• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Zagotowujemy mleko z imbirem

Imbir obieramy i grubo siekamy. Zagotowujemy wraz z mlekiem, zdejmujemy z ognia i pozostawiamy pod przykryciem na 10 minut.

Krok 2: Zaparzamy kawę

Kawę zalewamy ok. 600 ml wrzącej wody. Pomarańczę sparzamy, z połowy obieramy zest.

Krok 3: Kawę podajemy z mlekiem imbirowym

Mleko ponownie podgrzewamy, a następnie przelewamy przez sito i spieniamy. Kawę i likier przelewamy do 4 kubków, słodzimy według uznania. Dekorujemy pianką imbirową, posypujemy odrobiną mielonego imbiru i skórką z pomarańczy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    533 dni temu
    Co robimy z pomarańczą? Kiedy ją dodajemy i w jakiej formie? Tylko dekorujemy skórka?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    531 dni temu
    Tak jak w przepisie - z pomarańczy ścieramy skórkę, czyli zest. Ozdabiamy nią kawę :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram