Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Duże naczynie żaroodporne smarujemy połową oliwy z oliwek.
Wnętrze wypatroszonych, umytych i osuszonych pstrągów oprószamy solą i pieprzem.
Na dużej patelni rozgrzewamy pozostałą część oliwy, podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, mieszamy, a po chwili dodajemy pomidory z puszki. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut. Na końcu dodajemy pokrojone oliwki, sól i pieprz oraz posiekaną bazylię.
Wnętrze ryb napełniamy sosem i układamy je w naczyniu żaroodpornym. Resztą sosu polewamy wierzch ryb. Naczynie zakrywamy folią aluminiową i pieczemy ok. 15 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Łososiowe fajitas
Pyszne tortille podane z pastą ze świeżego awokado, warzywami z patelni oraz delikatnymi kawałkami pysznego łososia.
Pomidorowy pstrąg z imbirem
Delikatna ryba połączona z intensywnym smakiem pasty pomidorowo-paprykowej z imbirem, podana ze świeżą kolendrą.
Grillowany pstrąg łososiowy w szynce szwarcwaldzkiej
Smakowity pstrąg przesiąknięty nutą cytrynową oraz aromatem świeżej szałwii, owinięty w delikatne plastry szynki.
Pstrąg łososiowy z orzechową fasolką
Pyszna ryba podana na fasolce szparagowej otoczonej delikatną śmietanką z kawałkami chrupiących orzechów laskowych.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Polędwiczki z suszonymi pomidorami
- Pstrąg łososiowy w papilotach na purée z selera
- Schab na chlebie zapiekany pod beszamelem
- Zapiekanka z kurczakiem i chorizo
- Królik w śmietanowo - musztardowym sosie z białego wina
- Faszerowane ciabatty
- Kokosowa zupa curry z marchewką
- Grzanki z tapenadą - pastą z oliwek
- Kawowe lody z nektarynką
- Zupa jarzynowa z pastą ziołową
- Zupa z ciecierzycy z mleczkiem kokosowym
- Łosoś z kremem musztardowym w chlebie pita
- Baba ghanoush
- Zupa pomidorowa z bazylią
- Chleb z pastą z serka koziego
- Nocna owsianka ze skyrem i truskawkami
- Domowa kapusta kiszona
- Sycylijski makaron z kalafiorem
- Sałatka z grillowanym bakłażanem
- Wegański makowiec w polewie czekoladowej
- Dyniowe lasagne z farszem twarogowo-szpinakowym
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- MINIROLADKI Z KREMEM LIMONKOWYM
- KARNAWAŁOWE CAŁUSKI
- DESER SZAMPAŃSKI
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- Spaghetti alla puttanesca
- Karp w galarecie
- Konfitura pomarańczowo-marchewkowa z imbirem
- Sernik dyniowy na korzennym spodzie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
2938 dni temu
Mega piękne połączenie , ja dodałem jeszcze nutkę " ostrośći " Kapitalne danie :) POLECAM
odpowiedz
3507 dni temu
Bardzo dobry przepis. Polecam :)
odpowiedz
3578 dni temu
Właśnie się zabieram. Mam nadzieję, że będzie smaczny. ;-)
odpowiedz
3776 dni temu
Właśnie zrobiłem ten przepis. Wszystko się udało nawet początkującemu kucharzowi Trzeba tylko odpowiednio doprawić solą bo samo przypruszenie nie wystarczy :) W ogóle same te pstrągi są bardzo dobrej "jakości " czyli są smaczne. Polecam ten przepis. Jest prosty i szybki a efekt końcowy jest wyborny :) Aha i najlepiej do tego pasuje jakieś małe wino Oczywiście też z Lidla :P
odpowiedz
3821 dni temu
Ja zajadałam z młodymi ziemniaczkami i sałatką (sałatka zielona, oliwki - tego nigdy za wiele, ogórek, papryka i do tego jakiś sosik vinegret lub podobny)
odpowiedz
3842 dni temu
Drogi gościu, rybę możesz podać z ziemniakami (gotowanymi lub pieczonymi) lub ryżem, w zależności od upodobań.
odpowiedz
3842 dni temu
Witam. Z czym taką rybke najlepiej podać?
odpowiedz