Szybki sorbet z owoców leśnych z posypką z limonki

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Migdały prażymy na patelni bez dodatku tłuszczu na złotobrązowy kolor. Przekładamy do moździerza, dodajemy 1 łyżkę cukru i skórki z limonki i rozgniatamy na drobno.

Zamrożone jagody miksujemy na kremową masę. Na końcu dodajemy jogurt, pozostały cukier, cukier waniliowy i 1 łyżkę soku z limonki i wszystko razem krótko miksujemy.

Sorbet przekładamy do salaterek, posypujemy posypką.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Smoothie jagodowe z lodami waniliowymi

Połączenie owocowego musu ze smakiem lodów waniliowych tworzy orzeźwiający deser o idealnie kremowej konsystencji.

Smoothie jagodowe z lodami waniliowymi

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:10 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Lody śliwkowo-orzechowe z miodem

Oryginalny smak lodów stworzonych z połączenia kompotu śliwkowego z wyczuwalną nutą miodu oraz orzechów włoskich.

Lody śliwkowo-orzechowe z miodem

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 5 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Lodowe torciki na maślance z truskawkami

Idealna propozycja dla fanów słodkości w sezonie truskawkowym – małe torciki w postaci kremowych lodów na patyku!

Lodowe torciki na maślance z truskawkami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:25 liczba porcji: 8 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Sorbet malinowo-brzoskwiniowy

Słodka propozycja na letnie przyjęcie. Łagodny smak brzoskwiń połączony z kwaśną nutą malin w postaci lekkiego sorbetu.

Sorbet malinowo-brzoskwiniowy

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!