
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Skórę umytej i osuszonej ryby nacinamy po obu stronach w 3-4 miejscach.
Owoce wyparzamy i osuszamy. Z cytryny oraz 3 pomarańczy ścieramy skórkę i dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek. Marynatą nacieramy rybę.
Te same pomarańcze kroimy w plasterki, układamy na ruszcie i lekko grillujemy. Następnie odwracamy je na drugą stronę i układamy na nich ryby. Grillujemy po kilka minut z każdej strony.
Rukolę mieszamy z kaparami i pokrojonymi oliwkami. Pozostałe pomarańcze filetujemy i dodajemy do sałatki. Z resztek wyciskamy sok, mieszamy go z 3 łyżkami oliwy z oliwek i polewamy sałatkę.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Spaghetti carbonara
- Sałatka gyros
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Śledzie po kaszubsku
- Śledź w oleju
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Burek ze szpinakiem
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Sernik pistacjowy
- Piernik świąteczny
- Klasyczna sałatka grecka
- Ryba z piekarnika
- Pieczona ryba po grecku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (3)
1636 dni temu
Jaki czas pieczenia?
Odpowiedz
1636 dni temu
Czas grillowania ryby zależy w tym przypadku od wielu czynników, np. od stopnia rozgrzania grilla, temperatury, jaką uda Ci się osiągnąć, wielkości i grubości fileta. Właśnie dlatego w przepisie posłużyliśmy się mniej precyzyjnym określeniem: "kilka minut z każdej strony". Obserwuj rybę w trakcie grillowania: kiedy skórka ładnie się przypiecze, a mięso nabierze białego koloru, zdejmij labraksy z rusztu i odłóż na bok, by chwilę odpoczęły przed podaniem.
4066 dni temu
Podejrzewam, ze pomarańcze sie zbyt mocno przypieka (cztaj- spalą) zanim ryba sie na nich ugriluje. Poza tym fajny przepis. Labraks jest pyszną rybą. Szkoda, ze w Lidlu spotkałam go tylko raz.
Odpowiedz