Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy warzywa
Cebulę i czosnek obieramy. Kroimy w drobną kostkę. Selera oczyszczamy (liście odkładamy) i kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy i również kroimy w kostkę. Pomidory zalewamy wrzątkiem, osączamy, przelewamy zimną wodą i obieramy ze skórki. Następnie kroimy na pół, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na małe kawałki.
Krok 2: Gotujemy zupę
Cebulę, czosnek i seler dusimy przez 3 minuty na gorącym maśle. Posypujemy mąką i podsmażamy przez 1-2 minuty do zeszklenia. Wlewamy wywar, doprawiamy solą, pieprzem i kilkoma kroplami tabasco. Dodajemy liść laurowy, ziemniaki i zagotowujemy. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 15 minut.
Krok 3: Zabielamy zupę
Łososia myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki. Jeśli używamy mrożonego łososia, wcześniej go rozmrażamy. Kukurydzę osączamy. Oba składniki dodajemy do zupy i gotujemy razem kolejne 2-3 minuty. Dodajemy kawałki pomidora i dusimy przez kolejne 2-3 minuty. Zupę zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku. Przed podaniem posypujemy posiekanymi liśćmi selera.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Mazurska zupa rybna z groszkiem i pomidorami
Mazurska zupa rybna z groszkiem i pomidorami
Ostra zupa z rybą i ryżem
Doskonałe połączenie kolendry, imbiru, trawy cytrynowej w zupie rybnej z ryżem!
Zupa rybna z papryką i sosem estragonowym
Zupa o śródziemnomorskim klimacie sprawdzi się zarówno wiosną, jak i jesienią!
Zupa rybna z karpia
Zupa z karpia i kapuśniak w jednym! Pyszne połączenie świątecznych smaków, które może zagościć na Twoim stole.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron farfalle w kremowym sosie z łososia wędzonego
- Grillowane piersi kurczaka w marynacie jogurtowej
- Kurczak pieczony w marynacie orzechowej z młodymi warzywami
- Maślane ciasto z jabłkami i migdałami
- Zupa ziemniaczana z łososiem i krewetkami
- Zupa z kapusty i ziemniaków z łososiem
- Ostra zupa z rybą i ryżem
- Zapiekanka z tuńczykiem w panierce z nachosów
- Paella z karkówką
- Zupa pieczarkowa
- Zupa solanka
- Zupa instant
- Azjatycki makaron z polędwiczką wieprzową
- Zupa z awokado z migdałami
- Zupa krem z topinamburu
- Gnocchi z grzybami i brukselką
- Bułeczki drożdżowe z ananasem
- Makaron z musem jabłkowym
- Hiszpańskie ciasto drożdżowe z konfiturą z pomarańczy
- Chleb orkiszowy
- Placuszki z tuńczykiem
- Kaczka w sosie żurkowym
- Sałatka z grillowaną marchewką
- Sałatka Waldorf w lżejszej odsłonie
- Śledzie marynowane z suszonymi grzybami i sałatką ziemniaczaną
- Domowy rosół z makaronem i mięsem z kurczaka
- Tarta z Linzu
- Truskawkowo-ogórkowy lassi
- Drożdżowe zajączki
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2139 dni temu
Genialna! Pyszna sycąca i rozgrzewająca. U mnie w wersji z dorszem.
odpowiedz
2559 dni temu
Cześć! Kiedy dodajemy ziemniaki?
odpowiedz
2558 dni temu
Anito, ziemniaki dodajemy wraz z liściem laurowym i zagotowujemy zupę :)