Labraks w cytrusach z sałatką z rukoli
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Skórę umytej i osuszonej ryby nacinamy po obu stronach w 3-4 miejscach.

Owoce wyparzamy i osuszamy. Z cytryny oraz 3 pomarańczy ścieramy skórkę i dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek. Marynatą nacieramy rybę.

Te same pomarańcze kroimy w plasterki, układamy na ruszcie i lekko grillujemy. Następnie odwracamy je na drugą stronę i układamy na nich ryby. Grillujemy po kilka minut z każdej strony.

Rukolę mieszamy z kaparami i pokrojonymi oliwkami. Pozostałe pomarańcze filetujemy i dodajemy do sałatki. Z resztek wyciskamy sok, mieszamy go z 3 łyżkami oliwy z oliwek i polewamy sałatkę.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    1270 dni temu
    Podejrzewam, ze pomarańcze sie zbyt mocno przypieka (cztaj- spalą) zanim ryba sie na nich ugriluje. Poza tym fajny przepis. Labraks jest pyszną rybą. Szkoda, ze w Lidlu spotkałam go tylko raz.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram