Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Wnętrze wypatroszonych, umytych i osuszonych pstrągów oprószamy solą i pieprzem. Cytrynę kroimy w plasterki, które układamy wewnątrz ryb razem z listkami szałwii.
3 plastry szynki szwarcwaldzkiej układamy na desce w taki sposób, by lekko na siebie nachodziły, a następnie zawijamy w nie pstrąga. Czynność powtarzamy.
Pstrągi grillujemy przez kilka minut z każdej strony i przekładamy na talerze. Drugą cytrynę kroimy w ósemki i dodajemy po 2 kawałki do ryby.
Zobacz podobne
przepisy
Dorada z grilla z sosem cytrynowym
Smażona na maśle dorada smakuje wyśmienicie w towarzystwie soku z cytryny i delikatnego, kremowego sosu na bazie wina.
Labraks w cytrusach z sałatką z rukoli
Wyborna grillowana ryba przesiąknięta świeżą pomarańczową nutą, podawana z lekką sałatką z rukoli, kaparów i oliwek.
Pieczony pstrąg w pomidorach i oliwkach
Upieczony w całości pstrąg, wypełniony aromatyczną pastą pomidorowo-oliwkową o wyraźnej nucie bazylii – smakuje wybornie!
Pstrąg łososiowy z orzechową fasolką
Pyszna ryba podana na fasolce szparagowej otoczonej delikatną śmietanką z kawałkami chrupiących orzechów laskowych.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Imbirowo - cytrynowe krewetki z chilli na grzankach
- Pstrąg łososiowy w papilotach na purée z selera
- Dżem bananowo-bazyliowy
- Bażant w limonkach
- Jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą
- Pieczona mozzarella z pomidorami
- Kurczak pieczony z kminkiem
- Grillowane ślimaki z indyka
- Saltimbocca w sosie kaparowym z grillowaną marchewką
- Dorsz w szynce pod chrzanową pierzynką
- Smażony łosoś z zapiekanką z dyni i pora
- Gołąbki z mięsem mielonym w sosie z pomarańczy
- Krem z gotowanym indykiem
- Makaron z wędzonym łososiem w sosie musztardowym
- Ciasteczka maślano-cytrynowe
- Placuszki bananowe z 4 składników
- Budyń piernikowo-czekoladowy z gorącymi wiśniami
- Kanapka bagietka i krewetka
- Kurczak w panierce z prażonej cebuli
- Long drink bananowo-czekoladowy z rumem
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Chlebek kukurydziany z syropem klonowym
- Brzoskwinie pieczone w herbacie
- Wielkanocne koszyczki
- Łosoś w pomarańczach na kapuście pekińskiej
- Bezglutenowe pyzy ze śliwkami
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Wołowe pulpety (klopsy) w sosie pomidorowym
- Wieniec wielkanocny
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
3769 dni temu
Właśnie skończyłam obiad, pycha ale można ryby nie solić, szynka jest słona. Zamiast szałwii dałam listki bazylii.
odpowiedz