Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy warzywa
Marchew obieramy i kroimy w plasterki. Dymki oraz szczypiorek oczyszczamy i kroimy w krążki, 2 łyżki szczypiorku odkładamy. Cebulę z marchewką podsmażamy na gorącym oleju aż do zeszklenia. Dodajemy amarantus, dolewamy bulion i zagotowujemy. Doprawiamy solą oraz pieprzem i gotujemy pod przykryciem przez 20 minut.
Krok 2: Dodajemy warzywa do zupy
Seler i por oczyszczamy, myjemy i kroimy w plasterki lub krążki. Zielone liście selera grubo siekamy. Wszystko dodajemy do zupy i gotujemy na małym ogniu przez kolejne 20-25 minut, aż warzywa będą miękkie.
Krok 3: Doprawiamy dorsza
Dorsza myjemy i kroimy w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny i dodajemy do zupy. Gotujemy pod przykryciem przez 5-7 minut na małym ogniu. Śmietanę mieszamy z odłożonym szczypiorkiem dymki oraz skórką otartą z cytryny i doprawiamy do smaku. Zupę doprawiamy solą oraz pieprzem i podajemy z kleksem kwaśnej śmietany.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Zupa jarzynowa z pastą ziołową
Pyszna zupa z doskonałą pastą z pietruszki, bazylii, parmezanu i orzeszków pinii!
Zupa serowo-jarzynowa z klopsikami
Delikatny serowy krem na warzywnym bulionie. Mięsne klopsiki idealnie go uzupełniają.
Letnia zupa jarzynowa z ciecierzycą
Sycąca zupa z kawałkami kolorowych warzyw pokrojonych w kostkę, ciecierzycą oraz dodatkiem białego wytrawnego wina.
Zupa szpinakowa z fetą
Pyszne danie dla fanów szpinaku – kremowa zupa o pięknej soczystej barwie, doprawiona serem feta oraz szczypiorkiem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Palia w cytrynach
- Zapiekanka z jabłkiem i amarantusem
- Grzybowa zupa z podgrzybków z pieczonym dorszem
- Quiche z pieczarkami i kurczakiem
- Sałatka z amarantusem
- Omlet z amarantusem i owocami
- Zapiekanka z amarantusem i tuńczykiem
- Tagliatelle i dorsz w sosie szafranowo-pomarańczowym
- Dorsz w owsianej panierce z frytkami z warzyw
- Zupa jarzynowa z brukselką
- Odwrócona tarta z kiełbasą
- Makaron razowy z pesto z suszonych pomidorów
- Zupa krem z pieczonego kalafiora z masłem orzechowym
- PASTA Z PIECZONEGO DORSZA
- Sernik na zimno z mango i nasionami chia
- Cannoli z ricottą i pistacjami
- Szparagi w panierce i zapiekane młode ziemniaki
- Gniazdka – przepis na orzechowe pączki parzone
- Schab z morelami
- Filet z zębacza smugowego w zielonej pietruszce
- Konfitura z pieczonych jabłek z chrzanem
- Halloweenowe muffiny z czekoladą
- Zapiekany ser z pistacjami
- Jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą
- Tort Bellini
- Beskidzkie poleśniki: placki ziemniaczane pieczone w kapuście
- Nalewka z miodu spadziowego
- Placek z rabarbarem
- Bombki z piernika
- Twarogowe pancakes bez cukru
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)