Ostra zupa rybna z ryżem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Ryż wrzucić do 200 ml wrzącej, osolonej wody i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 10-15 minut.

Pieczarki oczyścić i pokroić w bardzo cienkie plasterki. Imbir obrać, pokroić w cienkie paski. Dymki oczyścić i pokroić w krążki. Rybę umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę.

Bulion doprowadzić do wrzenia. Dodać przygotowane składniki (oprócz ryżu) i gotować w bulionie przez 5 minut. Przyprawić na ostro sosem sojowym, solą, sokiem z limonki i sambal oelek.

Ryż przełożyć do 4 miseczek, zalać zupą i udekorować źdźbłami szczypiorku.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (10)

Avatar
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1284 dni temu
    Ago, cieszymy się, że zupa Ci zasmakowała. Mamy nadzieję, że skorzystasz również z innych przepisów z Kuchni Lidla :)

    odpowiedz

  • Aga Gotuje Aga Gotuje
    1285 dni temu
    Lidl jesteście genialni! Dawno tak dobrej zupy nie jadłam. Zamiast pangi był łosoś, dodałam pora, bo brakowało mi warzyw. I wyszła rewelacja. Dodatkowo zupę robi się ekspresowo. Same plusy.

    odpowiedz

  • Bartek Bartek
    1287 dni temu
    Zrobiłem, wykorzystując mintaja i eksperymentując z bulionem wołowym, na końcu dodałem też drobne paseczki świeżej czerwonej papryki wyszło przepysznie. Danie przygotowuje się błyskawicznie i tanio, polecam.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1293 dni temu
    Pioter, najlepiej nada się bulion rybny, bądź warzywny.

    odpowiedz

  • Pioter Pioter
    1293 dni temu
    Jaki bulion?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1320 dni temu
    filet z pangi ??? przecież panga to trucizna - pierwszy minus !!!

    odpowiedz

  • Norbert Kowalski Norbert Kowalski
    1355 dni temu
    Zamiast sambal dodałem świeżą papryczkę chili jest super

    odpowiedz

  • PaTiTo PaTiTo
    1424 dni temu
    całe szczęście, nie jadam pangi

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1532 dni temu
    exuperance, jak najbardziej, możesz użyć dowolnej białej ryby. Polecamy w szczególności dorsza.

    odpowiedz

  • exuperance exuperance
    1535 dni temu
    Czy inna ryba też się nada?

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram