Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
12 kiwi obieramy i kroimy na ćwiartki. Miksujemy na drobno z sokiem z limonki i cukrem pudrem, a następnie przecieramy przez sito. Przelewamy do foremek (po ok. 150 ml) i wkładamy na 2 godziny do zamrażarki, aż masa zacznie się zamrażać. Pozostałe kiwi obieramy, ze środka wykrawamy 4 plasterki. Na każdych lodach układamy po jednym plasterku, wtykamy przez niego do masy patyczek do lodów. Mrozimy w zamrażarce tak długo, aż lody będą całkowicie zamrożone. W celu wyjęcia z foremek zewnętrzną ich część trzymamy przez chwilę w ciepłej wodzie.
Zobacz podobne
przepisy
Sorbet z czarnej porzeczki z melisą cytrynową
Pyszne lodowe orzeźwienie na gorące dni: soczysty kolor i smak owocowego sorbetu połączony z delikatną nutą cytrynową.
Sorbet brzoskwiniowy z arbuzem
Purée z dojrzałych brzoskwiń w zestawieniu z nutą melisy cytrynowej – doskonała propozycja na letnie orzeźwienie!
Cooler z sorbetem i melonem
Słodki smak melona i orzeźwienie płynące z sorbetu z mango – wszystko zaklęte w pysznym wakacyjnym drinku!
Sorbet malinowo-brzoskwiniowy
Słodka propozycja na letnie przyjęcie. Łagodny smak brzoskwiń połączony z kwaśną nutą malin w postaci lekkiego sorbetu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Mus czekoladowy
- Tarator, bułgarski chłodnik
- Puszysty krem z melona
- Galaretka truskawkowa ze spienionym jogurtem
- Owocowa niespodzianka. Grillowane szaszłyki z owoców
- Smoothie jagodowe z lodami waniliowymi
- Mrożony jogurt z malinami i limonką
- Pudding z letnich owoców
- Sałatka z quinoą i truskawkami
- Mus jabłkowo-pigwowy z serkiem waniliowym
- Mus miętowy z limonką
- Lody arbuzowe na patyku
- Ekspresowy sorbet z melona
- Lody rabarbarowo-jogurtowe
- Lody truskawkowo-miętowe
Komentarze (0)