Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- moździerz
Krok 1: Ucieramy cukier
Cukier ucieramy w moździerzu. Espresso w proszku mieszamy z cynamonem i kolendrą. Zaparzamy ok. 250 ml mocnego espresso z przyprawami.
Krok 2: Podgrzewamy mleko
Mleko podgrzewamy. Połowę przelewamy do 4 szklanek. Resztę mleka spieniamy i również rozlewamy do szklanek.
Krok 3: Dekorujemy galao
Espresso ostrożnie dolewamy do mleka, tak aby utworzyło środkową warstwę. Galao posypujemy cukrem i podajemy natychmiast posypane odrobiną cynamonu.
Zobacz podobne
przepisy
Kawa z lodami i bitą śmietaną
Nie tylko Amerykanie uwielbiają kawę z lodami. Wypróbuj nasz sposób na ten orzeźwiający i imponująco wyglądający deser.
Manhattan Latte
Dla wszystkich fanów kawy – przepis prosto od baristy! Wypróbuj niesamowitą manhattan latte!
Kawa z borówką, rozmarynem i białą czekoladą
Lubisz kawę z dodatkami? Wypróbuj pyszne połączenie borówek, kawy i białej czekolady!
Kawa o smaku pomarańczy z pianką imbirową
Wyjątkową kawę możesz przygotować także w swoim domu. Imbir sprawia, że kawa nie tylko pobudza, ale też rozgrzewa!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Podudzia z oliwkami w sosie pomidorowym
- Portugalskie rissois mięsne z sałatką z rukoli i orzechów włoskich
- Pasteis de nata - portugalskie minitarty
- Kawa z borówką, rozmarynem i białą czekoladą
- Orientalny gulasz jagnięcy z ciecierzycą
- Pasta z sera feta z oliwkami
- Brownie z espresso i wiśnią
- Wegańskie tofumisu
- Zupa kalafiorowa
- Świąteczne risotto
- Biszkoptowa rolada z kremem kawowym i mandarynkami
- Puszyste pianki w czekoladzie
- Wytrawne ciasto z pomidorami
- Wegańskie gofry dyniowe
- Risotto in bianco
- Tarta jabłkowo-waniliowa
- Chrupiące musli z rabarbarem i jogurtem
- Szaszłyki z warzywami i owocami
- Ciastka francuskie z nadzieniem brzoskwiniowo-truskawkowym
- Pizza capriciosa
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Świąteczny talerz obfitości
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
- Schab panierowany w maku, musztardzie i miodzie
- Zapiekanka z tuńczykiem w panierce z nachosów
- Zapiekanka z jabłkiem i amarantusem
- Prosta zapiekanka z brukselką
- Wegańska ryba po grecku
- Omlet cesarski
- Pstrąg paprykowo-serowy z grilla
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1384 dni temu
Oryginalne Galao jest bez dodatkow cynamonu czy kolendry i nie musi byc z brązowym cukrem.
odpowiedz