
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej
Filety pangi wyjmij z zamrażalnika z wyprzedzeniem, by całkowicie się rozmroziły.
Przygotowanie
Ryż wrzucić do 200 ml wrzącej, osolonej wody i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 10-15 minut.
Pieczarki oczyścić i pokroić w bardzo cienkie plasterki. Imbir obrać, pokroić w cienkie paski. Dymki oczyścić i pokroić w krążki. Rybę umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę.
Bulion doprowadzić do wrzenia. Dodać przygotowane składniki (oprócz ryżu) i gotować w bulionie przez 5 minut. Przyprawić na ostro sosem sojowym, solą, sokiem z limonki i sambal oelek.
Ryż przełożyć do 4 miseczek, zalać zupą i udekorować źdźbłami szczypiorku.
Komentarze (11)
1244 dni temu
Zamiast pangi był dorsz , dodałam pora. I wyszła rewelacja. Zupę robi się ekspresowo. Była bardzo smaczna.
odpowiedz
3031 dni temu
Ago, cieszymy się, że zupa Ci zasmakowała. Mamy nadzieję, że skorzystasz również z innych przepisów z Kuchni Lidla :)
odpowiedz
3032 dni temu
Lidl jesteście genialni! Dawno tak dobrej zupy nie jadłam. Zamiast pangi był łosoś, dodałam pora, bo brakowało mi warzyw. I wyszła rewelacja. Dodatkowo zupę robi się ekspresowo. Same plusy.
odpowiedz
3034 dni temu
Zrobiłem, wykorzystując mintaja i eksperymentując z bulionem wołowym, na końcu dodałem też drobne paseczki świeżej czerwonej papryki wyszło przepysznie. Danie przygotowuje się błyskawicznie i tanio, polecam.
odpowiedz
3040 dni temu
Pioter, najlepiej nada się bulion rybny, bądź warzywny.
odpowiedz
3040 dni temu
Jaki bulion?
odpowiedz
3067 dni temu
filet z pangi ??? przecież panga to trucizna - pierwszy minus !!!
odpowiedz
3102 dni temu
Zamiast sambal dodałem świeżą papryczkę chili jest super
odpowiedz
3171 dni temu
całe szczęście, nie jadam pangi
odpowiedz
3279 dni temu
exuperance, jak najbardziej, możesz użyć dowolnej białej ryby. Polecamy w szczególności dorsza.
odpowiedz
3282 dni temu
Czy inna ryba też się nada?
odpowiedz
zobacz wszystkie