
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Maliny przebieramy, miksujemy i przecieramy przez sito. Brzoskwinie osączamy, zbierając przy tym 2 łyżki soku, miksujemy. Maliny i brzoskwinie mieszamy z sokiem, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Doprawiamy skórką z limonki i odrobiną soku. Masę przelewamy do płytkiego naczynia i wstawiamy do zamrażarki. Gdy sorbet zacznie zamarzać, mieszamy widelcem, aby rozdrobnić kryształki lodu. Powtarzamy kilka razy, aż sorbet będzie całkowicie zmrożony.
Świeże brzoskwinie myjemy, kroimy w cienkie plastry i rozkładamy na talerzu. Z sorbetu formujemy kulki, układamy na morelach. Można podawać z waflami.
Wskazówki: Sorbet smakuje też bardzo dobrze polany prosecco. Możemy go również przygotować z malin w słoiku Harvin (8947), zmniejszając ilość cukru pudru lub zupełnie z niego rezygnując (według uznania).
Zobacz podobne
przepisy
Parfait balsamiczny z duszonymi morelami z wanilią
Wyborny śmietanowy deser – idealny na przyjęcie gości. Podany ze słodkimi morelami kusi nie tylko smakiem, ale i wyglądem!

Lody śliwkowo-orzechowe z miodem
Oryginalny smak lodów stworzonych z połączenia kompotu śliwkowego z wyczuwalną nutą miodu oraz orzechów włoskich.

Lody jogurtowo-brzoskwiniowe na patyku
Słodki smak brzoskwiń zaklęty w idealnie kremowej konsystencji zamrożonego jogurtu ochłodzi nawet w najgorętsze dni!

Cooler z sorbetem i melonem
Słodki smak melona i orzeźwienie płynące z sorbetu z mango – wszystko zaklęte w pysznym wakacyjnym drinku!

Komentarze (2)
2498 dni temu
Jest okej. Będę to przygotowywała w szkole
odpowiedz
2819 dni temu
Najlepsy przepis na świecie wyprubujcie 😝😝😛😜 pyszny
odpowiedz
zobacz wszystkie