
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Majonez, natkę pietruszki, sok z cytryny i posiekane kapary mieszamy razem i odstawiamy.
Umyte i osuszone filety obtaczamy w mące wymieszanej z solą oraz ostrą papryką. Nadmiar mąki strząsamy.
Na patelni rozgrzewamy masło i olej rzepakowy. Rybę smażymy z dwóch stron po kilka minut.
Bułki przekrawamy w poprzek, spodnią część smarujemy sosem, układamy na niej po 2 listki sałaty lodowej oraz po 1 usmażonym filecie. Na wierzch nakładamy odrobinę sosu i przykrywamy drugą częścią bułki.
Zobacz podobne
przepisy
Dorsz z chorizo i rozmarynem
Soczyste kawałki ryby upieczone z kiełbasą chorizo i świeżym rozmarynem. Proste danie o wyrafinowanym smaku.


Krewetki w soli kokosowej z pomarańczowym dipem
Oryginalny pomysł nie tylko na wystawne przyjęcie: krewetki w panierce z wiórków kokosowych podane z dipem z pomarańczy!

Szaszłyki z krewetek w marynacie jerk
Niebanalna propozycja grillowa w egzotycznym stylu – szaszłyki z krewetek i ananasa w pysznej aromatycznej marynacie.

Sum z karaibską salsą
Grillowane filety z suma z aromatyczną salsą w stylu karaibskim przygotowaną na bazie banana, mango oraz świeżych ziół.

Zobacz przepisy
na lato
- Frytki z batatów
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Botwinka – przepis na zupę z botwiny
- Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
- Kurczak po wietnamsku
- Deser z tapioką
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Musaka grecka
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Ramen
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Kurczak po tajsku
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
- Ravioli z grzybami – przepis na włoski przysmak
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2320 dni temu
Pychaaaa...
odpowiedz