Dorsz z chorizo i rozmarynem

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni.

Filety myjemy, osuszamy ręcznikiem, oprószamy z dwóch stron solą i pieprzem. Skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny.

Rozmaryn układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Na rozmarynie kładziemy filety, a na nich po parę plasterków chorizo. Pieczemy ok. 8-12 minut.

 

 

Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Dorsz w pesto

Delikatne kawałki filetów z dorsza posmarowane warstwą aromatycznego zielonego pesto i zapieczone z plastrami pomidorów.

Dorsz w pesto sticker MSC

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Pomidorowy pstrąg z imbirem

Delikatna ryba połączona z intensywnym smakiem pasty pomidorowo-paprykowej z imbirem, podana ze świeżą kolendrą.

Pomidorowy pstrąg z imbirem

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Łosoś z salsą z truskawek

Niebanalne połączenie pieczonych kawałków łososia w miodowej glazurze z kolorową sałatką owocową i kawałkami sera.

Łosoś z salsą z truskawek sticker MSC

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Labraks w cytrusach z sałatką z rukoli

Wyborna grillowana ryba przesiąknięta świeżą pomarańczową nutą, podawana z lekką sałatką z rukoli, kaparów i oliwek.

Labraks w cytrusach z sałatką z rukoli

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!