Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Maliny przebieramy, miksujemy i przecieramy przez sito. Brzoskwinie osączamy, zbierając przy tym 2 łyżki soku, miksujemy. Maliny i brzoskwinie mieszamy z sokiem, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Doprawiamy skórką z limonki i odrobiną soku. Masę przelewamy do płytkiego naczynia i wstawiamy do zamrażarki. Gdy sorbet zacznie zamarzać, mieszamy widelcem, aby rozdrobnić kryształki lodu. Powtarzamy kilka razy, aż sorbet będzie całkowicie zmrożony.
Świeże brzoskwinie myjemy, kroimy w cienkie plastry i rozkładamy na talerzu. Z sorbetu formujemy kulki, układamy na morelach. Można podawać z waflami.
Wskazówki: Sorbet smakuje też bardzo dobrze polany prosecco. Możemy go również przygotować z malin w słoiku Harvin (8947), zmniejszając ilość cukru pudru lub zupełnie z niego rezygnując (według uznania).
Zobacz podobne
przepisy
Parfait balsamiczny z duszonymi morelami z wanilią
Wyborny śmietanowy deser – idealny na przyjęcie gości. Podany ze słodkimi morelami kusi nie tylko smakiem, ale i wyglądem!
Lody śliwkowo-orzechowe z miodem
Oryginalny smak lodów stworzonych z połączenia kompotu śliwkowego z wyczuwalną nutą miodu oraz orzechów włoskich.
Lody jogurtowo-brzoskwiniowe na patyku
Słodki smak brzoskwiń zaklęty w idealnie kremowej konsystencji zamrożonego jogurtu ochłodzi nawet w najgorętsze dni!
Cooler z sorbetem i melonem
Słodki smak melona i orzeźwienie płynące z sorbetu z mango – wszystko zaklęte w pysznym wakacyjnym drinku!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Grillowane brzoskwinie z bitą śmietaną i lodami
- Dżem bananowo-bazyliowy
- Konfitury borówkowe z czerwonym winem
- Śródziemnomorska sałatka z serem i oliwkami
- Chlebowa zapiekanka z mięsa mielonego
- Tarta razowa z botwinką i kozim serem
- Sałatka z malinami, gnocchi i cytrynowym winegretem
- Sorbet z czarnej porzeczki z melisą cytrynową
- Sorbet brzoskwiniowy z arbuzem
- Szybki sorbet z owoców leśnych z posypką z limonki
- Gofry na maślance z sosem z limonki i karmelu
- Barszcz
- Kogel-mogel zapiekany z malinami
- Ciasto borówkowo-brzoskwiniowe
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Placki ziemniaczane z musem jabłkowym
- Kruche orzechowe babeczki z owocami leśnymi
- Tosty francuskie z karmelizowanymi owocami
- Wegańska pavlova
- Jabłkowy chutney z piwem
- Sałatka mięsna podawana z ziołowym dressingiem ze śmietaną
- Trifle makaronikowe
- Schab duszony z sałatką i brokułami
- Lekkie ciasteczka z komosą ryżową
- Hummus z bobu
- Pesto z kolendry
- Pierś kurczaka z ziemniakami i marchewką z groszkiem
- Pesto z liści rzodkiewki
- Kieszonka z pstrąga faszerowana serem ricotta z pachnącym ryżem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2915 dni temu
Jest okej. Będę to przygotowywała w szkole
odpowiedz
3236 dni temu
Najlepsy przepis na świecie wyprubujcie 😝😝😛😜 pyszny
odpowiedz