
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Do rondelka wsypujemy cukier i zalewamy połową przygotowanej wody. Całość zagotowujemy i mieszamy, aż cukier się rozpuści. Zdejmujemy z ognia i studzimy.
Do drugiego rondelka wkładamy zamrożone truskawki. Podgrzewamy, aż się rozmrożą i rozpadną. Rondelek z truskawkami zdejmujemy z ognia i całość miksujemy za pomocą blendera, aż masa nabierze jednolitej konsystencji.
Z cytryn wyciskamy sok i przecedzamy, by pozbyć się z niego pestek. Sok z cytryn mieszamy z truskawkami, dodajemy pozostałą część wody. Mieszamy do połączenia składników. Następnie dodajemy przygotowany wcześniej syrop cukrowy aż do uzyskania odpowiedniego stopnia słodkości.
Gotową lemoniadę przelewamy do dzbanka i chłodzimy w lodówce przynajmniej przez dwie godziny.
Jak podawać
Przed podaniem dorzucamy do dzbanka kilka kostek lodu oraz garść świeżej mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Grillowana cukinia
- Pinsa verde
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Zupa krem z brokułów
- Babeczka z mikrofali na 3 sposoby
- Dorsz z piekarnika w czosnku i cytrynie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
4138 dni temu
bardzo pyszna jak uważasz
odpowiedz