
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Torebki z herbatą zalewamy 500 ml wrzącej wody i zaparzamy przez 2 minuty. Torebki wyjmujemy, herbatę słodzimy 100 g brązowego cukru i całkowicie studzimy.
Limonkę sparzamy, skórkę drobno ścieramy. Wszystkie limonki wyciskamy i odmierzamy 125 ml soku. Sok i skórkę z limonki mieszamy z herbatą, dosładzamy do smaku. Wkładamy w płytkim naczyniu (najlepiej metalowym) na 6-8 godzin do zamrażarki. Przez pierwsze 4-5 godzin mieszamy od czasu do czasu, aby rozkruszyć kryształki lodu.
Ananasa i mango obieramy ze skórki. Z ananasa usuwamy zdrewniały środek, miąższ mango oddzielamy od pestki. Miąższ kroimy w kostkę. Przed podaniem sorbet lekko rozmrażamy i lekko rozdrabniamy blenderem według uznania. Porcjujemy na kulki i podajemy z owocami.
Wskazówka: sorbet możemy również zamrozić w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją załączoną do urządzenia.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Grillowana cukinia
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Pinsa verde
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Zupa krem z brokułów
- Babeczka z mikrofali na 3 sposoby
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
2738 dni temu
bardzo dobry orzeźwiający deser dla każdego pozdrawiam.
odpowiedz