Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Do rondelka wsypujemy cukier i zalewamy połową przygotowanej wody. Całość zagotowujemy i mieszamy, aż cukier się rozpuści. Zdejmujemy z ognia i studzimy.
Do drugiego rondelka wkładamy zamrożone truskawki. Podgrzewamy, aż się rozmrożą i rozpadną. Rondelek z truskawkami zdejmujemy z ognia i całość miksujemy za pomocą blendera, aż masa nabierze jednolitej konsystencji.
Z cytryn wyciskamy sok i przecedzamy, by pozbyć się z niego pestek. Sok z cytryn mieszamy z truskawkami, dodajemy pozostałą część wody. Mieszamy do połączenia składników. Następnie dodajemy przygotowany wcześniej syrop cukrowy aż do uzyskania odpowiedniego stopnia słodkości.
Gotową lemoniadę przelewamy do dzbanka i chłodzimy w lodówce przynajmniej przez dwie godziny.
Jak podawać
Przed podaniem dorzucamy do dzbanka kilka kostek lodu oraz garść świeżej mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Korzenny kompot ze śliwek – przepis
Śliwki to wspaniały materiał na pyszny kompot. Taki domowy, pachnący cynamonem i goździkami. Wypróbuj nasz przepis.
Gorąca lemoniada
Pyszny, rozgrzewający napój herbaciany bogaty w witaminę C i wyjątkową miodową słodycz – najlepszy w chłodne dni!
Sok z buraka, marchwi i jabłka z imbirem
Jeśli witalność ma kolor, to na pewno jest to kolor buraka. Przygotuj z niego zdrowy sok z dodatkiem imbiru i jabłek.
Ananasowe smoothie z awokado
Moda na zielone smoothie trwa. Wypróbuj połączenie świeżego szpinaku, awokado i mięty ze słodkim ananasem i pomarańczą.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Arbuzowo-truskawkowy chłodnik z fetą i miętą
- Konfitury borówkowe z czerwonym winem
- Syrop imbirowy
- Migdałowe ciasteczka
- Jesienna sałatka ze smażonymi boczniakami
- Sałatka z malinami, gnocchi i cytrynowym winegretem
- Lody truskawkowe z bazylią
- Lody jogurtowo-brzoskwiniowe na patyku
- Sorbet kiwi na patyku
- Polędwiczka wieprzowa w sosie czekoladowym z gorgonzolą
- Minipizza z kabanosami
- Karp w galarecie
- Lemoniada z różowego grejpfruta z kardamonem
- Cytryny w miodzie
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Pierś z gęsi z sosem piernikowym
- Tagliatelle z bakłażanem, papryką, rukolą i szynką San Daniele
- Ramen na bulionie kaczym z pieczoną kaczką
- Syrop piernikowy
- Słoneczny łosoś
- Łosoś z porami w sosie pistacjowo-miodowym z ziemniakami
- Makowiec na spodzie z bezą i maślaną kruszonką
- Jadłospis malucha: 4 przepisy
- Sernik bez spodu
- Jabłkowy chutney z piwem
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Pesto z kolendry
- Pizza al tonno
- Roladki z szynki w sosie grzybowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
3860 dni temu
bardzo pyszna jak uważasz
odpowiedz