Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender
- sitko
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: BLENDUJEMY SKŁADNIKI LEMONIADY
Miąższ arbuza, sok z cytryn, ksylitol, 5 kostek lodu i 1 litr wody umieszczamy w blenderze. Całość blendujemy do połączenia składników.
KROK 2: PRZELEWAMY LEMONIADĘ PRZEZ SITKO
Lemoniadę przelewamy przez sitko do dzbanka, aby pozbyć się grudek.
KROK 3: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Dodajemy resztę wody, miętę i kostki lodu. Całość mieszamy, wstawiamy do lodówki i mocno schładzamy.
Zobacz podobne
przepisy
Lemoniada z rabarbaru i truskawek
Doskonały przepis na orzeźwienie! Lemoniadę z rabarbaru i truskawek pokochają zarówno dorośli, jak i dzieci!
Ziołowa lemoniada
Doskonałe połączenie cytryn i ziół zagwarantuje Ci pyszne orzeźwienie w najbardziej upalny dzień!
Lemoniada z wodą kokosową
Woda kokosowa doskonale gasi pragnienie i orzeźwia nawet w największe upały! Zobacz, jak przygotować na jej bazie lemoniadę z mango i melonem!
Lody arbuzowe na patyku
Owoce na patyku, czyli arbuzowe lody z kiwi, to świetna przekąska na upalne dni. Sprawdź, jak łatwo je przygotować według przepisu Pawła!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron farfalle w kremowym sosie z łososia wędzonego
- Grissini czosnkowe z szynką szwarcwaldzką
- Tarator, bułgarski chłodnik
- Pikantna zupa tajska z krewetkami
- Polędwiczka wieprzowa w sosie pomarańczowo-przyprawowym z ziemniakami duchesse i zapiekanką z brokułów i kalafiora
- Sorbet kiwi na patyku
- Mrożony jogurt z malinami i limonką
- Pudding z letnich owoców
- Penne z salsą freddo
- Zielony chłodnik z awokado
- Lody arbuzowe na patyku
- Sałatka z melona i komosy ryżowej
- Sałatka z jabłkiem i granatem
- Lody truskawkowo-miętowe
- Sałatka z kaszy jęczmiennej z fasolą, ogórkiem i granatem
- Pascha wielkanocna
- Fantazja jabłkowo-winogronowa
- Mus gruszkowy z nutą pomarańczy
- Śniadaniowe batoniki czekoladowe
- Lekkostrawne klopsiki na parze i solianka
- Ribollita: toskańska zupa fasolowa
- Polędwica wołowa z zielonym pieprzem i sosem waniliowym
- Roladki z indyka z owocami i serem gorgonzola
- Pasztet z królika z suszonymi pomidorami i wątróbką
- Deser migdałowy z ciastkami amaretti
- Grillowane brzoskwinie z bitą śmietaną i lodami
- Zupa krem z rabarbaru i truskawek
- Sałatka z arbuza i granatu na carpaccio z gruszki
- Konfitura borówkowa z limonką
- Pieczona kaczka z cykorią
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)