
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Majonez, natkę pietruszki, sok z cytryny i posiekane kapary mieszamy razem i odstawiamy.
Umyte i osuszone filety obtaczamy w mące wymieszanej z solą oraz ostrą papryką. Nadmiar mąki strząsamy.
Na patelni rozgrzewamy masło i olej rzepakowy. Rybę smażymy z dwóch stron po kilka minut.
Bułki przekrawamy w poprzek, spodnią część smarujemy sosem, układamy na niej po 2 listki sałaty lodowej oraz po 1 usmażonym filecie. Na wierzch nakładamy odrobinę sosu i przykrywamy drugą częścią bułki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Śledź w oleju
- Śledzie po kaszubsku
- Ryba z piekarnika
- Makowiec japoński
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Sernik pistacjowy
- Mini burgery
- Nuggetsy z kurczaka
- Jajka na miękko
- Przekąski sylwestrowe
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pierniki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kutia
- Ciasto na pierogi
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
2425 dni temu
Pychaaaa...
Odpowiedz