Lemoniada arbuzowa

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • blender
  • sitko

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: BLENDUJEMY SKŁADNIKI LEMONIADY

Miąższ arbuza, sok z cytryn, ksylitol, 5 kostek lodu i 1 litr wody umieszczamy w blenderze. Całość blendujemy do połączenia składników.

KROK 2: PRZELEWAMY LEMONIADĘ PRZEZ SITKO

Lemoniadę przelewamy przez sitko do dzbanka, aby pozbyć się grudek.

KROK 3: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI

Dodajemy resztę wody, miętę i kostki lodu. Całość mieszamy, wstawiamy do lodówki i mocno schładzamy.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!