![Torcik melba z brzoskwinią i lodami karmelowymi Torcik melba z brzoskwinią i lodami karmelowymi](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/94882ea71337-e12f393d64-Peach-Melba-Toertchen.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Brzoskwinie zalewamy wrzątkiem, przelewamy zimną wodą, obieramy, kroimy na pół i pozbawiamy pestek. Konfiturę z malin mieszamy z twarogiem i 1 żółtkiem.
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 6 trójkątów. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ostre końce ciasta zaginamy razem tak, aby powstały małe torciki, formujemy przy tym krawędź.
Na torcikach rozprowadzamy krem malinowy i układamy po połówce brzoskwini. Pozostałe jajko lekko roztrzepujemy trzepaczką, smarujemy nim krawędzie ciasta. Torciki pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200°C ok. 15 minut.
Na każdym torciku umieszczamy po 1 kulce lodów karmelowych i natychmiast podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Lodowy trifle jeżynowo-bananowy
Wyborny deser lodowy z bitą śmietaną łączący różnorodność smaków: słodką nutę banana oraz cierpki smak jeżyn.
![Lodowy trifle jeżynowo-bananowy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/826a851a9756-4ec7eb8213-Brombeer-Bananen-Eis-Trifle.webp)
Lody śliwkowo-orzechowe z miodem
Oryginalny smak lodów stworzonych z połączenia kompotu śliwkowego z wyczuwalną nutą miodu oraz orzechów włoskich.
![Lody śliwkowo-orzechowe z miodem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/cd88f19aaf6c-f71967dcbd-Pflaumen-Walnuss-Eis.webp)
Lody jogurtowo-brzoskwiniowe na patyku
Słodki smak brzoskwiń zaklęty w idealnie kremowej konsystencji zamrożonego jogurtu ochłodzi nawet w najgorętsze dni!
![Lody jogurtowo-brzoskwiniowe na patyku](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d19793ddcc69-41257e06ca-Pfirsich-Joghurt-Eis-am-Stiel01.webp)
Kawowe lody z nektarynką
Kompozycja idealna dla kawoszy i łasuchów – pyszne lody o wyrazistym smaku kawy oraz zaskakującej nucie owocowej!
![Kawowe lody z nektarynką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/5d1d541b90b8-6b2ca468f6-Kaffee-Eis.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Jagodowe mascarpone
- Grillowane brzoskwinie z bitą śmietaną i lodami
- Ciasteczka z ciasta francuskiego z pomidorami i mozzarellą
- Francuskie paluchy z pesto
- Palmiery piernikowe z orzechami macadamia
- Zupa z pieczonego kalafiora i czosnku z marchewką i truflowym pesto
- Kremówki
- Sylwestrowe przekąski według Karola Okrasy
- Lody jogurtowo-brzoskwiniowe na patyku
- Kruche tarty z groszkiem
- Bezowy tort cytrynowy
- Rolada brzoskwiniowa z serkiem mascarpone
- Ciasto borówkowo-brzoskwiniowe
- Chlebek pizzowy
- Sylwestrowe sakiewki z ciasta francuskiego
- Peklowany łosoś skandynawski – gravlax
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- Truflowe pappardelle z filetem z kurczaka
- Biała fasola z kurczakiem i marchewką w sosie pomidorowym
- Zupa z zielonych szparagów na 3 sposoby
- Wegańskie lody czekoladowe z czereśniami
- Miniomlety pomidorowe
- Bezalkoholowy grzaniec z białego wina i pomarańczy
- Wegański falafel burger z portobello
- Ciasto z profiterolkami
- Dżem, konfitura i galaretka owocowa
- Domowe lody szparagowe
- Makaron chow mein z woka
- Śląska ciapkapusta (panczkraut)
- Kasza manna z karmelizowaną gruszką
Komentarze (0)