Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Melona miodowego kroimy na pół i pozbawiamy nasion. Ze 100 g miąższu formujemy kulki za pomocą łyżki do lodów i wkładamy do lodówki. Pozostały miąższ oddzielamy od skórki i miksujemy.
Pomarańczę sparzamy gorącą wodą, skórkę drobno ścieramy na tarce, sok wyciskamy. Sok i skórkę miksujemy na gładką masę z purée z melona, wódką i 2 kulkami sorbetu. Do 4 szampanówek wkładamy po 1 kulce sorbetu i kulki melona, zalewamy coolerem i natychmiast podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Sorbet kiwi na patyku
Szybki pomysł na lekki deser w upalne dni – orzeźwiający mus z kiwi w postaci pysznych kwaskowatych lodów!
Sorbet malinowo-brzoskwiniowy
Słodka propozycja na letnie przyjęcie. Łagodny smak brzoskwiń połączony z kwaśną nutą malin w postaci lekkiego sorbetu.
Sorbet z zielonej herbaty i limonki
Aromat zielonej herbaty w postaci pysznego, orzeźwiającego deseru, który łączy słodycz mango z kwaśnym smakiem limonki.
Sorbet z czarnej porzeczki z melisą cytrynową
Pyszne lodowe orzeźwienie na gorące dni: soczysty kolor i smak owocowego sorbetu połączony z delikatną nutą cytrynową.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Puszysty krem z melona
- Herbaciana rolada z mlecznym kremem
- Warzywa w tempurze
- Szaszłyki z dipem z melona
- Tort cynamonowy
- Sorbet z czarnej porzeczki z melisą cytrynową
- Sorbet malinowo-brzoskwiniowy
- Lemoniada z rabarbaru i truskawek
- Zielone smoothie z dzikimi ziołami
- Kluski serowe z chłodnikiem z melona
- Dwuwarstwowa galaretka z mango i mleczka kokosowego
- Sorbet arbuzowy
- Tortille z łososiem wędzonym
- Wegańskie szaszłyki z tofu i warzywami
- Sałatka z mango, awokado i kaszą kuskus
Komentarze (1)
2659 dni temu
fajny przepis
odpowiedz