Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy warzywa
Cebulę i czosnek obieramy. Kroimy w drobną kostkę. Selera oczyszczamy (liście odkładamy) i kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy i również kroimy w kostkę. Pomidory zalewamy wrzątkiem, osączamy, przelewamy zimną wodą i obieramy ze skórki. Następnie kroimy na pół, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na małe kawałki.
Krok 2: Gotujemy zupę
Cebulę, czosnek i seler dusimy przez 3 minuty na gorącym maśle. Posypujemy mąką i podsmażamy przez 1-2 minuty do zeszklenia. Wlewamy wywar, doprawiamy solą, pieprzem i kilkoma kroplami tabasco. Dodajemy liść laurowy, ziemniaki i zagotowujemy. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 15 minut.
Krok 3: Zabielamy zupę
Łososia myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki. Jeśli używamy mrożonego łososia, wcześniej go rozmrażamy. Kukurydzę osączamy. Oba składniki dodajemy do zupy i gotujemy razem kolejne 2-3 minuty. Dodajemy kawałki pomidora i dusimy przez kolejne 2-3 minuty. Zupę zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku. Przed podaniem posypujemy posiekanymi liśćmi selera.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Mazurska zupa rybna z groszkiem i pomidorami
Mazurska zupa rybna z groszkiem i pomidorami
Ostra zupa z rybą i ryżem
Doskonałe połączenie kolendry, imbiru, trawy cytrynowej w zupie rybnej z ryżem!
Zupa rybna z papryką i sosem estragonowym
Zupa o śródziemnomorskim klimacie sprawdzi się zarówno wiosną, jak i jesienią!
Zupa rybna z karpia
Zupa z karpia i kapuśniak w jednym! Pyszne połączenie świątecznych smaków, które może zagościć na Twoim stole.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Pierniki
- Sernik krakowski
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ryba po japońsku
- Śledzie po kaszubsku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Wigilijny makowiec
- Błyskawiczne pierniczki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2163 dni temu
Genialna! Pyszna sycąca i rozgrzewająca. U mnie w wersji z dorszem.
odpowiedz
2583 dni temu
Cześć! Kiedy dodajemy ziemniaki?
odpowiedz
2582 dni temu
Anito, ziemniaki dodajemy wraz z liściem laurowym i zagotowujemy zupę :)