• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Kroimy ziemniaki i włoszczyznę

Włoszczyznę i ziemniaki obieramy lub oczyszczamy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju przez 2-3 minuty ze wszystkich stron. Doprawiamy kolendrą, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Dolewamy bulion warzywny. Zagotowujemy i gotujemy pod przykryciem przez 15 minut.

Krok 2: Kroimy kapustę

Kapustę oczyszczamy, myjemy, osączamy i kroimy na paski o szerokości ok. 1 cm. Dodajemy wraz z tahini do zupy i gotujemy pod przykryciem przez kolejne 5 minut.

Krok 3: Dodajemy łososia

Łososia myjemy, osuszamy i kroimy w 2-3-centymetrową kostkę. Doprawiamy solą i sokiem z limonki. Zupę doprawiamy, dodajemy łososia pokrojonego w kostkę i pozostawiamy w zupie przez 5-7 minut, aż się ugotuje. Zupę podajemy posypaną oberwanymi listkami kolendry.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    201 dni temu
    Lekka i smaczna zupa :) Ziemniaki to obowiązkowy dodatek! Samo zdrowie!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    376 dni temu
    Zrobiłem była super ...

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram