Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Brzoskwinie zalewamy wrzątkiem, przelewamy zimną wodą, obieramy, kroimy na pół i pozbawiamy pestek. Konfiturę z malin mieszamy z twarogiem i 1 żółtkiem.
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 6 trójkątów. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ostre końce ciasta zaginamy razem tak, aby powstały małe torciki, formujemy przy tym krawędź.
Na torcikach rozprowadzamy krem malinowy i układamy po połówce brzoskwini. Pozostałe jajko lekko roztrzepujemy trzepaczką, smarujemy nim krawędzie ciasta. Torciki pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200°C ok. 15 minut.
Na każdym torciku umieszczamy po 1 kulce lodów karmelowych i natychmiast podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Lodowy trifle jeżynowo-bananowy
Wyborny deser lodowy z bitą śmietaną łączący różnorodność smaków: słodką nutę banana oraz cierpki smak jeżyn.
Lody śliwkowo-orzechowe z miodem
Oryginalny smak lodów stworzonych z połączenia kompotu śliwkowego z wyczuwalną nutą miodu oraz orzechów włoskich.
Lody jogurtowo-brzoskwiniowe na patyku
Słodki smak brzoskwiń zaklęty w idealnie kremowej konsystencji zamrożonego jogurtu ochłodzi nawet w najgorętsze dni!
Kawowe lody z nektarynką
Kompozycja idealna dla kawoszy i łasuchów – pyszne lody o wyrazistym smaku kawy oraz zaskakującej nucie owocowej!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Jagodowe mascarpone
- Grillowane brzoskwinie z bitą śmietaną i lodami
- Francuskie ciastka z pomidorami i mozzarellą
- Francuskie paluchy z pesto
- Palmiery piernikowe z orzechami macadamia
- Zupa z pieczonego kalafiora i czosnku z marchewką i truflowym pesto
- Kremówki
- Sylwestrowe przekąski według Karola Okrasy
- Lody jogurtowo-brzoskwiniowe na patyku
- Kruche tarty z groszkiem
- Bezowy tort cytrynowy
- Rolada brzoskwiniowa z serkiem mascarpone
- Ciasto borówkowo-brzoskwiniowe
- Chlebek pizzowy
- Sylwestrowe sakiewki z ciasta francuskiego
Komentarze (0)