Cooler z sorbetem i melonem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Melona miodowego kroimy na pół i pozbawiamy nasion. Ze 100 g miąższu formujemy kulki za pomocą łyżki do lodów i wkładamy do lodówki. Pozostały miąższ oddzielamy od skórki i miksujemy.

 

Pomarańczę sparzamy gorącą wodą, skórkę drobno ścieramy na tarce, sok wyciskamy. Sok i skórkę miksujemy na gładką masę z purée z melona, wódką i 2 kulkami sorbetu. Do 4 szampanówek wkładamy po 1 kulce sorbetu i kulki melona, zalewamy coolerem i natychmiast podajemy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    682 dni temu
    fajny przepis

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram