Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Masło kroimy w kostkę. Zagniatamy z 75 g brązowego cukru, płatkami owsianymi i mąką, a następnie rozpłaszczamy na grubość ok. 0,5 cm na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 170°C przez 20 minut, aż będzie chrupiące. Studzimy na blasze, a następnie łamiemy na duże kawałki i umieszczamy w dużej, płaskiej misce. Skrapiamy sokiem.
Jeżyny przebieramy i myjemy. Banana obieramy, kroimy w cienkie plasterki. Oba składniki mieszamy z pozostałym cukrem i rozkładamy na chrupiącej warstwie. Wkładamy co najmniej na 1 godzinę do lodówki. Migdały grubo siekamy i podsmażamy na patelni bez dodatku tłuszczu, studzimy.
Przed podaniem śmietankę ubijamy na sztywno i przekładamy do woreczka do wyciskania z końcówką w kształcie gwiazdy. Na owocach układamy kulki lodów, pomiędzy nimi wyciskamy rozetki ze śmietany i podajemy posypane migdałami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Golonka pieczona po bawarsku
- Śledź w oleju
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sernik pistacjowy
- Makówki śląskie
- Przekąski sylwestrowe
- Uszka z grzybami
- Pieczona ryba po grecku
- Jajka na miękko
- Burek ze szpinakiem
- Ciasto na pierogi
- Pistacjowy sernik baskijski
- Świąteczne pierniczki
- Ryba po japońsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Kutia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)