Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
12 kiwi obieramy i kroimy na ćwiartki. Miksujemy na drobno z sokiem z limonki i cukrem pudrem, a następnie przecieramy przez sito. Przelewamy do foremek (po ok. 150 ml) i wkładamy na 2 godziny do zamrażarki, aż masa zacznie się zamrażać. Pozostałe kiwi obieramy, ze środka wykrawamy 4 plasterki. Na każdych lodach układamy po jednym plasterku, wtykamy przez niego do masy patyczek do lodów. Mrozimy w zamrażarce tak długo, aż lody będą całkowicie zamrożone. W celu wyjęcia z foremek zewnętrzną ich część trzymamy przez chwilę w ciepłej wodzie.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sernik pistacjowy
- Klasyczna sałatka grecka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Domek z piernika
- Jajka na miękko
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Guacamole
- Spaghetti carbonara
- Świąteczne pierniczki
- Przekąski sylwestrowe
- Śledź w oleju
- Pieczona ryba po grecku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Boczek pieczony
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)