Grillowany pstrąg łososiowy w szynce szwarcwaldzkiej

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Wnętrze wypatroszonych, umytych i osuszonych pstrągów oprószamy solą i pieprzem. Cytrynę kroimy w plasterki, które układamy wewnątrz ryb razem z listkami szałwii.

3 plastry szynki szwarcwaldzkiej układamy na desce w taki sposób, by lekko na siebie nachodziły, a następnie zawijamy w nie pstrąga. Czynność powtarzamy.

Pstrągi grillujemy przez kilka minut z każdej strony i przekładamy na talerze. Drugą cytrynę kroimy w ósemki i dodajemy po 2 kawałki do ryby.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Dorada z grilla z sosem cytrynowym

Smażona na maśle dorada smakuje wyśmienicie w towarzystwie soku z cytryny i delikatnego, kremowego sosu na bazie wina.

Dorada z grilla z sosem cytrynowym

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Labraks w cytrusach z sałatką z rukoli

Wyborna grillowana ryba przesiąknięta świeżą pomarańczową nutą, podawana z lekką sałatką z rukoli, kaparów i oliwek.

Labraks w cytrusach z sałatką z rukoli

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Pieczony pstrąg w pomidorach i oliwkach

Upieczony w całości pstrąg, wypełniony aromatyczną pastą pomidorowo-oliwkową o wyraźnej nucie bazylii – smakuje wybornie!

Pieczony pstrąg w pomidorach i oliwkach

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Pstrąg łososiowy z orzechową fasolką

Pyszna ryba podana na fasolce szparagowej otoczonej delikatną śmietanką z kawałkami chrupiących orzechów laskowych.

Pstrąg łososiowy z orzechową fasolką

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (1)

Avatar
  • Ognista Ognista
    4038 dni temu
    Właśnie skończyłam obiad, pycha ale można ryby nie solić, szynka jest słona. Zamiast szałwii dałam listki bazylii.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!