zobacz film

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • foremki do lodów z patyczkami
  • blender

 

Krok 1: Blendujemy arbuza

Miąższ dojrzałego arbuza (bez pestek) dokładnie blendujemy i słodzimy syropem z agawy. Dodajemy sok wyciśnięty z limonki i ponownie blendujemy. Jeśli sok jest zbyt kwaśny, dosładzamy syropem z agawy lub cukrem pudrem.

Krok 2: Formujemy i mrozimy lody

Foremki do lodów wypełniamy sokiem z arbuza do ¾ objętości i wstawiamy do zamrażarki bez patyczków.

Gdy sok lekko przymarznie, dopełniamy foremki dojrzałym, zblendowanym kiwi. Jeśli kiwi jest zbyt kwaśne, dosładzamy je.

Foremki z patyczkami wkładamy do zamrażarki i mrozimy ok. 2 godzin.

Krok 3: Podajemy lody

W skórce arbuza robimy małe nacięcia i umieszczamy w nich lody. Jeśli lody są mocno zmrożone i nie chcą wyjść z foremek, chwilę rozgrzewamy je w dłoniach.

Podajemy od razu, zanim lody zaczną się rozpuszczać.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram