Grillowany pstrąg łososiowy w szynce szwarcwaldzkiej
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Wnętrze umytych i osuszonych pstrągów oprószamy solą i pieprzem. Cytrynę kroimy w plasterki, które układamy wewnątrz ryb razem z listkami szałwii.

3 plastry szynki szwarcwaldzkiej układamy na desce w taki sposób, by lekko na siebie nachodziły, a następnie zawijamy w nie pstrąga. Czynność powtarzamy.

Pstrągi grillujemy przez kilka minut z każdej strony i przekładamy na talerze. Drugą cytrynę kroimy w ósemki i dodajemy po 2 kawałki do ryby.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Ognista Ognista
    1648 dni temu
    Właśnie skończyłam obiad, pycha ale można ryby nie solić, szynka jest słona. Zamiast szałwii dałam listki bazylii.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram