą, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Dolewamy bulion warzywny. Zagotowujemy i gotujemy pod przykryciem przez 15 minut.
Krok 2: Kroimy kapustę
Kapustę oczyszczamy, myjemy, osączamy i kroimy na paski o szerokości ok. 1 cm. Dodajemy wraz z tahini do zupy i gotujemy pod przykryciem przez kolejne 5 minut.
Krok 3: Dodajemy łososia
Łososia myjemy, osuszamy i kroimy w 2-3-centymetrową kostkę. Doprawiamy solą i sokiem z limonki. Zupę doprawiamy, dodajemy łososia pokrojonego w kostkę i pozostawiamy w zupie przez 5-7 minut, aż się ugotuje. Zupę podajemy posypaną oberwanymi listkami kolendry.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Zupa ziemniaczana z łososiem i krewetkami
Aromatyczna zupa z dodatkiem morskich przysmaków. Spróbuj zupy ziemniaczanej z łososiem i krewetkami!
Zupa rybna kokosowo-pomidorowa
Kokos z rybą idą w parze, więc dlaczego nie wykorzystać tego połączenia w zupie? Koniecznie musisz spróbować!
Zupa rybna z papryką i sosem estragonowym
Zupa o śródziemnomorskim klimacie sprawdzi się zarówno wiosną, jak i jesienią!
Grochówka rybna
Poznaj nietypowy przepis Karola Okrasy na pyszną grochówkę z obsmażanym łososiem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron farfalle w kremowym sosie z łososia wędzonego
- Golonka pieczona po bawarsku
- Grillowany łosoś z salsą z awokado
- Pomidorowy pstrąg z imbirem
- Arabska zupa z soczewicy ze szpinakiem
- Zupa gulaszowa z młodą kapustą i pomidorami
- Zupa ziemniaczana z łososiem i krewetkami
- Wiosenne jajka przepiórcze
- Pulled pork
- Pasta pomidorowa
- Chowder z łososiem i kukurydzą
- Makaron z wędzonym łososiem w sosie musztardowym
- Zupa koperkowa
- Arroz de marisco, czyli ryż z owocami morza
- Sałatka z kotlecikami z kalafiora
- Tacos w stylu meksykańskim z wołowiną i salsą
- Wegańska sałatka z białej fasoli
- Pizza pepperoni
- Tatar wołowy
- Batony imbirowo-marcepanowe
- Kanapki z batata z jajkiem w koszulce
- Raclette z porami i boczkiem w śmietanie
- Dorsz na kapuście z kremem balsamicznym
- Zapiekanka z bakłażanem, serami i miętą
- Piersi gęsi w pomarańczach z pyzami i kapustą z jabłkami
- Zmiksowana konfitura z truskawek bez gotowania
- Kurczak z ostrą pastą curry i liczi!
- Bezglutenowe pancakes
- Konfitura wiśniowa z migdałami i żubrówką
- Podpłomyki z koprem włoskim i brzoskwinią
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
1979 dni temu
czemu ten przepis jest w kategorii weganskie? losos to nie roslina
odpowiedz
2669 dni temu
Lekka i smaczna zupa :) Ziemniaki to obowiązkowy dodatek! Samo zdrowie!
odpowiedz
2845 dni temu
Zrobiłem była super ...
odpowiedz