Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Masło kroimy w kostkę. Zagniatamy z 75 g brązowego cukru, płatkami owsianymi i mąką, a następnie rozpłaszczamy na grubość ok. 0,5 cm na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 170°C przez 20 minut, aż będzie chrupiące. Studzimy na blasze, a następnie łamiemy na duże kawałki i umieszczamy w dużej, płaskiej misce. Skrapiamy sokiem.
Jeżyny przebieramy i myjemy. Banana obieramy, kroimy w cienkie plasterki. Oba składniki mieszamy z pozostałym cukrem i rozkładamy na chrupiącej warstwie. Wkładamy co najmniej na 1 godzinę do lodówki. Migdały grubo siekamy i podsmażamy na patelni bez dodatku tłuszczu, studzimy.
Przed podaniem śmietankę ubijamy na sztywno i przekładamy do woreczka do wyciskania z końcówką w kształcie gwiazdy. Na owocach układamy kulki lodów, pomiędzy nimi wyciskamy rozetki ze śmietany i podajemy posypane migdałami.
Zobacz podobne
przepisy
Sorbet z czarnej porzeczki z melisą cytrynową
Pyszne lodowe orzeźwienie na gorące dni: soczysty kolor i smak owocowego sorbetu połączony z delikatną nutą cytrynową.
Szybki sorbet z owoców leśnych z posypką z limonki
Ekspresowy pomysł na orzeźwiający deser – smak owoców leśnych połączony z jogurtem naturalnym i kwaśną nutą limonki.
Lody truskawkowe z bazylią
Niebanalne połączenie słodkiego smaku soczystych truskawek oraz aromatycznej bazylii w postaci pysznych lodowych kulek.
Lodowe torciki na maślance z truskawkami
Idealna propozycja dla fanów słodkości w sezonie truskawkowym – małe torciki w postaci kremowych lodów na patyku!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka gyros
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Ryba po japońsku
- Śledzie po kaszubsku
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto marchewkowe
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciasto na pierogi
- Wegańska ryba po grecku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)