Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Migdały prażymy na patelni bez dodatku tłuszczu na złotobrązowy kolor. Przekładamy do moździerza, dodajemy 1 łyżkę cukru i skórki z limonki i rozgniatamy na drobno.
Zamrożone jagody miksujemy na kremową masę. Na końcu dodajemy jogurt, pozostały cukier, cukier waniliowy i 1 łyżkę soku z limonki i wszystko razem krótko miksujemy.
Sorbet przekładamy do salaterek, posypujemy posypką.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Śledź w oleju
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Sałatka gyros
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Domek z piernika
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Śledzie po kaszubsku
- Uszka z grzybami
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Mini burgery
- Ciasto na pierogi
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Golonka pieczona po bawarsku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ryba z piekarnika
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)