
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Maliny przebieramy, miksujemy i przecieramy przez sito. Brzoskwinie osączamy, zbierając przy tym 2 łyżki soku, miksujemy. Maliny i brzoskwinie mieszamy z sokiem, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Doprawiamy skórką z limonki i odrobiną soku. Masę przelewamy do płytkiego naczynia i wstawiamy do zamrażarki. Gdy sorbet zacznie zamarzać, mieszamy widelcem, aby rozdrobnić kryształki lodu. Powtarzamy kilka razy, aż sorbet będzie całkowicie zmrożony.
Świeże brzoskwinie myjemy, kroimy w cienkie plastry i rozkładamy na talerzu. Z sorbetu formujemy kulki, układamy na morelach. Można podawać z waflami.
Wskazówki: Sorbet smakuje też bardzo dobrze polany prosecco. Możemy go również przygotować z malin w słoiku Harvin (8947), zmniejszając ilość cukru pudru lub zupełnie z niego rezygnując (według uznania).
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makowiec japoński
- Śledź w oleju
- Makówki śląskie
- Spaghetti carbonara
- Kutia
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Guacamole
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Burek ze szpinakiem
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ciasto na pierogi
- Ciasto marchewkowe
- Sernik pistacjowy
- Klasyczna sałatka grecka
- Śledzie po kaszubsku
- Boczek pieczony
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pierniki
- Pulpety w sosie pomidorowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
3242 dni temu
Jest okej. Będę to przygotowywała w szkole
Odpowiedz
3563 dni temu
Najlepsy przepis na świecie wyprubujcie 😝😝😛😜 pyszny
Odpowiedz