Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender
- sitko
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: BLENDUJEMY SKŁADNIKI LEMONIADY
Miąższ arbuza, sok z cytryn, ksylitol, 5 kostek lodu i 1 litr wody umieszczamy w blenderze. Całość blendujemy do połączenia składników.
KROK 2: PRZELEWAMY LEMONIADĘ PRZEZ SITKO
Lemoniadę przelewamy przez sitko do dzbanka, aby pozbyć się grudek.
KROK 3: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Dodajemy resztę wody, miętę i kostki lodu. Całość mieszamy, wstawiamy do lodówki i mocno schładzamy.
Zobacz podobne
przepisy
Lemoniada z rabarbaru i truskawek
Doskonały przepis na orzeźwienie! Lemoniadę z rabarbaru i truskawek pokochają zarówno dorośli, jak i dzieci!
Ziołowa lemoniada
Doskonałe połączenie cytryn i ziół zagwarantuje Ci pyszne orzeźwienie w najbardziej upalny dzień!
Lemoniada z wodą kokosową
Woda kokosowa doskonale gasi pragnienie i orzeźwia nawet w największe upały! Zobacz, jak przygotować na jej bazie lemoniadę z mango i melonem!
Lody arbuzowe na patyku
Owoce na patyku, czyli arbuzowe lody z kiwi, to świetna przekąska na upalne dni. Sprawdź, jak łatwo je przygotować według przepisu Pawła!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto na pierogi
- Sernik krakowski
- Sałatka gyros
- Ryba po japońsku
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Kapusta z grochem
- Świąteczne pierniczki
- Wigilijny makowiec
- Ciasto marchewkowe
- Śledzie po kaszubsku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)