• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • moździerz

Krok 1: Ucieramy cukier

Cukier ucieramy w moździerzu. Espresso w proszku mieszamy z cynamonem i kolendrą. Zaparzamy ok. 250 ml mocnego espresso z przyprawami.

Krok 2: Podgrzewamy mleko

Mleko podgrzewamy. Połowę przelewamy do 4 szklanek. Resztę mleka spieniamy i również rozlewamy do szklanek.

Krok 3: Dekorujemy galao

Espresso ostrożnie dolewamy do mleka, tak aby utworzyło środkową warstwę. Galao posypujemy cukrem i podajemy natychmiast posypane odrobiną cynamonu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram