Sum z karaibską salsą

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Obrane i pokrojone w kostkę owoce łączymy z posiekanymi ziołami i drobno pokrojoną papryczką chilli.

Miód i limonkę łączymy i skrapiamy nimi salsę. Odstawiamy do lodówki.

Umytego i osuszonego suma nacieramy z dwóch stron mieszanką z drobno posiekanego czosnku, soli, pieprzu i oliwy z oliwek. Filety grillujemy po kilka minut z każdej strony. Podajemy z dodatkiem salsy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Dorsz z chorizo i rozmarynem

Soczyste kawałki ryby upieczone z kiełbasą chorizo i świeżym rozmarynem. Proste danie o wyrafinowanym smaku.

Dorsz z chorizo i rozmarynem sticker MSC

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Dorsz w pesto

Delikatne kawałki filetów z dorsza posmarowane warstwą aromatycznego zielonego pesto i zapieczone z plastrami pomidorów.

Dorsz w pesto sticker MSC

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Pstrąg łososiowy z orzechową fasolką

Pyszna ryba podana na fasolce szparagowej otoczonej delikatną śmietanką z kawałkami chrupiących orzechów laskowych.

Pstrąg łososiowy z orzechową fasolką

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Pieczony pstrąg w pomidorach i oliwkach

Upieczony w całości pstrąg, wypełniony aromatyczną pastą pomidorowo-oliwkową o wyraźnej nucie bazylii – smakuje wybornie!

Pieczony pstrąg w pomidorach i oliwkach

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!