Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozgrzany grill z pokrywą
- tarkę o małych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MARYNUJEMY ŁOSOSIA
Kurkumę i olej wcieramy z obu stron w filety z łososia.
KROK 2: GRILLUJEMY ŁOSOSIA
Ruszt grilla smarujemy odrobiną oleju. Filety układamy na ruszcie i przykrywamy. Grillujemy z każdej strony po ok. 5 minut.
KROK 3: KROIMY I SIEKAMY SKŁADNIKI RELISHU
Pokrojony na ćwiartki ogórek bez gniazd nasiennych, szalotkę pokrojoną w drobną kostkę, rozgniecione nożem solone orzeszki ziemne, posiekaną na drobno papryczkę chili razem z gniazdami nasiennymi przekładamy do miski.
KROK 4: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Świeżą kolendrę siekamy i dodajemy do miski. Dodajemy skórkę startą z ½ limonki i sok wyciśnięty z całej limonki.
Na koniec dodajemy syrop klonowy, oliwę z oliwek i sól. Całość dokładnie mieszamy.
KROK 5: PRZYGOTOWUJEMY DODATKI
Odrywamy liście sałaty rzymskiej. Szczypiorek kroimy w zapałkę.
KROK 6: GRILLUJEMY BUŁKI
Bułki kładziemy na ruszcie grilla na ok. 2 minuty.
KROK 7: SKŁADAMY BURGERA
Na spodnie części bułek wykładamy 1 łyżkę salsy, sałatę i kotlet rybny, a następnie znów 1 łyżkę salsy. Posypujemy szczypiorkiem i przykrywamy górną częścią bułki.
Zobacz podobne
przepisy
Burger z sandaczem z sosem z kaparów
Oryginalny sposób na domowe burgery. W wersji z rybą i majonezowym sosem kaparowym zaskoczą niejednego fana kanapek!
Burgery z karpia z konfiturą z czerwonej cebuli
Tradycja spotyka się z nowoczesnością, a kuchnia polska z amerykańską! I tak powstaje burger z karpia według Okrasy!
Burger z cieciorki z dipem ananasowym
Daria Ładocha wie, jak miksować najróżniejsze smaki! Spróbuj burgera z cieciorki, kukurydzy i sera feta, z sosem słodko-kwaśnym na bazie ananasa, w pieczywie owsianym!
Burger z chili i chutney z cebuli
Z cebuli możesz przygotować gęstą konfiturę, która doskonale sprawdzi się jako dodatek do ostrych, mięsnych burgerów! To danie w sam raz na spotkanie przy grillu!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Vol-au-vent ze schabem i porami, w sosie pieczarkowym podawane z sałatą
- Polędwiczka wieprzowa w sosie pomarańczowo-przyprawowym z ziemniakami duchesse i zapiekanką z brokułów i kalafiora
- Śmietankowe ciasto z owocami
- Kaszaloty, czyli papryki faszerowane mięsem i kaszą
- Szarlotka – przepis na kruche ciasto z jabłkami
- Udka kurczaka z pieczonymi warzywami
- Placek ze śliwkami
- Krem borówkowy z karmelem
- Drożdżowe bułeczki do burgerów
- Tort kanapkowy z pastą jajeczną
- Wegańska tarta bez pieczenia z owocami
- Placki ziemniaczane z pomoćką szparagową
- Zupa w stylu azjatyckim
- Ser halloumi z glazurą miodowo-cytrynową
- Omlet biszkoptowy z borówkami i serkiem
- Jambalaya z kurczakiem, kiełbasą i krewetkami
- Stek wołowy z sałatką z kaszy bulgur
- Zapiekanka ziemniaczana z serem camembert
- Jogurt
- Parowane młode ziemniaczki z gzikiem i salsą
- Antipasti
- Semifreddo z czarnym sezamem
- Pampuchy z masłem makowym i sosem waniliowym
- Sum w śmietanie
- Grillowane ziemniaki i pierś kurczaka – pomysł na lunchbox
- Tosty z awokado i jajkiem
- Koncentrat bulionu wołowego
- Krem ziemniaczany
- Kisiel gryczany z boczkiem
- Śródziemnomorski burger z paprykowym relishem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
429 dni temu
Ile ma być tego łososia w gramach?
odpowiedz
429 dni temu
Filet z łososia waży ok. 200 g, także w tym przepisie należy wykorzystać ok. 400 g.