Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- bambusowy pędzelek do herbaty matcha
- spieniacz do mleka
Przygotuj wcześniej:
Wodę podgrzej tak, aby w momencie użycia była letnia. Mleko przechowuj w lodówce, aby było zimne.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MATCHĘ
Matchę zalewamy letnią wodą i bardzo dokładnie mieszamy za pomocą pędzelka.
KROK 2: SPIENIAMY MLEKO
Mleko z dodatkiem syropu klonowego spieniamy.
KROK 3: PODAJEMY NAPÓJ
Do szklanki wrzucamy kostki lodu, wlewamy spienione mleko i matchę. Napój podajemy od razu.
Zobacz podobne
przepisy
Kawa po portugalsku
Mielony cynamon, kolendra, duża ilość spienionego mleka i oczywiście mocne espresso – z tych składników przygotujesz kawę w stylu portugalskim!
Kawa o smaku pomarańczy z pianką imbirową
Wyjątkową kawę możesz przygotować także w swoim domu. Imbir sprawia, że kawa nie tylko pobudza, ale też rozgrzewa!
Kawa z borówką, rozmarynem i białą czekoladą
Lubisz kawę z dodatkami? Wypróbuj pyszne połączenie borówek, kawy i białej czekolady!
Kawa z lodami i bitą śmietaną
Nie tylko Amerykanie uwielbiają kawę z lodami. Wypróbuj nasz sposób na ten orzeźwiający i imponująco wyglądający deser.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto marchewkowe
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Kapusta z grochem
- Sałatka gyros
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sernik piernikowy
- Kutia
- Ciasto na pierogi
- Domek z piernika
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Piernik staropolski
- Sernik krakowski
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)