Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Czarne porzeczki myjemy i gotujemy z cukrem, 350 ml wody i sokiem z cytryny, aż się rozgotują. Przekładamy na sitko i zbieramy sok. Porzeczki po schłodzeniu dobrze wyciskamy na sitku.
Zebrany sok doprawiamy według uznania ginem. Melisę cytrynową myjemy, osuszamy, potrząsając, drobno siekamy i dodajemy, mieszając. Masę wkładamy w płaskiej, metalowej misce co najmniej na 6-8 godzin do zamrażarki, a następnie co godzinę mieszamy widelcem, aby rozkruszyć kryształki lodu. Przed podaniem lekko rozmrażamy i formujemy kulki.
Wskazówka: sorbet możemy również zamrozić w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją załączoną do urządzenia.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Kutia
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Sałatka gyros
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto na pierogi
- Guacamole
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Nuggetsy z kurczaka
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ciasto marchewkowe
- Ryba po japońsku
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Uszka z grzybami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sernik pistacjowy
- Ryba z piekarnika
- Piernik świąteczny
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (4)
3104 dni temu
bardzo fajna ta kuchnia lidla
Odpowiedz
3104 dni temu
fajne lody
Odpowiedz
3687 dni temu
Kuchnia LIDLA jest przepyszna :-)
Odpowiedz
3687 dni temu
Dziękujemy pięknie za miłe słowa!