Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Brzoskwinie osączamy. 3 połówki kroimy na drobną kostkę, pozostałe brzoskwinie miksujemy z cukrem waniliowym na gładką masę. Dodajemy jogurt i mieszamy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy razem z kostkami brzoskwiń i mieszamy. Masę przelewamy do 4 foremek (po 150 ml), do każdej wkładamy metalową łyżkę i wstawiamy co najmniej na 4 godziny do lodówki.
Przed podaniem dno foremek zanurzamy na krótko w gorącej wodzie, lody wyjmujemy, chwytając za łyżkę.
Zobacz podobne
przepisy
Parfait balsamiczny z duszonymi morelami z wanilią
Wyborny śmietanowy deser – idealny na przyjęcie gości. Podany ze słodkimi morelami kusi nie tylko smakiem, ale i wyglądem!
Torcik melba z brzoskwinią i lodami karmelowymi
Słodki torcik z ciasta francuskiego, kremu malinowego i brzoskwiń. Podany z lodami karmelowymi oczaruje każdego łasucha!
Sorbet z zielonej herbaty i limonki
Aromat zielonej herbaty w postaci pysznego, orzeźwiającego deseru, który łączy słodycz mango z kwaśnym smakiem limonki.
Cooler z sorbetem i melonem
Słodki smak melona i orzeźwienie płynące z sorbetu z mango – wszystko zaklęte w pysznym wakacyjnym drinku!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Pieczona ryba po grecku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ciasto marchewkowe
- Ciasto na pierogi
- Pistacjowy sernik baskijski
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Świąteczne pierniczki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Przekąski sylwestrowe
- Pierniki
- Ryba po japońsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
2779 dni temu
Pyszne
odpowiedz
3088 dni temu
super pyszne wyszły, a dziś taki upał że tylko lody ratowały. Zamiast jogurtu proponuję zrobić z serkiem Bieluch - wychodzą delikatniejsze.
odpowiedz
3202 dni temu
pyszne
odpowiedz
3213 dni temu
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
odpowiedz