Zupa rybna z papryką i sosem estragonowym

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • mikser
  • gęste sito

ZUPA RYBNA

Pokrojone warzywa (cebule, pietruszkę, seler) smażymy na patelni z niewielkim dodatkiem oliwy z oliwek, następnie przekładamy do dużego garnka. Na tej samej patelni przesmażamy resztki ryb pokrojone na mniejsze kawałki i przekładamy je do garnka z przesmażonymi warzywami. Na tej samej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy niewielką ilość oliwy z oliwek, przyprawy w proszku i pokrojony czosnek. Chwilę przesmażamy, całość zalewamy winem i zagotowujemy. Dodajemy pomidory z puszki i gotujemy około 2 minut. Całość przekładamy do garnka z warzywami i przesmażonymi resztkami ryb. Zawartość garnka zalewamy wodą. Gotujemy około 1 godziny na wolnym ogniu, następnie przelewamy do pojemnika miksera i miksujemy na gładką, jednolitą masę. Masę przecieramy przez gęste sito, aby pozbyć się resztek ości. Doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy z sosem estragonowym.

SOS ESTRAGONOWY

Łączymy ze sobą majonez, śmietanę, posiekany estragon i posiekany ząbek czosnku.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram