Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej
Filety pangi wyjmij z zamrażalnika z wyprzedzeniem, by całkowicie się rozmroziły.
Przygotowanie
Ryż wrzucić do 200 ml wrzącej, osolonej wody i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 10-15 minut.
Pieczarki oczyścić i pokroić w bardzo cienkie plasterki. Imbir obrać, pokroić w cienkie paski. Dymki oczyścić i pokroić w krążki. Rybę umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę.
Bulion doprowadzić do wrzenia. Dodać przygotowane składniki (oprócz ryżu) i gotować w bulionie przez 5 minut. Przyprawić na ostro sosem sojowym, solą, sokiem z limonki i sambal oelek.
Ryż przełożyć do 4 miseczek, zalać zupą i udekorować źdźbłami szczypiorku.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa rybna z papryką i sosem estragonowym
Zupa o śródziemnomorskim klimacie sprawdzi się zarówno wiosną, jak i jesienią!
Ostra zupa z rybą i ryżem
Doskonałe połączenie kolendry, imbiru, trawy cytrynowej w zupie rybnej z ryżem!
Mazurska zupa rybna z groszkiem i pomidorami
Mazurska zupa rybna z groszkiem i pomidorami
Zupa rybna
Lekka i warzywna, ale z charakterem! Popłyń pod prąd z zupą rybną Karola i wpisz ją na stałe w swój kulinarny harmonogram obiadowy.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Arbuzowe szaleństwo
- Powidła śliwkowe z czekoladą
- Zupa piwna z bekonem
- Chrupiąca ryba z ananasem i warzywami
- Morele z aksamitnym serkiem i pistacjami
- Ciasto "pszczółka" z orzechami włoskimi
- Manhattan Latte
- Sernik z kajmakiem i migdałami
- Koktajl truskawkowy i truskawki w czekoladzie
- Zupa krem z kawałkami kurczaka
- Zupa pho z wołowiną
- Kokosowe curry z krewetkami
- Zupa szczawiowa
- Bakłażany zapiekane z parmezanem
- Pasta z tuńczyka
- Ośmiorniczki z grilla
- Pieczone gołąbki ziemniaczane z grzybami
- Zakwas na żurek
- Kruche rogaliki waniliowo-cynamonowe
- Kuleczki z koziego sera
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Smoothie z borówek, mango i awokado
- Sos do ravioli
- Fasolka z masłem pieprzowym i stekami
- Tartaletki ze szpinakiem
- Bigos rybny
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Karkówka czosnkowo-śliwkowa z grilla
- Sałatka z indykiem i marynowanymi burakami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (11)
1744 dni temu
Zamiast pangi był dorsz , dodałam pora. I wyszła rewelacja. Zupę robi się ekspresowo. Była bardzo smaczna.
odpowiedz
3531 dni temu
Ago, cieszymy się, że zupa Ci zasmakowała. Mamy nadzieję, że skorzystasz również z innych przepisów z Kuchni Lidla :)
odpowiedz
3531 dni temu
Lidl jesteście genialni! Dawno tak dobrej zupy nie jadłam. Zamiast pangi był łosoś, dodałam pora, bo brakowało mi warzyw. I wyszła rewelacja. Dodatkowo zupę robi się ekspresowo. Same plusy.
odpowiedz
3533 dni temu
Zrobiłem, wykorzystując mintaja i eksperymentując z bulionem wołowym, na końcu dodałem też drobne paseczki świeżej czerwonej papryki wyszło przepysznie. Danie przygotowuje się błyskawicznie i tanio, polecam.
odpowiedz
3540 dni temu
Pioter, najlepiej nada się bulion rybny, bądź warzywny.
odpowiedz
3540 dni temu
Jaki bulion?
odpowiedz
3566 dni temu
filet z pangi ??? przecież panga to trucizna - pierwszy minus !!!
odpowiedz
3601 dni temu
Zamiast sambal dodałem świeżą papryczkę chili jest super
odpowiedz
3670 dni temu
całe szczęście, nie jadam pangi
odpowiedz
3779 dni temu
exuperance, jak najbardziej, możesz użyć dowolnej białej ryby. Polecamy w szczególności dorsza.
odpowiedz
3781 dni temu
Czy inna ryba też się nada?
odpowiedz
zobacz wszystkie