Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- bambusowy pędzelek do herbaty matcha
- spieniacz do mleka
Przygotuj wcześniej:
Wodę podgrzej tak, aby w momencie użycia była letnia. Mleko przechowuj w lodówce, aby było zimne.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MATCHĘ
Matchę zalewamy letnią wodą i bardzo dokładnie mieszamy za pomocą pędzelka.
KROK 2: SPIENIAMY MLEKO
Mleko z dodatkiem syropu klonowego spieniamy.
KROK 3: PODAJEMY NAPÓJ
Do szklanki wrzucamy kostki lodu, wlewamy spienione mleko i matchę. Napój podajemy od razu.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Jajka na miękko
- Łazanki
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Spaghetti carbonara
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciasto marchewkowe
- Śledzie po kaszubsku
- Burek ze szpinakiem
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Nuggetsy z kurczaka
- Ciasto na pierogi
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)