Kawa po portugalsku
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • moździerz

Krok 1: Ucieramy cukier

Cukier ucieramy w moździerzu. Espresso w proszku mieszamy z cynamonem i kolendrą. Zaparzamy ok. 250 ml mocnego espresso z przyprawami.

Krok 2: Podgrzewamy mleko

Mleko podgrzewamy. Połowę przelewamy do 4 szklanek. Resztę mleka spieniamy i również rozlewamy do szklanek.

Krok 3: Dekorujemy galao

Espresso ostrożnie dolewamy do mleka, tak aby utworzyło środkową warstwę. Galao posypujemy cukrem i podajemy natychmiast posypane odrobiną cynamonu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • MAGDA MAGDA
    1384 dni temu
    Oryginalne Galao jest bez dodatkow cynamonu czy kolendry i nie musi byc z brązowym cukrem.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!