Mrożona matcha latte

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • bambusowy pędzelek do herbaty matcha
  • spieniacz do mleka

Przygotuj wcześniej:

Wodę podgrzej tak, aby w momencie użycia była letnia. Mleko przechowuj w lodówce, aby było zimne.

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MATCHĘ

Matchę zalewamy letnią wodą i bardzo dokładnie mieszamy za pomocą pędzelka.

KROK 2: SPIENIAMY MLEKO

Mleko z dodatkiem syropu klonowego spieniamy.

KROK 3: PODAJEMY NAPÓJ

Do szklanki wrzucamy kostki lodu, wlewamy spienione mleko i matchę. Napój podajemy od razu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!