Dorsz w pesto
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Umytą i osuszoną rybę oprószamy solą i pieprzem z dwóch stron, układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową, na wierzch nakładamy pesto.

Na kawałkach ryby układamy plasterki pomidora.

Pokruszony miąższ chleba, czosnek oraz starty ser miksujemy, dodając 2 łyżki oliwy z oliwek. Przyprawiamy solą i pieprzem i nakładamy na wierzch pomidorów.

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni ok. 10-15 minut.

 

 

Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Karolina Karolina
    2719 dni temu
    Wyśmienite połączenie smaków. :)

    odpowiedz

  • Mitkos Mitkos
    2855 dni temu
    Zestaw dobry z każdą rybą. przy miksowania chleba, sera i czosnku dodawać trzeba wody.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2927 dni temu
    ryba wychodzi bardzo smaczna, polecam

    odpowiedz

  • GośćMarcelina GośćMarcelina
    3041 dni temu
    MAMA sms

    odpowiedz

  • Gosia Gosia
    3135 dni temu
    bardzo fajne, lekkie danie:) naprawdę szybko się robi, a efekt jest pyyysznyyyy;) ten przepis dołącza do grona moich faworytów:)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!