Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- jednorazowe filtry do herbaty
Krok 1: Przygotowujemy składniki
Cebule dymki kroimy w krążki. Listki kolendry obrywamy, łodygi zachowujemy. Trawę cytrynową kroimy na duże kawałki. Imbir obieramy, kroimy w plasterki i wkładamy z łodygami kolendry i trawą cytrynową do jednorazowego filtra do herbaty.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, pozbawiamy pestek i kroimy w kostkę. Grzyby oczyszczamy i kroimy w plasterki. Rybę myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki. Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Krok 2: Gotujemy zupę
Bulion zagotowujemy z dymkami i przyprawami w filtrze do herbaty i gotujemy przez 2-3 minuty. Doprawiamy do smaku sokiem z limonki, sambal oelek i sosem sojowym. Dodajemy rybę i grzyby. Gotujemy przez 3 minuty. Dodajemy pomidory, gotujemy przez kolejne 2-3 minuty. Zupę doprawiamy do smaku, filtr z przyprawami wyjmujemy.
Krok 3: Zupę podajemy z ryżem i kolendrą
Ugotowany ryż przekładamy do misek. Zalewamy zupą i posypujemy listkami kolendry.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Jajka na miękko
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Makówki śląskie
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Sałatka gyros
- Ryba po japońsku
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pieczona ryba po grecku
- Mini burgery
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pierniki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto na pierogi
- Spaghetti carbonara
- Świąteczne pierniczki
- Domek z piernika
- Pistacjowy sernik baskijski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)