Sok z buraka, marchwi i jabłka z imbirem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Buraki obieramy, kroimy na małe kawałki i przekładamy do kielicha blendera. Dodajemy obrane, pozbawione gniazd nasiennych i również pokrojone na mniejsze kawałki jabłka, obrane i pokrojone marchewki oraz starty imbir. Całość miksujemy razem, aż do połączenia składników. W razie konieczności, jeśli masa jest zbyt gęsta, dodajemy sok jabłkowy.

Gotową papkę przekładamy na sitko o drobnych oczkach umieszczone nad miską i przy pomocy łyżki odciskamy z niej sok. Całość odstawiamy jeszcze na kilka minut, by reszta soku spłynęła i ponownie odciskamy przy pomocy łyżki.

Odciśnięty sok przelewamy do szklanek.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (8)

Avatar
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3916 dni temu
    Drogi gościu charakterystyczny smak imbiru trudno zastąpić innym składnikiem. Można go jednak całkowicie pominąć, a sok doprawić do smaku innymi przyprawami.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    497 dni temu
    A ILE TEJ MARCHWII?
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    497 dni temu
    W przepisie wykorzystujemy 4 średniej wielkości marchewki.
  • Gość Gość
    3916 dni temu
    Oo takiego przepisu szukałam. Super,ze bez sokowirowki,bo nie mam na nia miejsca w domu. Ale prosze o porade czym moge zastapic imbir? Moj maz ma nadcisnienie,a podobno imbir jest niewskazany, chili moge zastapic?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3951 dni temu
    Drogi Gościu, imbir dodajemy wraz z pozostałymi składnikami, jeszcze przed zmiksowaniem.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3952 dni temu
    A kiedy ten imbir?

    odpowiedz

  • Rogi Rogi
    3958 dni temu
    Spokojnie. Myślę że po dodaniu odrobiny soku z kartonu dla rozcieńczenia nic się nie stanie. Tu chodzi o to żeby to był sok a nie mus. A sokowirówkę mało kto w dzisiejszych czasach posiada więc dobrze że takie przepisy/pomysły można tu znaleść.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3958 dni temu
    Już lepiej przez sokowirówkę. Blenderem to można soki z owoców robić. Nie po to robi się sok z marchwi, żeby dodawać do niego sok z kartonu. Profanacja, nie sok. Pomyśl człowieku, zanim coś napiszesz.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!