Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Umytą i osuszoną rybę oprószamy solą i pieprzem z dwóch stron, układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową, na wierzch nakładamy pesto.
Na kawałkach ryby układamy plasterki pomidora.
Pokruszony miąższ chleba, czosnek oraz starty ser miksujemy, dodając 2 łyżki oliwy z oliwek. Przyprawiamy solą i pieprzem i nakładamy na wierzch pomidorów.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni ok. 10-15 minut.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Piernik świąteczny
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Makowiec japoński
- Sernik pistacjowy
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciasto na pierogi
- Uszka z grzybami
- Łazanki
- Śledzie po kaszubsku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sałatka gyros
- Kutia
- Jajka na miękko
- Mini burgery
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Burek ze szpinakiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl


Komentarze (5)
3777 dni temu
Wyśmienite połączenie smaków. :)
Odpowiedz
3912 dni temu
Zestaw dobry z każdą rybą. przy miksowania chleba, sera i czosnku dodawać trzeba wody.
Odpowiedz
3985 dni temu
ryba wychodzi bardzo smaczna, polecam
Odpowiedz
4098 dni temu
MAMA sms
Odpowiedz
4193 dni temu
bardzo fajne, lekkie danie:) naprawdę szybko się robi, a efekt jest pyyysznyyyy;) ten przepis dołącza do grona moich faworytów:)
Odpowiedz