
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Wnętrze wypatroszonych, umytych i osuszonych pstrągów oprószamy solą i pieprzem. Cytrynę kroimy w plasterki, które układamy wewnątrz ryb razem z listkami szałwii.
3 plastry szynki szwarcwaldzkiej układamy na desce w taki sposób, by lekko na siebie nachodziły, a następnie zawijamy w nie pstrąga. Czynność powtarzamy.
Pstrągi grillujemy przez kilka minut z każdej strony i przekładamy na talerze. Drugą cytrynę kroimy w ósemki i dodajemy po 2 kawałki do ryby.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Boczek pieczony
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Nuggetsy z kurczaka
- Przekąski sylwestrowe
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pierniki
- Uszka z grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Ryba po japońsku
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sernik pistacjowy
- Ciasto marchewkowe
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Krokiety z mięsem
- Śledź w oleju
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
4142 dni temu
Właśnie skończyłam obiad, pycha ale można ryby nie solić, szynka jest słona. Zamiast szałwii dałam listki bazylii.
Odpowiedz