Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- moździerz
Krok 1: Ucieramy cukier
Cukier ucieramy w moździerzu. Espresso w proszku mieszamy z cynamonem i kolendrą. Zaparzamy ok. 250 ml mocnego espresso z przyprawami.
Krok 2: Podgrzewamy mleko
Mleko podgrzewamy. Połowę przelewamy do 4 szklanek. Resztę mleka spieniamy i również rozlewamy do szklanek.
Krok 3: Dekorujemy galao
Espresso ostrożnie dolewamy do mleka, tak aby utworzyło środkową warstwę. Galao posypujemy cukrem i podajemy natychmiast posypane odrobiną cynamonu.
Zobacz podobne
przepisy
Kawa z lodami i bitą śmietaną
Nie tylko Amerykanie uwielbiają kawę z lodami. Wypróbuj nasz sposób na ten orzeźwiający i imponująco wyglądający deser.
Manhattan Latte
Dla wszystkich fanów kawy – przepis prosto od baristy! Wypróbuj niesamowitą manhattan latte!
Kawa z borówką, rozmarynem i białą czekoladą
Lubisz kawę z dodatkami? Wypróbuj pyszne połączenie borówek, kawy i białej czekolady!
Kawa o smaku pomarańczy z pianką imbirową
Wyjątkową kawę możesz przygotować także w swoim domu. Imbir sprawia, że kawa nie tylko pobudza, ale też rozgrzewa!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczona ryba po grecku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Błyskawiczne pierniczki
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kapusta z grochem
- Piernik staropolski
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto na pierogi
- Wigilijny makowiec
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1406 dni temu
Oryginalne Galao jest bez dodatkow cynamonu czy kolendry i nie musi byc z brązowym cukrem.
odpowiedz