Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Migdały prażymy na patelni bez dodatku tłuszczu na złotobrązowy kolor. Przekładamy do moździerza, dodajemy 1 łyżkę cukru i skórki z limonki i rozgniatamy na drobno.
Zamrożone jagody miksujemy na kremową masę. Na końcu dodajemy jogurt, pozostały cukier, cukier waniliowy i 1 łyżkę soku z limonki i wszystko razem krótko miksujemy.
Sorbet przekładamy do salaterek, posypujemy posypką.
Zobacz podobne
przepisy
Smoothie jagodowe z lodami waniliowymi
Połączenie owocowego musu ze smakiem lodów waniliowych tworzy orzeźwiający deser o idealnie kremowej konsystencji.
Lody śliwkowo-orzechowe z miodem
Oryginalny smak lodów stworzonych z połączenia kompotu śliwkowego z wyczuwalną nutą miodu oraz orzechów włoskich.
Lodowe torciki na maślance z truskawkami
Idealna propozycja dla fanów słodkości w sezonie truskawkowym – małe torciki w postaci kremowych lodów na patyku!
Sorbet malinowo-brzoskwiniowy
Słodka propozycja na letnie przyjęcie. Łagodny smak brzoskwiń połączony z kwaśną nutą malin w postaci lekkiego sorbetu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sernik krakowski
- Świąteczne pierniczki
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Wigilijny makowiec
- Golonka pieczona po bawarsku
- Uszka z grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pieczona ryba po grecku
- Domek z piernika
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Sałatka gyros
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)