Sorbet z czarnej porzeczki z melisą cytrynową
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Czarne porzeczki myjemy i gotujemy z cukrem, 350 ml wody i sokiem z cytryny, aż się rozgotują. Przekładamy na sitko i zbieramy sok. Porzeczki po schłodzeniu dobrze wyciskamy na sitku.

Zebrany sok doprawiamy według uznania ginem. Melisę cytrynową myjemy, osuszamy, potrząsając, drobno siekamy i dodajemy, mieszając. Masę wkładamy w płaskiej, metalowej misce co najmniej na 6-8 godzin do zamrażarki, a następnie co godzinę mieszamy widelcem, aby rozkruszyć kryształki lodu. Przed podaniem lekko rozmrażamy i formujemy kulki.

Wskazówka: sorbet możemy również zamrozić w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją załączoną do urządzenia.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    416 dni temu
    bardzo fajna ta kuchnia lidla

    odpowiedz

  • Gość Gość
    416 dni temu
    fajne lody

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1000 dni temu
    Kuchnia LIDLA jest przepyszna :-)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    999 dni temu
    Dziękujemy pięknie za miłe słowa!

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram