
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Wnętrze wypatroszonych, umytych i osuszonych pstrągów oprószamy solą i pieprzem. Cytrynę kroimy w plasterki, które układamy wewnątrz ryb razem z listkami szałwii.
3 plastry szynki szwarcwaldzkiej układamy na desce w taki sposób, by lekko na siebie nachodziły, a następnie zawijamy w nie pstrąga. Czynność powtarzamy.
Pstrągi grillujemy przez kilka minut z każdej strony i przekładamy na talerze. Drugą cytrynę kroimy w ósemki i dodajemy po 2 kawałki do ryby.
Zobacz podobne
przepisy
Dorada z grilla z sosem cytrynowym
Smażona na maśle dorada smakuje wyśmienicie w towarzystwie soku z cytryny i delikatnego, kremowego sosu na bazie wina.

Labraks w cytrusach z sałatką z rukoli
Wyborna grillowana ryba przesiąknięta świeżą pomarańczową nutą, podawana z lekką sałatką z rukoli, kaparów i oliwek.

Pieczony pstrąg w pomidorach i oliwkach
Upieczony w całości pstrąg, wypełniony aromatyczną pastą pomidorowo-oliwkową o wyraźnej nucie bazylii – smakuje wybornie!

Pstrąg łososiowy z orzechową fasolką
Pyszna ryba podana na fasolce szparagowej otoczonej delikatną śmietanką z kawałkami chrupiących orzechów laskowych.

Zobacz przepisy
na święta
- Babka kawowa
- Sałatka jarzynowa z kaparami i rzeżuchą
- Sernik na zimno
- Faszerowane jajka koszyczki w trzech kolorach
- Czekoladowe babeczki wielkanocne
- Jajka po rosyjsku
- Tort czekoladowy z orzechami włoskimi
- Jajka zapiekane w szynce
- Jajka faszerowane pastą z kawioru
- Pasta jajeczna
- Pikantny schab pieczony w boczku
- Wegańskie śledzie à la matias z bakłażana
- Wegańska polędwica wellington z burakami
- Tort serowy z nutą pomarańczy
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Jaja faszerowane na dwa sposoby i sos wielkanocny
- Domowe majonezy smakowe
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Mazurek z białą czekoladą i wiśniami
- Monoporcje – malinowe serniczki na zimno z żywymi kwiatami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
3898 dni temu
Właśnie skończyłam obiad, pycha ale można ryby nie solić, szynka jest słona. Zamiast szałwii dałam listki bazylii.
odpowiedz