
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Migdały prażymy na patelni bez dodatku tłuszczu na złotobrązowy kolor. Przekładamy do moździerza, dodajemy 1 łyżkę cukru i skórki z limonki i rozgniatamy na drobno.
Zamrożone jagody miksujemy na kremową masę. Na końcu dodajemy jogurt, pozostały cukier, cukier waniliowy i 1 łyżkę soku z limonki i wszystko razem krótko miksujemy.
Sorbet przekładamy do salaterek, posypujemy posypką.
Zobacz podobne
przepisy
Smoothie jagodowe z lodami waniliowymi
Połączenie owocowego musu ze smakiem lodów waniliowych tworzy orzeźwiający deser o idealnie kremowej konsystencji.

Lody śliwkowo-orzechowe z miodem
Oryginalny smak lodów stworzonych z połączenia kompotu śliwkowego z wyczuwalną nutą miodu oraz orzechów włoskich.

Lodowe torciki na maślance z truskawkami
Idealna propozycja dla fanów słodkości w sezonie truskawkowym – małe torciki w postaci kremowych lodów na patyku!

Sorbet malinowo-brzoskwiniowy
Słodka propozycja na letnie przyjęcie. Łagodny smak brzoskwiń połączony z kwaśną nutą malin w postaci lekkiego sorbetu.

Komentarze (0)