Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- jednorazowe filtry do herbaty
Krok 1: Przygotowujemy składniki
Cebule dymki kroimy w krążki. Listki kolendry obrywamy, łodygi zachowujemy. Trawę cytrynową kroimy na duże kawałki. Imbir obieramy, kroimy w plasterki i wkładamy z łodygami kolendry i trawą cytrynową do jednorazowego filtra do herbaty.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, pozbawiamy pestek i kroimy w kostkę. Grzyby oczyszczamy i kroimy w plasterki. Rybę myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki. Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Krok 2: Gotujemy zupę
Bulion zagotowujemy z dymkami i przyprawami w filtrze do herbaty i gotujemy przez 2-3 minuty. Doprawiamy do smaku sokiem z limonki, sambal oelek i sosem sojowym. Dodajemy rybę i grzyby. Gotujemy przez 3 minuty. Dodajemy pomidory, gotujemy przez kolejne 2-3 minuty. Zupę doprawiamy do smaku, filtr z przyprawami wyjmujemy.
Krok 3: Zupę podajemy z ryżem i kolendrą
Ugotowany ryż przekładamy do misek. Zalewamy zupą i posypujemy listkami kolendry.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Zupa z kapusty i ziemniaków z łososiem
Wiosenna zupa z ziemniakami, kapustą i łososiem – doskonale smakuje ze świeżą kolendrą!
Zupa rybna z papryką i sosem estragonowym
Zupa o śródziemnomorskim klimacie sprawdzi się zarówno wiosną, jak i jesienią!
Tajska zupa z pomidorami i pieczonym łososiem
Orientalne składniki i niezwykle aromatyczne przyprawy tworzą potrawę o prawdziwie tajskim charakterze. Jest przepyszna!
Ostra zupa rybna z ryżem
Błyskawiczna w przygotowaniu propozycja dla wszystkich fanów orientalnych smaków – zupa z kawałkami ryby i ryżem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zupa gulaszowa z kminkiem i pieczoną papryką
- Amur – przepis na pikantne frytki rybne
- Sorbet brzoskwiniowy z arbuzem
- Zupa rybna kokosowo-pomidorowa
- Roladki z indyka z owocami i serem gorgonzola
- Zupa pomidorowa z kiszoną kapustą
- Indyjski kurczak chili
- Marchewkowe smoothie z mango i imbirem
- Zapiekanka z tuńczykiem w panierce z nachosów
- Chowder z łososiem i kukurydzą
- Kokosowe curry z krewetkami
- Kapuśniak gryczany
- Tarta szpinakowa na spodzie z batatów
- Skrzydełka z cytrynowym sosem barbecue
- Nowoczesna maczanka w azjatyckim stylu
- Małże z czosnkiem i białym winem
- Tarta z botwinką
- 3 sposoby na dania z ryżu
- Imbirowe skrzydełka z grilla
- Wegański sos tatarski
- Kluski dyniowe z jogurtem i owocami
- Carpaccio z pomidorów
- Grissini czosnkowe z szynką szwarcwaldzką
- Dorsz w pesto
- Kotleciki z białej kiełbasy w sosie chrzanowym
- Kolorowa ryba w srebrnych papilotach
- Szaraki z pieczonym łososiem i kremowym szpinakiem
- Kruche babeczki z rabarbarem i bezą
- Rollsy z warzywami i sosem orzechowym
- Ciabatty z winogronami i serem pleśniowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)