Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Melona miodowego kroimy na pół i pozbawiamy nasion. Ze 100 g miąższu formujemy kulki za pomocą łyżki do lodów i wkładamy do lodówki. Pozostały miąższ oddzielamy od skórki i miksujemy.
Pomarańczę sparzamy gorącą wodą, skórkę drobno ścieramy na tarce, sok wyciskamy. Sok i skórkę miksujemy na gładką masę z purée z melona, wódką i 2 kulkami sorbetu. Do 4 szampanówek wkładamy po 1 kulce sorbetu i kulki melona, zalewamy coolerem i natychmiast podajemy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
 - Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
 - Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
 - Ryba po japońsku
 - Przekąski sylwestrowe
 - Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
 - Śledź w oleju
 - Śledzie po kaszubsku
 - Sałatka gyros
 - Sernik pistacjowy
 - Makówki śląskie
 - Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
 - Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
 - Łazanki
 - Piernik świąteczny
 - Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
 - Spaghetti carbonara
 - Pieczona ryba po grecku
 - Jajka na miękko
 - Uszka z grzybami
 
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
	
 
				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (1)
3254 dni temu
fajny przepis
Odpowiedz