
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Brzoskwinie osączamy. 3 połówki kroimy na drobną kostkę, pozostałe brzoskwinie miksujemy z cukrem waniliowym na gładką masę. Dodajemy jogurt i mieszamy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy razem z kostkami brzoskwiń i mieszamy. Masę przelewamy do 4 foremek (po 150 ml), do każdej wkładamy metalową łyżkę i wstawiamy co najmniej na 4 godziny do lodówki.
Przed podaniem dno foremek zanurzamy na krótko w gorącej wodzie, lody wyjmujemy, chwytając za łyżkę.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Domek z piernika
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Śledzie po kaszubsku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Makowiec japoński
- Ryba z piekarnika
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ciasto marchewkowe
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Łazanki
- Uszka z grzybami
- Boczek pieczony
- Ryba po japońsku
- Sernik pistacjowy
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Mini burgery
- Klasyczna sałatka grecka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (4)
3082 dni temu
Pyszne
Odpowiedz
3391 dni temu
super pyszne wyszły, a dziś taki upał że tylko lody ratowały. Zamiast jogurtu proponuję zrobić z serkiem Bieluch - wychodzą delikatniejsze.
Odpowiedz
3505 dni temu
pyszne
Odpowiedz
3516 dni temu
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Odpowiedz