![Grillowany pstrąg łososiowy w szynce szwarcwaldzkiej Grillowany pstrąg łososiowy w szynce szwarcwaldzkiej](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/50c8d20d2123-c1e9ab89df-grillowany_pstrag_lososiowy_960x540_2015.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Wnętrze wypatroszonych, umytych i osuszonych pstrągów oprószamy solą i pieprzem. Cytrynę kroimy w plasterki, które układamy wewnątrz ryb razem z listkami szałwii.
3 plastry szynki szwarcwaldzkiej układamy na desce w taki sposób, by lekko na siebie nachodziły, a następnie zawijamy w nie pstrąga. Czynność powtarzamy.
Pstrągi grillujemy przez kilka minut z każdej strony i przekładamy na talerze. Drugą cytrynę kroimy w ósemki i dodajemy po 2 kawałki do ryby.
Zobacz podobne
przepisy
Dorada z grilla z sosem cytrynowym
Smażona na maśle dorada smakuje wyśmienicie w towarzystwie soku z cytryny i delikatnego, kremowego sosu na bazie wina.
![Dorada z grilla z sosem cytrynowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/bd97e7739c76-9d51d4f79b-dorada_z_grilla_960x540_2015.webp)
Labraks w cytrusach z sałatką z rukoli
Wyborna grillowana ryba przesiąknięta świeżą pomarańczową nutą, podawana z lekką sałatką z rukoli, kaparów i oliwek.
![Labraks w cytrusach z sałatką z rukoli](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/786c4e002cb5-6a8af74087-labraks_w_cytrusach_960x540_2015.webp)
Pieczony pstrąg w pomidorach i oliwkach
Upieczony w całości pstrąg, wypełniony aromatyczną pastą pomidorowo-oliwkową o wyraźnej nucie bazylii – smakuje wybornie!
![Pieczony pstrąg w pomidorach i oliwkach](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/483eed88c071-facc72cde0-pieczony_pstrag_w_pomidorach_960x540_2015.webp)
Pstrąg łososiowy z orzechową fasolką
Pyszna ryba podana na fasolce szparagowej otoczonej delikatną śmietanką z kawałkami chrupiących orzechów laskowych.
![Pstrąg łososiowy z orzechową fasolką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/05c9d69c36f1-3a05357d1e-pstrag_lososiowy_960x540_2015.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Imbirowo - cytrynowe krewetki z chilli na grzankach
- Pstrąg łososiowy w papilotach na purée z selera
- Dżem bananowo-bazyliowy
- Bażant w limonkach
- Jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą
- Pieczona mozzarella z pomidorami
- Kurczak pieczony z kminkiem
- Grillowane ślimaki z indyka
- Saltimbocca w sosie kaparowym z grillowaną marchewką
- Dorsz w szynce pod chrzanową pierzynką
- Smażony łosoś z zapiekanką z dyni i pora
- Gołąbki z mięsem mielonym w sosie z pomarańczy
- Krem z gotowanym indykiem
- Makaron z wędzonym łososiem w sosie musztardowym
- Ciasteczka maślano-cytrynowe
- Placuszki bananowe z 4 składników
- Budyń piernikowo-czekoladowy z gorącymi wiśniami
- Kanapka bagietka i krewetka
- Kurczak w panierce z prażonej cebuli
- Long drink bananowo-czekoladowy z rumem
- Ekspresowy bigos w 25 minut i na 2 sposoby
- Chlebek kukurydziany z syropem klonowym
- Brzoskwinie pieczone w herbacie
- Wielkanocne koszyczki
- Łosoś w pomarańczach na kapuście pekińskiej
- Bezglutenowe pyzy ze śliwkami
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Wołowe pulpety (klopsy) w sosie pomidorowym
- Wieniec wielkanocny
Komentarze (1)
3698 dni temu
Właśnie skończyłam obiad, pycha ale można ryby nie solić, szynka jest słona. Zamiast szałwii dałam listki bazylii.
odpowiedz