
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Melona miodowego kroimy na pół i pozbawiamy nasion. Ze 100 g miąższu formujemy kulki za pomocą łyżki do lodów i wkładamy do lodówki. Pozostały miąższ oddzielamy od skórki i miksujemy.
Pomarańczę sparzamy gorącą wodą, skórkę drobno ścieramy na tarce, sok wyciskamy. Sok i skórkę miksujemy na gładką masę z purée z melona, wódką i 2 kulkami sorbetu. Do 4 szampanówek wkładamy po 1 kulce sorbetu i kulki melona, zalewamy coolerem i natychmiast podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Kurczak po wietnamsku
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Grillowana cukinia
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Pinsa verde
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Papryka faszerowana z oliwkami
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Zupa krem z brokułów
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
3176 dni temu
fajny przepis
odpowiedz