Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Umytą i osuszoną rybę oprószamy solą i pieprzem z dwóch stron, układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową, na wierzch nakładamy pesto.
Na kawałkach ryby układamy plasterki pomidora.
Pokruszony miąższ chleba, czosnek oraz starty ser miksujemy, dodając 2 łyżki oliwy z oliwek. Przyprawiamy solą i pieprzem i nakładamy na wierzch pomidorów.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni ok. 10-15 minut.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Burger z sandaczem z sosem z kaparów
Oryginalny sposób na domowe burgery. W wersji z rybą i majonezowym sosem kaparowym zaskoczą niejednego fana kanapek!
Dorada z grilla z sosem cytrynowym
Smażona na maśle dorada smakuje wyśmienicie w towarzystwie soku z cytryny i delikatnego, kremowego sosu na bazie wina.
Pieczony pstrąg w pomidorach i oliwkach
Upieczony w całości pstrąg, wypełniony aromatyczną pastą pomidorowo-oliwkową o wyraźnej nucie bazylii – smakuje wybornie!
Dorsz z chorizo i rozmarynem
Soczyste kawałki ryby upieczone z kiełbasą chorizo i świeżym rozmarynem. Proste danie o wyrafinowanym smaku.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Świąteczne śledzie po cygańsku
- Ekspresowy krem z groszku
- Wołowina w czerwonym winie. Dla Niego.
- Pstrąg łososiowy ze szpinakiem i czosnkiem
- Paluszki rybne z mintaja z sosem tatarskim
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Indyk w pesto
- Wykwintne roladki rybne
- Dorsz w szynce pod chrzanową pierzynką
- Dorsz z pesto limonkowym i pieczoną cykorią
- Tarta szpinakowo-borówkowa
- Pizza z mięsem mielonym i suszonymi pomidorami
- Ryba pieczona w ziołowym pesto
- Smażona ryba na purée z groszku
- Makaron razowy z pesto z suszonych pomidorów
- Kolorowa ryba w srebrnych papilotach
- Ciabatty z winogronami i serem pleśniowym
- Dorsz w pesto
- Szaraki z pieczonym łososiem i kremowym szpinakiem
- Ostra zupa z rybą i ryżem
- Rollsy z warzywami i sosem orzechowym
- Carpaccio z pomidorów
- Tarta z botwinką
- 3 sposoby na dania z ryżu
- Kotleciki z białej kiełbasy w sosie chrzanowym
- Babeczki dyniowe
- Wegański sos tatarski
- Kluski dyniowe z jogurtem i owocami
- Imbirowe skrzydełka z grilla
- Kruche babeczki z rabarbarem i bezą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
3399 dni temu
Wyśmienite połączenie smaków. :)
odpowiedz
3535 dni temu
Zestaw dobry z każdą rybą. przy miksowania chleba, sera i czosnku dodawać trzeba wody.
odpowiedz
3607 dni temu
ryba wychodzi bardzo smaczna, polecam
odpowiedz
3721 dni temu
MAMA sms
odpowiedz
3815 dni temu
bardzo fajne, lekkie danie:) naprawdę szybko się robi, a efekt jest pyyysznyyyy;) ten przepis dołącza do grona moich faworytów:)
odpowiedz