
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Brzoskwinie zalewamy wrzątkiem, przelewamy zimną wodą, obieramy, kroimy na pół i pozbawiamy pestek. Konfiturę z malin mieszamy z twarogiem i 1 żółtkiem.
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 6 trójkątów. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ostre końce ciasta zaginamy razem tak, aby powstały małe torciki, formujemy przy tym krawędź.
Na torcikach rozprowadzamy krem malinowy i układamy po połówce brzoskwini. Pozostałe jajko lekko roztrzepujemy trzepaczką, smarujemy nim krawędzie ciasta. Torciki pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200°C ok. 15 minut.
Na każdym torciku umieszczamy po 1 kulce lodów karmelowych i natychmiast podajemy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto na pierogi
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Klasyczna sałatka grecka
- Krokiety z mięsem
- Uszka z grzybami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Łazanki
- Jajka na miękko
- Guacamole
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pistacjowy sernik baskijski
- Śledź w oleju
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)