Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- airfryera
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PIECZEMY SKRZYDEŁKA
Skrzydełka obtaczamy w mące oraz soli i pieprzu. Przekładamy mięso do airfryera i pieczemy przez 10 minut w temperaturze 220°C. Po pierwszych 10 minutach pieczenia skrzydełka mieszamy i pieczemy przez kolejne 8-10 minut w tej samej temperaturze.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Imbir bardzo drobno siekamy i przekładamy do miski. Następnie ścieramy do niej skórkę i wyciskamy sok z limonki. Do miski dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy.
KROK 3: PODAJEMY SKRZYDEŁKA
Siekamy szczypior. Upieczone skrzydełka obtaczamy w sosie, przekładamy na talerze i oprószamy sezamem oraz szczypiorem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Guacamole
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Klasyczna sałatka grecka
- Pieczona ryba po grecku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Boczek pieczony
- Krokiety z mięsem
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Łazanki
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Makowiec japoński
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Sernik pistacjowy
- Ciasto na pierogi
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
207 dni temu
najlepsze danie jakie jadłam w moim życiu love
Odpowiedz
54 dni temu
no to mało jadłeś w życiu ...