![Orzeźwiający koktajl arbuzowo-melonowy Orzeźwiający koktajl arbuzowo-melonowy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/459b70581e74-26426eeb2c-KW_32_Koktajl_arbuzowo_melononowy_15108_S_0752_POZIOM_rgb_960x540.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- 4 wysokie szklanki do koktajli
Przygotowanie
Wodę, kawałki arbuza i melona oraz sok z limonki razem miksujemy. Następnie łączymy z kruszonym lodem.
Koktajl przelewamy do wysokich szklanek i dekorujemy świeżymi owocami. Jeśli koktajl będą spożywać osoby pełnoletnie, możemy do niego dodać 100 ml białego rumu.
Zobacz podobne
przepisy
Koktajl waniliowo-malinowy z bazylią
Intensywnie malinowy, elegancki deser z lodami i dodatkiem czerwonego wina zachwyci Ciebie i Twoich gości!
![Koktajl waniliowo-malinowy z bazylią](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/da1849053177-880b95bf16-KW_29_koktail_waniliowo-malinowy_z_bazylia_960x540.webp)
Smoothie z kiwi i miętą
Temperatura za oknem sprawia, że marzysz o orzeźwiającym napoju? Zmiksuj sobie smoothie z kiwi, limonki i mięty.
![Smoothie z kiwi i miętą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/59b359170b43-75bddfeeeb-b25564fc8b-KW_02_ryneczek_smoothie_z_kiwi_i_mieta_PL_S_161469_960x540_RL.webp)
Smoothie z borówkami i brzoskwiniami
Kiedy temperatura za oknem wzrasta, z odsieczą przychodzi smoothie. Spróbuj miksu jogurtu z borówkami i brzoskwiniami.
![Smoothie z borówkami i brzoskwiniami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/a2dca75fb4a4-ba04411f6d-c67357663e-smoothie_z_borowkami_i_brzoskwiniami_13908-Kuchnia-Lidla_KW-548089_960x540_RL.webp)
Borówkowe semifreddo
Mrożony deser idealny na upalne popołudnia! Zmiksuj kilka składników, schłodź je, a po wyjęciu polej orzeźwiającym sosem.
![Borówkowe semifreddo](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/0af828d0858c-5ef4593609-KW_32_Semifredo_15108_S_1013_POZIOM_rgb_960x540.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Chłodnik ogórkowy z prażonymi migdałami
- Śledź w jabłkach
- Sylwestrowa przekąska z pastą jajeczną
- Złoty napar z imbiru
- Sałatka z kabanosów
- Smażona ryba na purée z groszku
- Lemoniada z wodą kokosową
- Dip z czosnku niedźwiedziego z rzodkiewką
- Mango Margarita bez alkoholu
- Deser z tapioką
- Nadziewane daktyle w czekoladzie
- Curry rybne z mango i kolendrą
- Cukier waniliowo-pomarańczowy
- Shake jagodowo-bananowy z nasionami chia
- Shake czekoladowy z trzech składników
- Talerz przystawek
- Pizza bez drożdży
- Pesto z pietruszki
- Kanapka rybaka
- Smażone jabłuszka
- Wieprzowina z warzywami z woka
- Pieczona karkówka na dziko
- Przekąski sylwestrowe Karola Okrasy
- Zapiekany kalafior
- Pesto z jarmużu
- Makaron z kurczakiem i pieczarkami
- Wegańskie hot dogi lodowe
- Tatar z łososia z sałatką z ogórka i jabłka
- Sałatka z rukolą i gruszką
- Różowe cynamonki
Komentarze (1)
2589 dni temu
Smakowite jednak drylowanie arbuza i melona zabrało mi więcej niż 10 minut ale było warto. Wersja bez alkoholu godna polecenia :)
odpowiedz