![Dorsz w pesto Dorsz w pesto](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/169af90dcc10-33829ebf86-dorsz_w_pesto_960x540_2015.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Umytą i osuszoną rybę oprószamy solą i pieprzem z dwóch stron, układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową, na wierzch nakładamy pesto.
Na kawałkach ryby układamy plasterki pomidora.
Pokruszony miąższ chleba, czosnek oraz starty ser miksujemy, dodając 2 łyżki oliwy z oliwek. Przyprawiamy solą i pieprzem i nakładamy na wierzch pomidorów.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni ok. 10-15 minut.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Burger z sandaczem z sosem z kaparów
Oryginalny sposób na domowe burgery. W wersji z rybą i majonezowym sosem kaparowym zaskoczą niejednego fana kanapek!
![Burger z sandaczem z sosem z kaparów](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/a399aa6be704-c7086afd01-burger_z_sandaczem_960x540_2015.webp)
Dorada z grilla z sosem cytrynowym
Smażona na maśle dorada smakuje wyśmienicie w towarzystwie soku z cytryny i delikatnego, kremowego sosu na bazie wina.
![Dorada z grilla z sosem cytrynowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/bd97e7739c76-9d51d4f79b-dorada_z_grilla_960x540_2015.webp)
Pieczony pstrąg w pomidorach i oliwkach
Upieczony w całości pstrąg, wypełniony aromatyczną pastą pomidorowo-oliwkową o wyraźnej nucie bazylii – smakuje wybornie!
![Pieczony pstrąg w pomidorach i oliwkach](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/483eed88c071-facc72cde0-pieczony_pstrag_w_pomidorach_960x540_2015.webp)
Dorsz z chorizo i rozmarynem
Soczyste kawałki ryby upieczone z kiełbasą chorizo i świeżym rozmarynem. Proste danie o wyrafinowanym smaku.
![Dorsz z chorizo i rozmarynem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/42695eda074e-e89d2f5b64-dorsz_z_chorizo_960x540_2015.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Świąteczne śledzie po cygańsku
- Ekspresowy krem z groszku
- Wołowina w czerwonym winie. Dla Niego.
- Pstrąg łososiowy ze szpinakiem i czosnkiem
- Paluszki rybne z mintaja z sosem tatarskim
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Indyk w pesto
- Wykwintne roladki rybne
- Dorsz w szynce pod chrzanową pierzynką
- Dorsz z pesto limonkowym i pieczoną cykorią
- Tarta szpinakowo-borówkowa
- Pizza z mięsem mielonym i suszonymi pomidorami
- Ryba pieczona w ziołowym pesto
- Smażona ryba na purée z groszku
- Makaron razowy z pesto z suszonych pomidorów
- Kolorowa ryba w srebrnych papilotach
- Ciabatty z winogronami i serem pleśniowym
- Dorsz w pesto
- Szaraki z pieczonym łososiem i kremowym szpinakiem
- Ostra zupa z rybą i ryżem
- Rollsy z warzywami i sosem orzechowym
- Carpaccio z pomidorów
- Tarta z botwinką
- 3 sposoby na dania z ryżu
- Kotleciki z białej kiełbasy w sosie chrzanowym
- Babeczki dyniowe
- Wegański sos tatarski
- Kluski dyniowe z jogurtem i owocami
- Imbirowe skrzydełka z grilla
- Kruche babeczki z rabarbarem i bezą
Komentarze (5)
3322 dni temu
Wyśmienite połączenie smaków. :)
odpowiedz
3458 dni temu
Zestaw dobry z każdą rybą. przy miksowania chleba, sera i czosnku dodawać trzeba wody.
odpowiedz
3530 dni temu
ryba wychodzi bardzo smaczna, polecam
odpowiedz
3644 dni temu
MAMA sms
odpowiedz
3738 dni temu
bardzo fajne, lekkie danie:) naprawdę szybko się robi, a efekt jest pyyysznyyyy;) ten przepis dołącza do grona moich faworytów:)
odpowiedz