.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- jednorazowe filtry do herbaty
Krok 1: Przygotowujemy składniki
Cebule dymki kroimy w krążki. Listki kolendry obrywamy, łodygi zachowujemy. Trawę cytrynową kroimy na duże kawałki. Imbir obieramy, kroimy w plasterki i wkładamy z łodygami kolendry i trawą cytrynową do jednorazowego filtra do herbaty.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, pozbawiamy pestek i kroimy w kostkę. Grzyby oczyszczamy i kroimy w plasterki. Rybę myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki. Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Krok 2: Gotujemy zupę
Bulion zagotowujemy z dymkami i przyprawami w filtrze do herbaty i gotujemy przez 2-3 minuty. Doprawiamy do smaku sokiem z limonki, sambal oelek i sosem sojowym. Dodajemy rybę i grzyby. Gotujemy przez 3 minuty. Dodajemy pomidory, gotujemy przez kolejne 2-3 minuty. Zupę doprawiamy do smaku, filtr z przyprawami wyjmujemy.
Krok 3: Zupę podajemy z ryżem i kolendrą
Ugotowany ryż przekładamy do misek. Zalewamy zupą i posypujemy listkami kolendry.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Zupa z kapusty i ziemniaków z łososiem
Wiosenna zupa z ziemniakami, kapustą i łososiem – doskonale smakuje ze świeżą kolendrą!


Zupa rybna z papryką i sosem estragonowym
Zupa o śródziemnomorskim klimacie sprawdzi się zarówno wiosną, jak i jesienią!


Tajska zupa z pomidorami i pieczonym łososiem
Orientalne składniki i niezwykle aromatyczne przyprawy tworzą potrawę o prawdziwie tajskim charakterze. Jest przepyszna!


Ostra zupa rybna z ryżem
Błyskawiczna w przygotowaniu propozycja dla wszystkich fanów orientalnych smaków – zupa z kawałkami ryby i ryżem.

Komentarze (0)