Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Brzoskwinie osączamy. 3 połówki kroimy na drobną kostkę, pozostałe brzoskwinie miksujemy z cukrem waniliowym na gładką masę. Dodajemy jogurt i mieszamy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy razem z kostkami brzoskwiń i mieszamy. Masę przelewamy do 4 foremek (po 150 ml), do każdej wkładamy metalową łyżkę i wstawiamy co najmniej na 4 godziny do lodówki.
Przed podaniem dno foremek zanurzamy na krótko w gorącej wodzie, lody wyjmujemy, chwytając za łyżkę.
Zobacz podobne
przepisy
Parfait balsamiczny z duszonymi morelami z wanilią
Wyborny śmietanowy deser – idealny na przyjęcie gości. Podany ze słodkimi morelami kusi nie tylko smakiem, ale i wyglądem!
Torcik melba z brzoskwinią i lodami karmelowymi
Słodki torcik z ciasta francuskiego, kremu malinowego i brzoskwiń. Podany z lodami karmelowymi oczaruje każdego łasucha!
Sorbet z zielonej herbaty i limonki
Aromat zielonej herbaty w postaci pysznego, orzeźwiającego deseru, który łączy słodycz mango z kwaśnym smakiem limonki.
Cooler z sorbetem i melonem
Słodki smak melona i orzeźwienie płynące z sorbetu z mango – wszystko zaklęte w pysznym wakacyjnym drinku!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Krem ze szparagów
- Tarator, bułgarski chłodnik
- Arbuzowo-truskawkowy chłodnik z fetą i miętą
- Konfitury borówkowe z czerwonym winem
- Marmolada z fig i wanilii
- Koktajl brzoskwiniowo-marchewkowy
- Bezalkoholowy ajerkoniak
- Lemoniada truskawkowa
- Sałatka z malinami, gnocchi i cytrynowym winegretem
- Egzotyczne lody ananasowe
- Smoothie jagodowe z lodami waniliowymi
- Torcik melba z brzoskwinią i lodami karmelowymi
- Rolada brzoskwiniowa z serkiem mascarpone
- Jogurt z miodem i sałatką z moreli
- Lemoniada z różowego grejpfruta z kardamonem
- Zapiekanka z kaszą pęczak, warzywami i fetą
- Koktajl tiramisu
- Pieczona papryka z fetą i dressingiem miętowym
- Mrożony jogurt z malinami i limonką
- Faszerowana dynia
- Pieczony kurczak z ziemniakami i szparagami
- Kanapka zielenina z grilla
- Tacos z tuńczykiem
- Roladki z indyka z papryką i kaparami
- Jesienna sałatka ze smażonymi boczniakami
- Ekspresowe przekąski sylwestrowe
- Bezglutenowa tarta migdałowa
- Granita truskawkowa
- Awokado faszerowane pastą bezjajeczną
- Świąteczny talerz obfitości
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
2755 dni temu
Pyszne
odpowiedz
3064 dni temu
super pyszne wyszły, a dziś taki upał że tylko lody ratowały. Zamiast jogurtu proponuję zrobić z serkiem Bieluch - wychodzą delikatniejsze.
odpowiedz
3178 dni temu
pyszne
odpowiedz
3189 dni temu
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
odpowiedz