
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- airfryera
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PIECZEMY SKRZYDEŁKA
Skrzydełka obtaczamy w mące oraz soli i pieprzu. Przekładamy mięso do airfryera i pieczemy przez 10 minut w temperaturze 220°C. Po pierwszych 10 minutach pieczenia skrzydełka mieszamy i pieczemy przez kolejne 8-10 minut w tej samej temperaturze.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Imbir bardzo drobno siekamy i przekładamy do miski. Następnie ścieramy do niej skórkę i wyciskamy sok z limonki. Do miski dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy.
KROK 3: PODAJEMY SKRZYDEŁKA
Siekamy szczypior. Upieczone skrzydełka obtaczamy w sosie, przekładamy na talerze i oprószamy sezamem oraz szczypiorem.
Zobacz podobne
przepisy
Skrzydełka z piekarnika w stylu amerykańskim (buffalo wings) z sosem BBQ
Prawdziwie amerykańskie i prawdziwie chrupiące – to muszą być buffalo wings! Przygotujesz je niezwykle szybko. To doskonałe danie na obiad lub na wieczór ze znajomymi!

Skrzydełka w stylu amerykańskim (buffalo wings) z sosem miodowo-musztardowym
Prawdziwie amerykańskie i prawdziwie chrupiące – to muszą być buffalo wings! Przygotujesz je niezwykle szybko. To doskonałe danie na obiad lub na wieczór ze znajomymi!

Skrzydełka z kalafiora z domowym sosem BBQ
Panierowane skrzydełka z kalafiora? Tak! Przygotuj kalafior w chrupiącej panierce i podaj go z domowym sosem BBQ. Idealny przepis na domówkę!

Skrzydełka z cytrynowym sosem barbecue
Pieczone skrzydełka w wyjątkowo aromatycznym sosie barbecue z dodatkiem konfitury cytrynowej. Sprawdź, jak szybkie i pyszne jest to danie!

Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)