
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
12 kiwi obieramy i kroimy na ćwiartki. Miksujemy na drobno z sokiem z limonki i cukrem pudrem, a następnie przecieramy przez sito. Przelewamy do foremek (po ok. 150 ml) i wkładamy na 2 godziny do zamrażarki, aż masa zacznie się zamrażać. Pozostałe kiwi obieramy, ze środka wykrawamy 4 plasterki. Na każdych lodach układamy po jednym plasterku, wtykamy przez niego do masy patyczek do lodów. Mrozimy w zamrażarce tak długo, aż lody będą całkowicie zamrożone. W celu wyjęcia z foremek zewnętrzną ich część trzymamy przez chwilę w ciepłej wodzie.
Zobacz podobne
przepisy
Sorbet z czarnej porzeczki z melisą cytrynową
Pyszne lodowe orzeźwienie na gorące dni: soczysty kolor i smak owocowego sorbetu połączony z delikatną nutą cytrynową.

Sorbet brzoskwiniowy z arbuzem
Purée z dojrzałych brzoskwiń w zestawieniu z nutą melisy cytrynowej – doskonała propozycja na letnie orzeźwienie!

Cooler z sorbetem i melonem
Słodki smak melona i orzeźwienie płynące z sorbetu z mango – wszystko zaklęte w pysznym wakacyjnym drinku!

Sorbet malinowo-brzoskwiniowy
Słodka propozycja na letnie przyjęcie. Łagodny smak brzoskwiń połączony z kwaśną nutą malin w postaci lekkiego sorbetu.

Zobacz przepisy
na lato
- Golonka pieczona po bawarsku
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Musaka grecka
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Ramen
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Kurczak po tajsku
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
- Ravioli z grzybami – przepis na włoski przysmak
- Risotto z cukinią
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
- Pulpety w sosie własnym
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pieczone bataty z piekarnika
- Arancini - kulki ryżowe
- Tradycyjna maczanka krakowska
- Risotto z kurczakiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)