![Dorsz z chorizo i rozmarynem Dorsz z chorizo i rozmarynem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/445856d3542d-e89d2f5b64-dorsz_z_chorizo_960x540_2015.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni.
Filety myjemy, osuszamy ręcznikiem, oprószamy z dwóch stron solą i pieprzem. Skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny.
Rozmaryn układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Na rozmarynie kładziemy filety, a na nich po parę plasterków chorizo. Pieczemy ok. 8-12 minut.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Dorsz w pesto
Delikatne kawałki filetów z dorsza posmarowane warstwą aromatycznego zielonego pesto i zapieczone z plastrami pomidorów.
![Dorsz w pesto](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/036b373faf9b-33829ebf86-dorsz_w_pesto_960x540_2015.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Pomidorowy pstrąg z imbirem
Delikatna ryba połączona z intensywnym smakiem pasty pomidorowo-paprykowej z imbirem, podana ze świeżą kolendrą.
![Pomidorowy pstrąg z imbirem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/8ad720f7346a-9a3312103f-pomidorowy_pstrag_960x540_2015.webp)
Łosoś z salsą z truskawek
Niebanalne połączenie pieczonych kawałków łososia w miodowej glazurze z kolorową sałatką owocową i kawałkami sera.
![Łosoś z salsą z truskawek](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/43122bfc2c47-b22092939e-losos_z_salsa_z_truskawek_960x540_2015.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Labraks w cytrusach z sałatką z rukoli
Wyborna grillowana ryba przesiąknięta świeżą pomarańczową nutą, podawana z lekką sałatką z rukoli, kaparów i oliwek.
![Labraks w cytrusach z sałatką z rukoli](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/786c4e002cb5-6a8af74087-labraks_w_cytrusach_960x540_2015.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Aromatyczna karkówka z grilla
- Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem
- Kotlety jagnięce z miętową gremolatą
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Gulasz wieprzowy z łopatki
- Pikantne szaszłyczki z łososia w ajwarze z grillowaną kapustą i sosem czosnkowym
- Pieczony kurczak w curry z ryżem z papryką
- Papilotki z łososiem z porami, gruszkami i serem pleśniowym
- Karp w sosie piernikowym
- Karp duszony w kiszonej kapuście
- Gulasz z chorizo z ciecierzycą w tortilli
- Ciasto z batatów i mango
- Arroz de marisco, czyli ryż z owocami morza
- Szaszłyki z kiełbasy śląskiej
- Biała kiełbasa zapiekana w sosie musztardowo-piwnym
- Pudding jaglany z kaki
- Mieszanka przyprawowa do grilla
- Krewetki tygrysie w maślanym sosie z botwinki i czosnku
- Konfitura czereśniowa z nasionami chia
- Crème brûlée z karmelizowaną pomarańczą
- Tosty z brokułem i serem provolone
- Makówki śląskie
- Pasztet z wątróbek drobiowych
- Lody domowe w dwóch smakach
- Herbaciane paluszki
- Pieczone gruszki z nadzieniem i bezą
- Lody truskawkowe z bazylią
- Pudding chia z solonym karmelem
- Chorwacki pilaw z jagnięciną
- Raita z ogórków i bakłażana
Komentarze (0)