Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- formę do lodu
Krok 1: Przygotowujemy lód z truskawkami
12 małych truskawek oczyszczamy i przekładamy do zagłębień foremki do kostek lodu. Zalewamy niewielką ilością wody i wkładamy do zamrażarki.
Krok 2: Gotujemy rabarbar z wanilią
Rabarbar oczyszczamy, w razie potrzeby obieramy i kroimy na kawałki. Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż na pół, tępą stroną noża wyskrobujemy ziarenka. Ziarenka i laskę zagotowujemy z rabarbarem, cukrem i 200 ml wody. Gotujemy przez 5-8 minut, aż rabarbar będzie miękki. Przelewamy przez sito, zbierając sok. Studzimy, a następnie wstawiamy do lodówki.
Krok 3: Robimy lemoniadę z rabarbaru i truskawek
Pozostałe truskawki oczyszczamy, miksujemy i przekładamy do 4 szklanek. Zalewamy sokiem z rabarbaru i schłodzoną wodą mineralną. Dodajemy kostki lodu z truskawkami i dekorujemy listkami melisy.
Zobacz podobne
przepisy
Smoothie truskawkowo-jabłkowe z miętą
Przygotuj orzeźwiający napój dla całej rodziny – truskawkowo-jabłkowe smoothie z aromatyczną miętą!
Orzeźwiający koktajl arbuzowo-melonowy
Lekki, rześki napój, który sprawdzi się podczas gorących dni. Zaspokaja pragnienie, orzeźwia i smakuje naprawdę pysznie!
Lemoniada truskawkowa
Sprawdzony sposób na ugaszenie pragnienia nawet w najgorętsze dni – smak słodkich truskawek w postaci pysznej lemoniady.
Smoothie z kiwi i miętą
Temperatura za oknem sprawia, że marzysz o orzeźwiającym napoju? Zmiksuj sobie smoothie z kiwi, limonki i mięty.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Chrupiące ciasteczka czekoladowe
- Crumble z serkiem mascarpone i malinami
- Konfitura z rabarbaru z suszonymi figami
- Pozytywnie zakręcone bananowe smoothie
- Babeczki z jabłkami w kształcie róży
- Zielone smoothie z dzikimi ziołami
- Amelki. Placuszki serowe z borówkami
- Ciasto marchewkowe z czekoladą
- Krem z gotowanym indykiem
- Budyń waniliowo-migdałowy
- Owocowy kisiel z serkiem waniliowym
- Croque monsieur z serem gouda
- Śniadaniowy chlebek marchewkowy
- Pulpeciki na parze – obiad dla malucha
- Zapiekanka do lunchboxa
- Pieczony kurczak z jabłkami i rodzynkami
- Paella z owocami morza
- Domowy cebularz z kurkami
- Tosty w jajku
- Sałatka śledziowa z cykorią, ziemniakami i sosem jogurtowo-miodowym
- Maślane ciasto z jabłkami i migdałami
- Kanapka na bogato
- Dżem z mango z imbirem
- Rosyjska zupa ogórkowa z kaszą pęczak
- Kremowa zupa z bobu z wędzonym łososiem
- Przekąski z pastą z szynki
- Gruszki karmelizowane pod chrupiącą owsianą kruszonką
- Tort dyniowo-pomarańczowy
- Kajzerki z warzywami
- Truskawkowo-malinowe tiramisu
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)