Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Melona miodowego kroimy na pół i pozbawiamy nasion. Ze 100 g miąższu formujemy kulki za pomocą łyżki do lodów i wkładamy do lodówki. Pozostały miąższ oddzielamy od skórki i miksujemy.
Pomarańczę sparzamy gorącą wodą, skórkę drobno ścieramy na tarce, sok wyciskamy. Sok i skórkę miksujemy na gładką masę z purée z melona, wódką i 2 kulkami sorbetu. Do 4 szampanówek wkładamy po 1 kulce sorbetu i kulki melona, zalewamy coolerem i natychmiast podajemy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ryba po japońsku
- Przekąski sylwestrowe
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Śledź w oleju
- Śledzie po kaszubsku
- Sałatka gyros
- Sernik pistacjowy
- Makówki śląskie
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Łazanki
- Piernik świąteczny
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Spaghetti carbonara
- Pieczona ryba po grecku
- Jajka na miękko
- Uszka z grzybami
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
3286 dni temu
fajny przepis
Odpowiedz