Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Umytą i osuszoną rybę oprószamy solą i pieprzem z dwóch stron, układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową, na wierzch nakładamy pesto.
Na kawałkach ryby układamy plasterki pomidora.
Pokruszony miąższ chleba, czosnek oraz starty ser miksujemy, dodając 2 łyżki oliwy z oliwek. Przyprawiamy solą i pieprzem i nakładamy na wierzch pomidorów.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni ok. 10-15 minut.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Burger z sandaczem z sosem z kaparów
Oryginalny sposób na domowe burgery. W wersji z rybą i majonezowym sosem kaparowym zaskoczą niejednego fana kanapek!
Dorada z grilla z sosem cytrynowym
Smażona na maśle dorada smakuje wyśmienicie w towarzystwie soku z cytryny i delikatnego, kremowego sosu na bazie wina.
Pieczony pstrąg w pomidorach i oliwkach
Upieczony w całości pstrąg, wypełniony aromatyczną pastą pomidorowo-oliwkową o wyraźnej nucie bazylii – smakuje wybornie!
Dorsz z chorizo i rozmarynem
Soczyste kawałki ryby upieczone z kiełbasą chorizo i świeżym rozmarynem. Proste danie o wyrafinowanym smaku.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Golonka pieczona po bawarsku
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Kapusta z grochem
- Ryba po japońsku
- Przekąski sylwestrowe
- Sernik piernikowy
- Domek z piernika
- Ciasto marchewkowe
- Pierniki
- Sernik krakowski
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Śledzie po kaszubsku
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Uszka z grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
3452 dni temu
Wyśmienite połączenie smaków. :)
odpowiedz
3587 dni temu
Zestaw dobry z każdą rybą. przy miksowania chleba, sera i czosnku dodawać trzeba wody.
odpowiedz
3660 dni temu
ryba wychodzi bardzo smaczna, polecam
odpowiedz
3773 dni temu
MAMA sms
odpowiedz
3868 dni temu
bardzo fajne, lekkie danie:) naprawdę szybko się robi, a efekt jest pyyysznyyyy;) ten przepis dołącza do grona moich faworytów:)
odpowiedz