Lody jogurtowo-brzoskwiniowe na patyku
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Brzoskwinie osączamy. 3 połówki kroimy na drobną kostkę, pozostałe brzoskwinie miksujemy z cukrem waniliowym na gładką masę. Dodajemy jogurt i mieszamy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy razem z kostkami brzoskwiń i mieszamy. Masę przelewamy do 4 foremek (po 150 ml), do każdej wkładamy metalową łyżkę i wstawiamy co najmniej na 4 godziny do lodówki.

Przed podaniem dno foremek zanurzamy na krótko w gorącej wodzie, lody wyjmujemy, chwytając za łyżkę.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Lamorożec Lamorożec
    2779 dni temu
    Pyszne

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3088 dni temu
    super pyszne wyszły, a dziś taki upał że tylko lody ratowały. Zamiast jogurtu proponuję zrobić z serkiem Bieluch - wychodzą delikatniejsze.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3202 dni temu
    pyszne

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3213 dni temu
    eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!