
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- mikser
- gęste sito
ZUPA RYBNA
Obrane i pokrojone warzywa (cebule, pietruszkę, seler) smażymy na patelni z niewielkim dodatkiem oliwy z oliwek, następnie przekładamy do dużego garnka. Na tej samej patelni przesmażamy resztki ryb (dokładnie wymyte i pokrojone na mniejsze kawałki) i przekładamy je do garnka z przesmażonymi warzywami. Na tej samej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy niewielką ilość oliwy z oliwek, przyprawy w proszku i pokrojony w plastry czosnek. Chwilę przesmażamy, całość zalewamy winem i zagotowujemy. Dodajemy pomidory z puszki i gotujemy około 2 minut. Całość przekładamy do garnka z warzywami i przesmażonymi resztkami ryb. Zawartość garnka zalewamy wodą. Gotujemy około 1 godziny na wolnym ogniu, następnie przelewamy do pojemnika miksera i miksujemy na gładką, jednolitą masę. Masę przecieramy przez gęste sito, aby pozbyć się resztek ości. Doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy z sosem estragonowym.
SOS ESTRAGONOWY
Łączymy ze sobą majonez, śmietanę, posiekany estragon i drobno posiekany ząbek czosnku.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Musaka grecka
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Gnocchi alla sorrentina – zapiekane gnocchi z pomidorami
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
- Risotto z cukinią
- Spaghetti bolognese
- Pulpety w sosie własnym
- Zapiekanka ziemniaczana
- Chlebek bananowy
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Kartacze z mięsem
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (7)
876 dni temu
czegoś tu nie rozumiem - w przepisie mowa o resztkach ryb, a w składnikach pól kilograma fileta z łososia...
odpowiedz
2124 dni temu
Brak w przepisie miodu i kolędry. Jestem zawiedziony, to nie może być przepis Okrasy!
odpowiedz
2124 dni temu
Karol potrafi zaskoczyć! :D
2138 dni temu
Mała zawartość ryby w tej zupie rybnej :,-) Może należałoby wrzucić kilka kawałków filetów po przetarciu i zagotowaniu zupy? No i najlepsza rybna wychodzi na głowach ryb np. łososia, szczupaka lub karpia - ta z przepisu będzie bardzo cienka ;-)
odpowiedz
2137 dni temu
Oczywiście - można dodać filety. Nic nie stoi na przeszkodzie. Warto jednak mieć w zanadrzu przepisy, w których możemy wykorzystać resztki, jakie nam zostaną po przygotowaniu innych dań. W tym przypadku Karol wykorzystuje resztki po sprawieniu ryb :) #zerowaste
2138 dni temu
Wszystko pięknie tylko gdzie można dostać świeży estragon? :) szukam go od lat :)
odpowiedz
2138 dni temu
Bywa w naszych sklepach :) w ziołach w doniczkach :)