
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Duże naczynie żaroodporne smarujemy połową oliwy z oliwek.
Wnętrze wypatroszonych, umytych i osuszonych pstrągów oprószamy solą i pieprzem.
Na dużej patelni rozgrzewamy pozostałą część oliwy, podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, mieszamy, a po chwili dodajemy pomidory z puszki. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut. Na końcu dodajemy pokrojone oliwki, sól i pieprz oraz posiekaną bazylię.
Wnętrze ryb napełniamy sosem i układamy je w naczyniu żaroodpornym. Resztą sosu polewamy wierzch ryb. Naczynie zakrywamy folią aluminiową i pieczemy ok. 15 minut.
Zobacz podobne przepisy
Zobacz przepisy na lato
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Gulasz wołowy
- Butter chicken
- Przepis na sos bolognese
- Ciasto na pierogi
- Sushi
- Gnocchi szpinakowe
- Baklawa grecka
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Zupa z cukinii - krem z grzankami
- Leczo
- Papryka faszerowana wegetariańska - z kaszą i warzywami
- Kurczak po tajsku
- Cevapcici z sosem tzatziki
- Musaka grecka
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Pasteis de nata - portugalskie minitarty
- Gyros z kurczaka w picie
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (7)
3239 dni temu
Mega piękne połączenie , ja dodałem jeszcze nutkę " ostrośći " Kapitalne danie :) POLECAM
Odpowiedz
3808 dni temu
Bardzo dobry przepis. Polecam :)
Odpowiedz
3879 dni temu
Właśnie się zabieram. Mam nadzieję, że będzie smaczny. ;-)
Odpowiedz
4077 dni temu
Właśnie zrobiłem ten przepis. Wszystko się udało nawet początkującemu kucharzowi Trzeba tylko odpowiednio doprawić solą bo samo przypruszenie nie wystarczy :) W ogóle same te pstrągi są bardzo dobrej "jakości " czyli są smaczne. Polecam ten przepis. Jest prosty i szybki a efekt końcowy jest wyborny :) Aha i najlepiej do tego pasuje jakieś małe wino Oczywiście też z Lidla :P
Odpowiedz
4122 dni temu
Ja zajadałam z młodymi ziemniaczkami i sałatką (sałatka zielona, oliwki - tego nigdy za wiele, ogórek, papryka i do tego jakiś sosik vinegret lub podobny)
Odpowiedz
4143 dni temu
Drogi gościu, rybę możesz podać z ziemniakami (gotowanymi lub pieczonymi) lub ryżem, w zależności od upodobań.
Odpowiedz
4143 dni temu
Witam. Z czym taką rybke najlepiej podać?
Odpowiedz