
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej
Filety pangi wyjmij z zamrażalnika z wyprzedzeniem, by całkowicie się rozmroziły.
Przygotowanie
Ryż wrzucić do 200 ml wrzącej, osolonej wody i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 10-15 minut.
Pieczarki oczyścić i pokroić w bardzo cienkie plasterki. Imbir obrać, pokroić w cienkie paski. Dymki oczyścić i pokroić w krążki. Rybę umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę.
Bulion doprowadzić do wrzenia. Dodać przygotowane składniki (oprócz ryżu) i gotować w bulionie przez 5 minut. Przyprawić na ostro sosem sojowym, solą, sokiem z limonki i sambal oelek.
Ryż przełożyć do 4 miseczek, zalać zupą i udekorować źdźbłami szczypiorku.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto marchewkowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Burek ze szpinakiem
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Guacamole
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Jajka na miękko
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Klasyczna sałatka grecka
- Uszka z grzybami
- Makowiec japoński
- Świąteczne pierniczki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Boczek pieczony
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (11)
2109 dni temu
Zamiast pangi był dorsz , dodałam pora. I wyszła rewelacja. Zupę robi się ekspresowo. Była bardzo smaczna.
Odpowiedz
3896 dni temu
Ago, cieszymy się, że zupa Ci zasmakowała. Mamy nadzieję, że skorzystasz również z innych przepisów z Kuchni Lidla :)
Odpowiedz
3897 dni temu
Lidl jesteście genialni! Dawno tak dobrej zupy nie jadłam. Zamiast pangi był łosoś, dodałam pora, bo brakowało mi warzyw. I wyszła rewelacja. Dodatkowo zupę robi się ekspresowo. Same plusy.
Odpowiedz
3899 dni temu
Zrobiłem, wykorzystując mintaja i eksperymentując z bulionem wołowym, na końcu dodałem też drobne paseczki świeżej czerwonej papryki wyszło przepysznie. Danie przygotowuje się błyskawicznie i tanio, polecam.
Odpowiedz
3905 dni temu
Pioter, najlepiej nada się bulion rybny, bądź warzywny.
Odpowiedz
3905 dni temu
Jaki bulion?
Odpowiedz
3931 dni temu
filet z pangi ??? przecież panga to trucizna - pierwszy minus !!!
Odpowiedz
3967 dni temu
Zamiast sambal dodałem świeżą papryczkę chili jest super
Odpowiedz
4036 dni temu
całe szczęście, nie jadam pangi
Odpowiedz
4144 dni temu
exuperance, jak najbardziej, możesz użyć dowolnej białej ryby. Polecamy w szczególności dorsza.
Odpowiedz
4147 dni temu
Czy inna ryba też się nada?
Odpowiedz
zobacz wszystkie