Sorbet malinowo-brzoskwiniowy
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Maliny przebieramy, miksujemy i przecieramy przez sito. Brzoskwinie osączamy, zbierając przy tym 2 łyżki soku, miksujemy. Maliny i brzoskwinie mieszamy z sokiem, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Doprawiamy skórką z limonki i odrobiną soku. Masę przelewamy do płytkiego naczynia i wstawiamy do zamrażarki. Gdy sorbet zacznie zamarzać, mieszamy widelcem, aby rozdrobnić kryształki lodu. Powtarzamy kilka razy, aż sorbet będzie całkowicie zmrożony.

Świeże brzoskwinie myjemy, kroimy w cienkie plastry i rozkładamy na talerzu. Z sorbetu formujemy kulki, układamy na morelach. Można podawać z waflami.

Wskazówki: Sorbet smakuje też bardzo dobrze polany prosecco. Możemy go również przygotować z malin w słoiku Harvin (8947), zmniejszając ilość cukru pudru lub zupełnie z niego rezygnując (według uznania).

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Niki Niki
    743 dni temu
    Jest okej. Będę to przygotowywała w szkole

    odpowiedz

  • Natalia Natalia
    1064 dni temu
    Najlepsy przepis na świecie wyprubujcie 😝😝😛😜 pyszny

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram