Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Masło kroimy w kostkę. Zagniatamy z 75 g brązowego cukru, płatkami owsianymi i mąką, a następnie rozpłaszczamy na grubość ok. 0,5 cm na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 170°C przez 20 minut, aż będzie chrupiące. Studzimy na blasze, a następnie łamiemy na duże kawałki i umieszczamy w dużej, płaskiej misce. Skrapiamy sokiem.
Jeżyny przebieramy i myjemy. Banana obieramy, kroimy w cienkie plasterki. Oba składniki mieszamy z pozostałym cukrem i rozkładamy na chrupiącej warstwie. Wkładamy co najmniej na 1 godzinę do lodówki. Migdały grubo siekamy i podsmażamy na patelni bez dodatku tłuszczu, studzimy.
Przed podaniem śmietankę ubijamy na sztywno i przekładamy do woreczka do wyciskania z końcówką w kształcie gwiazdy. Na owocach układamy kulki lodów, pomiędzy nimi wyciskamy rozetki ze śmietany i podajemy posypane migdałami.
Zobacz podobne
przepisy
Sorbet z czarnej porzeczki z melisą cytrynową
Pyszne lodowe orzeźwienie na gorące dni: soczysty kolor i smak owocowego sorbetu połączony z delikatną nutą cytrynową.
Szybki sorbet z owoców leśnych z posypką z limonki
Ekspresowy pomysł na orzeźwiający deser – smak owoców leśnych połączony z jogurtem naturalnym i kwaśną nutą limonki.
Lody truskawkowe z bazylią
Niebanalne połączenie słodkiego smaku soczystych truskawek oraz aromatycznej bazylii w postaci pysznych lodowych kulek.
Lodowe torciki na maślance z truskawkami
Idealna propozycja dla fanów słodkości w sezonie truskawkowym – małe torciki w postaci kremowych lodów na patyku!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pasztet z ryby z pieczarkami
- Jagodowe mascarpone
- Grillowane brzoskwinie z bitą śmietaną i lodami
- Gorąca korzenna czekolada
- Konfitura z gruszek i jeżyn z lawendą
- Gruszki karmelizowane pod chrupiącą owsianą kruszonką
- Ciasto z kremem budyniowym i bitą śmietaną
- Gofry bananowe z polewą czekoladową
- Ciasto drożdżowe z nadzieniem marcepanowo-czekoladowym
- Biszkoptowa rolada z kremem kawowym i mandarynkami
- Kawa z imbirem
- Makaron z łososiem
- Tosty francuskie z lodami i sałatką owocową
- Banoffee w słoiku
- Beza migdałowa z truskawkami i bitą śmietaną
- Masło żurawinowo-marcepanowe
- Sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych
- Placuszki z serka wiejskiego z truskawkami
- Pieczona dorada z salsą pomidorową i młodą kapustą
- Gulasz z jelenia
- Wegańskie gofry kukurydziane z serkiem z nerkowców
- Coq au vin – kurczak duszony w winie
- Carpaccio z kalarepy
- Żeberka z tempehu
- Kompot z rabarbaru na dwa sposoby
- Syrop piernikowy
- Karp pieczony w ziołowej panierce
- Pudding czekoladowy w słoiku
- Smażony sandacz na letniej sałatce z soczewicy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)