Lody jogurtowo-brzoskwiniowe na patyku
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Brzoskwinie osączamy. 3 połówki kroimy na drobną kostkę, pozostałe brzoskwinie miksujemy z cukrem waniliowym na gładką masę. Dodajemy jogurt i mieszamy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy razem z kostkami brzoskwiń i mieszamy. Masę przelewamy do 4 foremek (po 150 ml), do każdej wkładamy metalową łyżkę i wstawiamy co najmniej na 4 godziny do lodówki.

Przed podaniem dno foremek zanurzamy na krótko w gorącej wodzie, lody wyjmujemy, chwytając za łyżkę.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Lamorożec Lamorożec
    107 dni temu
    Pyszne

    odpowiedz

  • Gość Gość
    416 dni temu
    super pyszne wyszły, a dziś taki upał że tylko lody ratowały. Zamiast jogurtu proponuję zrobić z serkiem Bieluch - wychodzą delikatniejsze.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    531 dni temu
    pyszne

    odpowiedz

  • Gość Gość
    542 dni temu
    eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram