• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • jednorazowe filtry do herbaty

Krok 1: Przygotowujemy składniki

Cebule dymki kroimy w krążki. Listki kolendry obrywamy, łodygi zachowujemy. Trawę cytrynową kroimy na duże kawałki. Imbir obieramy, kroimy w plasterki i wkładamy z łodygami kolendry i trawą cytrynową do jednorazowego filtra do herbaty.

Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, pozbawiamy pestek i kroimy w kostkę. Grzyby oczyszczamy i kroimy w plasterki. Rybę myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki. Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.

Krok 2: Gotujemy zupę

Bulion zagotowujemy z dymkami i przyprawami w filtrze do herbaty i gotujemy przez 2-3 minuty. Doprawiamy do smaku sokiem z limonki, sambal oelek i sosem sojowym. Dodajemy rybę i grzyby. Gotujemy przez 3 minuty. Dodajemy pomidory, gotujemy przez kolejne 2-3 minuty. Zupę doprawiamy do smaku, filtr z przyprawami wyjmujemy.

Krok 3: Zupę podajemy z ryżem i kolendrą

Ugotowany ryż przekładamy do misek. Zalewamy zupą i posypujemy listkami kolendry.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram