Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Majonez, natkę pietruszki, sok z cytryny i posiekane kapary mieszamy razem i odstawiamy.
Umyte i osuszone filety obtaczamy w mące wymieszanej z solą oraz ostrą papryką. Nadmiar mąki strząsamy.
Na patelni rozgrzewamy masło i olej rzepakowy. Rybę smażymy z dwóch stron po kilka minut.
Bułki przekrawamy w poprzek, spodnią część smarujemy sosem, układamy na niej po 2 listki sałaty lodowej oraz po 1 usmażonym filecie. Na wierzch nakładamy odrobinę sosu i przykrywamy drugą częścią bułki.
Zobacz podobne
przepisy
Dorsz z chorizo i rozmarynem
Soczyste kawałki ryby upieczone z kiełbasą chorizo i świeżym rozmarynem. Proste danie o wyrafinowanym smaku.
Krewetki w soli kokosowej z pomarańczowym dipem
Oryginalny pomysł nie tylko na wystawne przyjęcie: krewetki w panierce z wiórków kokosowych podane z dipem z pomarańczy!
Szaszłyki z krewetek w marynacie jerk
Niebanalna propozycja grillowa w egzotycznym stylu – szaszłyki z krewetek i ananasa w pysznej aromatycznej marynacie.
Sum z karaibską salsą
Grillowane filety z suma z aromatyczną salsą w stylu karaibskim przygotowaną na bazie banana, mango oraz świeżych ziół.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Domek z piernika
- Sernik krakowski
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sałatka gyros
- Śledzie po kaszubsku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Piernik staropolski
- Pierniki
- Przekąski sylwestrowe
- Pieczona ryba po grecku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto na pierogi
- Kompot z suszu z cytryną
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2119 dni temu
Pychaaaa...
odpowiedz