Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 190°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: OBTACZAMY SKRZYDEŁKA W SUCHYCH SKŁADNIKACH
Mąkę, sól, pieprz i proszek do pieczenia (opcjonalnie) mieszamy w dużej misce. W tak przygotowanej mieszance obtaczamy kolejno skrzydełka kurczaka.
KROK 2: PIECZEMY SKRZYDEŁKA
Skrzydełka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut (po 15 minut z każdej strony) w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190°C.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Siekamy czosnek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy w miseczce.
Zobacz podobne
przepisy
Wolno grillowane żeberka BBQ
Nagrodą za cierpliwość będzie świetny smak! Wolno grillowane żeberka BBQ wg przepisu Karola Okrasy zostaną gwiazdą każdej imprezy przy grillu!
Faszerowany kurczak pieczony w całości
Dla całej rodziny, która uwielbia spotkania przy wspólnym stole – pełen ziołowych aromatów i domowych smaków kurczak pieczony w całości! Sprawdź, jak łatwo go przygotować!
Banh mi: wietnamska kanapka z kurczakiem
Czas na kanapkę z kurczakiem w wietnamskim stylu! Przygotuj banh mi ga i sprawdź, jak smakuje jedno z najpopularniejszych dań street food na świecie!
Burger rybny i ogórkowy relish
Ryba z grilla w formie burgera? To brzmi naprawdę dobrze, a jeszcze lepiej smakuje! Sprawdź i daj się przekonać!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto na pierogi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Sernik krakowski
- Uszka z grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sałatka gyros
- Wegańska ryba po grecku
- Domek z piernika
- Pierniki
- Śledzie po kaszubsku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ryba po japońsku
- Kapusta z grochem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
1066 dni temu
Zastanawia mnie po co aż 400g mąki, ja na 1,5kg skrzydełek użyłem 15g mąki i po obtoczeniu została połowa.
odpowiedz
1066 dni temu
Przepraszam, 150g.
1065 dni temu
Zgadza się, mąki dajemy mniej ;) Warto jednak, aby nie było jej na skrzydełkach również zbyt mało, ponieważ ostatecznie wpłynie to na ich smak i chrupkość.